Cum sa faci o nunta cu economii – reducerea costurilor nuntii – planificare nunta

Cum Sa Faci O Nunta Cu Economii Reducerea Costurilor Nuntii

Cum sa faci o nunta cu economii mai ales dupa o criza de coronavirus – planificare nunta? Întâi vine dragostea, apoi vine căsătoria și apoi platile legate de ziua nuntii. Ghiciti ce? Există un motiv pentru care nimeni nu scrie basme despre platile legate de nunta si cum pot sa fie ele reduse considerabil.

Nu trebuie să spargeți banca pentru a va face din ziua nuntii, o amintire memorabilă. Am descris mai jos diferite moduri sigure si fezabile prin care puteti economisi pentru nunta dumneavoastra. Sunt lucruri pe care le-am aplicat si eu, la nunta mea de acum 5 ani.

Cuprins planificare nunta

1. Alegeti o data a nuntii care nu se afla in sezonul de nunti – tineti cont de un calendar de nunta

Sfaturi de organizare nunta cu economii – planificare nunta

Nu toate datele nunții sunt egale cand ne uitam la costuri. Dacă există o cerere mai mare pentru o anumita data, veți plăti, de obicei, un preț mai mare pentru a va rezerva un loc in acea zi. Fie ca vorbim de local, muzica sau alte servicii, lucrurile se prezinta la fel. Puteți obține o reducere, alegand o luna mai puțin populara, cum ar fi: aprilie, sfarsitul lui octombrie, incepatul lui noembrie sau una din lunie de iarna, cand nu este post.


2. Sariti peste nunta organizata sambata. Chiar va doriti o nunta cu economii?

Planificare nunta duminica sau vineri, poate sa fie o optiune de luat in seama.

Sâmbătă este o zi populară pentru nunți, dar este, de asemenea, cea mai scumpă zi pentru a te căsători. Puteți rezerva locul dvs. la un preț mai mic dacă vă organizați nunta într-o duminică, sau chiar vinerea.

Reducerea aplicata de furnizorii de servicii, pentru aceasta alegere este de 10% – 15%.

3. Incercati o nunta cu economii altfel, netraditionala.

Fiti creativi cu planificarea nuntii voastre cu economii

In afara de salile restaurantelor, destinate nuntilor, puteti alege o pensiune pitoreasca rustica, un PUB, sau o casă de vacanță. Toate aceste opțiuni sunt potențiale locuri de nuntă. Alegerea unui loc care nu e rezervat de obicei nuntilor, vă poate ajuta să economisiți bani și să oferiți invitatilor vostri un sentiment unic. Planificarea nuntii nu este ceva vreu, sau usor. Totul tine de atitudine si cum privesti tu ce tine de planificare nunta.

Restaurantele, de exemplu, nu percep în mod obișnuit taxă pentru locație. În schimb, plătiți pentru mâncare, bautura, poate taxa de prejudiciu, sau bani in plus la ospatari.. Alegeți un loc cu decor inedit, altfel decat se aseapta invitatii, de la o nunta traditionala.

Asigurați-vă că locul este echipat pentru a gestiona un eveniment mare și nu uitați să luați în considerare taxele de închiriere pentru lucruri precum: corturi, iluminat, inchiriat toalete, vesela sau mobilier.

4. Negociază costurile neașteptate

Sfaturi sau planificare nunta cu economii de criza

O mulțime de cheltuieli neașteptate pot apărea cand te gandesti la planificare nunta, inclusiv taxe de energie pentru DJ-ul dvs. și o cabină foto. Nu trebuie să le acceptați fără a discuta in prealabil de acesta. Dacă un cost pare nejustificat, cereți respectuos eliminarea acestuia.


Cum Sa Faci O Nunta Cu Economii Reducerea Costurilor Nuntii Planificare Nunta

5. Folosiți resursele locației – planificare nunta.

Sfaturi utile cum poti maximiza profitul la nunta cu economii!

Întrebați fiecare locație ce este inclus în taxa de închiriere. Unele vor include elemente precum: mesele, scaunele, florile si decoratiunile, sau orice onorariu in plus, ori taxe de prejudiciu, care se pot traduce în economii de sute, dacă nu chiar mii de lei. Ferește-te pe cat posibil de articole de calitate superioară. Dacă optați pentru un loc de bricolaj sau o nuntă în curte, va trebui să cumpărați sau să închiriați totul( mese, scaune, vesela, ospatari, sisteme de iluminat, decoratiuni, etc)

6. Fiti ECO. Incercati sa eliminati hartia!

Mai putina hartie, mai multi copaci! De ce nu? Fa o nunta cu economii!

