Canon EOS R5

Canon a lansat o altă rundă de specificații pentru mult așteptatul Canon EOS R5. Dezvăluind mai multe motive convingătoare pentru care această cameră este setată să fie cel mai revoluționar produs Canon de la debutul 5D Mark II.

Știrile sunt lansate în cadrul conferinței de presă live streaming de astăzi, o versiune în carantină a anunțurilor pe care Canon intenționa inițial să le facă pe parcursul NAB 2020. Pe lângă unele anunțuri așteptate despre camerele și lentilele cinematografice, Canon profită de această ocazie pentru a lansa al treilea (și final?) „anunț de dezvoltare” despre EOS R5, dezvăluind cât de puternic va fi acest lucru al camerei video.

Canon dezvăluie specificațiile cheie EOS R5: IS dual, 4K / 120fps, No-Crop 8K, 4:2:2 C-Log 10-bit. Specificatiile Canon EOS R5 sunt de neimaginat, peste orice am vazut pana acum.

Canon Eos R5 (1)

Caracteristici Canon EOS R5

Începând cu video in 8K, EOS R5 va efectua 8K RAW video intern până la 29.97fps. Dacă nu doriți să faceți RAW, puteți filma suplimentar și în 29.97fps în 4: 2: 2 10-bit Canon Log sau 4: 2: 2 10-bit HDR PQ, ambele în H.265.

Pentru cei interesați de 4K, EOS R5 poate realiza videoclipuri interne 4K până la 119.88 pixeli în 4: 2: 2 Canon Log de 10 biți sau 4: 2: 2 HDR PQ pe 10 biți. Sau puteți înregistra extern până la 59.94fps.

Canon a confirmat că nu vom avea crop în modul 8K sau 4K și că aparatul foto va folosi întreaga lățime a senzorului. De asemenea, veți avea acces la excelentul AF Dual Pixel CMOS AF de la Canon în toate modurile 8K și 4K.

Teaserele anterioare au anunțat aparatul foto și au confirmat câteva specificații cheie: cum ar fi video 8K fără crop cu AF dual-pixel, IBIS și adăugarea de „autofocus avansat pentru animale”. Anunțul de astăzi s-a aruncat în nebunia, dezvăluind câteva specificații video în schimbare a jocului și câteva actualizări importante pentru fotografi si videografi mai ales.

Specificatii video Canon EOS R5

  • Înregistrare video internă de 8K / 30p RAW
  • Înregistrare video internă de 8K / 30p în 4:2:2 C-Log 10-bit și HDR PQ
  • Înregistrare video internă 4K / 120p în 4:2:2 C-Log 10-bit și HDR PQ
  • Înregistrare video externă 4K / 60p prin HDMI
  • Înregistrare video fără rezerve 8K și 4K folosind întreaga lățime a senzorului
  • Dual Pixel CMOS AF disponibil în toate modurile de înregistrare 8K și 4K
  • C-Log disponibil în modurile de înregistrare internă 8K și 4K
  • Stabilizarea imaginii în 5 axe funcționează împreună cu IS Optical atât în lentile RF cât și în EF
  • Sloturi cu carduri duble: 1 CFexpress și 1 SD UHS-II
Canon Eos R5 (2)

Canon EOS R5 – o noua revolutie

În special pentru videografii de nunta, această actualizare este fantastica!!!. Numai pe specificații brute, aparatul foto pare să depășească chiar și echipamentele de înaltă calitate ale cinematografiei, cum ar fi Sony Venice de 39.000 de dolari care are fullframe, care poate inregistra la 6K / 30p și 4K / 60p, ambele înregistrate extern.

Inițial, toti au crezut că vom vedea un crop semnificativ de minim 1,5x, sau nu Dual Pixel AF în 8K, dar niciuna dintre aceste teorii nu a fost expusă. Cele mai frecvente preocupări au acum legătură cu disiparea căldurii: această cameră se va supraîncălzi în câteva minute în timp ce fotografiază 8K sau 4K / 120? Și dacă nu, există vreo limită extremă de înregistrare în oricare dintre aceste moduri?

