Nunta Umanista (1)

Ce este o ceremonie umanista?

În ultimii ani, s-ar putea să te fi trezit auzind din ce în ce mai multe despre „nunti umaniste”. Ce este o nunta umanista? De ce sunt din ce in ce mai populare decât nunțile religioase în Romania? Și care este legătura dintre nunțile umaniste și căsătoriile lungi și fericite ?

Ceremonie Umanista Nunta Umanista (2)

Deci, ce este o nuntă umanistă?

O nuntă umanistă este o ceremonie non-religioasă care este primitoare, incluzivă și personalizată pentru tine. O nuntă umanistă este condusă de un sărbătorit și se concentrează pe povestea ta de dragoste și pe lucrurile care sunt importante pentru tine ca cuplu.

Ceremonia de nuntă este condusă de un organizator de nuntă umanist instruit . Își fac timp să te cunoască ca cuplu și scriu și oferă o ceremonie semnificativă doar pentru tine. Poate fi atât de tradițional sau netradițional, formal sau informal, după cum doriți. Ziua ta poate include momente rituale, cântări, animale de companie, tradiții (sau nu!) și orice altceva care o face să se simtă 100% potrivită pentru tine.

Tradiții și ritualuri de nuntă

Într-o ceremonie de nuntă umanistă poți să te ții de tradiție sau să rupi de ea, asta depinde de tine. Momentele rituale sunt o modalitate frumoasă de a spori sensul și emoția unei nunți non-religioase. Deci, atunci când vă planificați nunta umanistă, puteți fi deschis posibilităților. Poate include jurăminte unice, lecturi, poezii , muzică și orice ritual pe care îl alegeți, cum ar fi ținerea manuală sau legarea manuală, legarea simbolică a nodurilor sau aprinderea unei lumânări unice.

Cum este o nuntă umanistă diferită de o ceremonie civilă?

O nuntă umanistă este diferită de o ceremonie civilă sau de o nuntă la oficiul registrului prin faptul că este complet personalizată pentru tine. De asemenea, poate avea loc oriunde este important pentru tine ca cuplu. Ar putea fi locul pe care l-ai întâlnit prima dată, undeva cu amintiri fericite din copilărie sau o locație care semnifică ceva despre tine. Fie că este o nuntă pe plajă, o nuntă în pădure sau o nuntă acasă, o ceremonie umanistă este în întregime concentrată pe tine, dragostea ta și povestea ta.

Ceremonia Nuntii Umaniste

Petrecerea de nuntă

Puteti avea un cavaler sau o domnisoara de onoare, sau unul din fiecare, este nunta voastra, puteti face cum doriti. Vrei să-ți implici cumva animalele de companie sau copiii în ceremonia de nuntă? Nici o problemă. Ești în control. Nunta umanistă, este ziua ta, în felul tău. Invitatii vă pot ajuta să vă aduceți cei dragi și animalele de companie în ceremonie într-un mod natural și incluziv.

Sunt nuntile umaniste recunoscute legal in Romania?

Ca o casatorie sa fie valida, acesta trebuie sa fie confirmata in fata ofiterului de stare civila. Ceremonia nuntii umaniste poate ave loc inainte dau dupa cununia civila.

Ce este Umanismul?

Umaniștii sunt oameni non-religiosi care cred că această viață este singura viață pe care o avem, că universul este un fenomen natural fără latură supranaturală și că putem trăi vieți etice și împlinite pe baza rațiunii și a umanității. Ei s-au încrezut în metoda științifică, dovezile și motivul pentru a descoperi adevăruri despre univers și au plasat bunăstarea și fericirea umană în centrul luării lor etice a deciziilor. 

nuntă umanistă este ideală pentru cuplurile care doresc o nuntă non-religioasă, unică, personalizată și plină de sens.