Puteți trimite invitații electronice, gratuit, celor pe care ii doriti aproape la nunta dumneavoastra. Trimiterea prin e-mail a memento-urilor de salvare a datei vă va ajuta în continuare să economisiți în papetărie și expediere. Trendul in ceea ce priveste invitatiile de nunta, se indreapta catre economisirea timpului de distribuire a invitatiilor. Ideea nu este una deloc rea, mai ales in conditiile in care multi miri sunt plecati in strainatate si vin in tara cu doar cateva zile inaintea nuntii.

7. Printati-va singuri invitatiile | Planificare nunta

Idei realizare invitatii de nunta cu economii.

Ideile simple, intr-o prezentare inedita, intotdeauna au atras si au iesit in evidenta.
Invitațiile de nunta cu economii, sunt ușor de făcut. Cu siguranta cunoasteti un prieten priceput pentru design sau cumpărați un șablon descărcabil de pe un site cum ar fi Etsy. Apoi imprimați-le acasă sau într-un alt magazin de profil. În orice caz, veți economisi câteva sute de lei, decat pentru invitațiile tipărite profesional.

Tineti cont! Invitatiile sunt doar un mod de a-i anunta pe invitati de data si locatia nuntii. Ele nu trebuie sa fie neaparat ceva extravagant sau foarte costisitor, ele fiind pur informative.

8. Consultati si mall-urile sau magazinele mari mari.

Magazine rochii de mireasa si costum de mire, veti gasi unde nu va asteptati. Cautati pentru o nunta cu economii!

Miresele nu găsesc în ziua de azi rochii doar la magazinul de rochii de mireasă. Puteți alege o rochie albă în secțiunea de bal sau de rochie de petrecere din orice magazin. Popularitatea rochiilor colorate face ca rochiile formale să fie un înlocuitor drăguț. Numai asa puteti sa iesiti in evidenta. Dragi mirese, fiti creative si originale!

9. Luati in considerare inchirierea unei rochii de mireasa.

Rochia de mireasa inchiriata poate fi o optiune si pentru rochile mai extravagante.

Totoul tine de planificarea nuntii tale, in cel mai mic mod cu putinta. O rochie de mireasă second-hand nu este destinată tuturor, dar este o opțiune favorabilă pentru miresele care doresc o nunta ce are costuri rezonabile. Căutați magazine de mireasă care sunt specializate în rochii de mireasă second-hand sau consultați site-uri web cum ar fi Rochie de mireasa second. sau de ce nu, chiar OLX, Aceste siteuri au zeci de mii de rochii de mireasă care au fost purtate doar in ziua nuntii. De asemenea, daca optati pentru cumpararea rochitei, o puteti vinde prin aceste site-uri după nuntă. Asta inseamna planificare nunta.

10. Puteti cumpara rochiile de proba.

Rochiile de mireasa probate sau la final de sezon, sunt mai accesibile.

Cele mai multe rochii de mireasă sunt făcute la comandă, dar miresele pot obtine un discount prin cumpărarea unei rochii de probă (ceea ce încercați în magazin). Dezavantajul: dimensiunile disponibile sunt adesea limitate. Saloanele de mireasă ofera în mod obișnuit eșantioane în mărimi diferite. Dar unele magazine de mireasă cu reduceri vând în principal rochii de probă și tind să aibă o selecție mai largă.

11. Imprumutati accesoriile

Si ceva vechi si ceva imprumutat, pentru superstitiosi – planificare nunta

Există mai multe ținute pentru nunta dvs. decât rochia (gândiți-vă la bijuterii, voal și pantofi). Economisiți la accesoriile dvs. folosind mostenirile de familie. Sau poate aveti o prietena care a avut nunta de curand si puteti imprumuta ceva de la ea. Nu numai că veți economisi bani, ci veți acoperi și „ceva vechi” și „ceva împrumutat”.

12. Intrebati totul legat de accesoriile pentru decorarea salii de nunta.

Sala de nunta poate fi asa cum iti doresti, la un pret rezonabil.

Unii designeri florali au depozite cu un exces de inventar pe care sunt dispuși să le ofere sau să le împrumute gratuit. După ce ați plasat o comandă, întrebați despre extinderea opțiunilor.