Va fi cea mai folosita camera video la nunti

Poate mai important decât rezoluția pură, EOS R5 va avea, de asemenea, stabilizarea imaginii în 5 axe în corp, care funcționează împreună cu stabilizarea optică a imaginii în multe dintre lentilele de montare RF și EF.

În sfârșit, EOS R5 va avea un slot cu două carduri, cu CFexpress și SD UHS-II, fiecare.

Articole de pe blog:

semnificatia anilor de casatorie

Semnificatia anilor de casatorie

Semnificatia anilor de casatorie de-a lungul anilor se schimba, iata de ce este vorba. Aniversarea casatoriei, semnificatia anilor de casatorie In popor,  exista trei aniversari importante ale casatoriei: nunta de argint, nunta de aur, …
Biserica Ortodoxa Buna Vestire Din Brasov

Biserici pentru nunta din Brasov si imprejurimi

Doriti sa va casatoriti si cautati biserici pentru nunta din Brasov si imprejurimi? In acest articol veti gasi bisericile ortodoxe si catolice din Brasov si imprejurimi. Un top al bisericilor din zona Brasovului daca …
Trash The Dress, O Sedinta Foto Dupa Nunta (4)

Locatii Trash the dress pentru sedinta foto dupa nunta

Trash the dress – cum sa abordam acest timp de fotografie de nunta? Locatii Trash the dress pentru sedinta foto dupa nunta cu mirele si mireasa in zona Brasovului. Inainte de nunta iti petreci …
Cheia Unei RelaȚii SĂnĂtoase

Cheia unei relatii sanatoase

Cheia unei relatii sanatoase – care este cheia? Echilibrarea comuniunii și individualității este, fără îndoială, cheia unei relații sănătoase. Dar a fi un cuplu și, în același timp, a menține un sentiment puternic al sinelui …
zgomot alb bebe

Sunet alb bebe – beneficii si riscuri – zgomot alb bebelusi

Sunet alb bebe – beneficii si riscuri – zgomot alb bebelusi De multe ori, am cautat pe internet sunet alb de feon, aspirator sau orice altceva care sa imi poata linisti copii. Ori erau …
Obiceiurile si traditiile dinaintea nuntii pentru nasi

Obiceiurile si traditiile dinaintea nuntii

Obiceiurile si traditiile dinaintea nuntii de care sa tineti cont inainte d enunta. Pe aceasta pagina veti gasi informatii legate de obiceiurile dinaintea nuntii sau traditiile legate de ziua nuntii, pentru miri, nasi si …
Cate fotografii vom primi de la nunta?

Numarul fotografiilor livrate este intre 2500 si 4000, in functie de numarul de persoane de la nunta si de durata evenimentului. Noi fotografiem toate momentele, fiind siguri ca vom surprinde tot ce este important din ziua nuntii. Toate fotografiile pe care le primiti de la noi din ziua nuntii, sunt editate (culori, luminozitate, contrast, incadrare).

Cand vom primi fotografiile?

Primele fotografii din ziua nuntii le veti primi la 24-48 de ore (in general mai repede), le vom posta cu acordul vostru pe facebook. In acest fel toata lumea va putea sa se bucure pentru voi si sa va transmita sincerele felicitari. Toate fotografiile de la nunta le veti primi la 3-4 zile de la eveniment, pe un link de descarcare.

De cat timp faceti foto-video?

Fotografia a fost intotdeauna o pasiune pentru noi, iar filmarea a venit ca o manusa, pentru ca se completeaza una pe cealalta. La nivel profesionist foto si video facem de mai bine de 9 ani. Experienta la nivel profesional pentru editarea foto-video fiind de peste 11 ani. Oricata experienta ai avea in acest domeniu, este important ca tot timpul sa inveti si sa iti doresti ca de la o nunta la alta sa fi mai bun decat inainte.