13. Imprumutati de la cei proaspat casatoriti.

Comunicarea, asta este cheia. Cere si ti se va da!

Întrebați prietenii căsătoriți recent dacă puteți împrumuta piese pe care le-au folosit la nunta lor sau alte obiecte rămase de la evenimentele lor. Grupurile de mirese de pe Facebook sunt o resursă excelentă pentru a găsi (și a vinde mai târziu) decorul de nuntă cu costuri reduse.

14. Cautati decoratiuni in magazinele de artizanat

Decoratiunile pentru o nunta cu economii, pot fi ceva uimitor sau ceva la care lumea nu se asteapta.

Căutați decorațiuni de nuntă – în special decoruri de lumină – în locuri precum magazinele de artizanat. Au o gramada de decoratiuni superba, la preturi care te vor face sa economisesti masiv. In plus, dupa terminarea nuntii decortiunile le vei putea folosi in propria casa. Magazinele PEPCO, JYSK sau IKEA sunt de asemenea, un loc minunat pentru a cumpara decoratiuni de nuntă cu costuri reduse.

15. Alegeti florile de sezon.

Florile de camp sunt o varianta ce o puteti lua in calcul pentru o nunta cu economii.

Este posibil sa ai in minte o anumita nuanta de roz pentru a-ți accentua buchetele domnișoarelor de onoare, dar ai în vedere să te stabilești pentru o nuanță sau soi diferit. Înfloririle locale care sunt în sezon în momentul nunții dvs. sunt, în general, mai puțin costisitoare. Totoul tine de planificarea nuntii. Cum faci asta de la inceput la sfarsit. De asemenea, florile locale tind să pară mai proaspete pentru că nu au fost nevoiți să călătorească zile întregi. Nu uita nici de aceasta data sa fi creativa. Asculta sfaturile celor de la magazinul de flori, iti vor prinde bine.

16. Maximizati cat puteti efectul florilor.

O floare mai mare poate face cat 7 mai mici.

O floare mai mare, cum ar fi o hortensie, arată în mod natural mai plină și ocupă mai mult spațiu cu mai puține tulpini. Și puteți recompune florile de ceremonie pentru recepție în loc să cumpărați mai multe. De exemplu, folosiți un arc de ceremonie pentru a împodobi masa de dragoste la recepție.

17. Mancare asezata frumos in farfurie sau bufet suedez?

Ce fel de invitati veti avea la nunta voastra cu economii, de aici trebuie sa plecati cand va ganditi la mancare.

Felurile de mancare cu „plating” asezate frumos in farfurie de obicei sunt cea mai scumpa optiune. Asta mai ales daca alegeti o carne scumpa de exemplu. Aceasta nu este o optiune ieftina pentru catering sau pentru mancarea servita invitatilor in sala de nunta. Intrebati fiecare furnizor de alternative, cum ar fi bufetul suedez. Aceasta optiune va poate econimisi sume frumusele din bugetul total al nuntii.

18. Simplificati-va optiunile legate de bautura.

Face diferenta 12 feluri de bauturi sau 2-3 feli de bauturi alcoolice? Vrei o nunta cu economii?

Un OPEN BAR cu aprovizionare cu lichior, mixere, bere și vin poate fi scump. Luați în considerare numai vinul si berea pentru a economisi bani, păstrându-vă în permanență oaspeții, hidratati. Fiind mai putine optiuni va vor ajuta de asemenea, la reducerea costurilor.

Vrei ceva mai distractiv? Alegeți o băutură consacrata pentru a fi servită doar în timpul orei de cocktail. Puteți cere chiar barmanului să le servească în pahare mai mici.

19. Alegeti un tort mai micut.

Cea mai dulce surpriza a serii. Planificare nunta cu tort bine proportionat.

Cu cât sunt mai multe niveluri pe tort, cu atât te va costa mai mult. Va sugerez sa folositi tortul macheta, nu doar pentru o nunta cu economii. Acest tort va contine tortul real doar pe primul nivel, restul fiind realizate in martipan si zapada artificiala. Invitatii vor fi serviti imediat cu miniportii, fara a fi nevoie sa mai astepte portionarea tortului.

20. Decorati un tort cumparat direct din magazin.

Totul tine de asteptarile voastre, ce va doriti? Ceva bun sau ceva mare si cu mult martipan din care veti arunca jumatate?

Nu treceți cu vederea brutăriile magazinelor alimentare. Torturile lor pot fi delicioase, frumoase și accesibile. Alege un design simplu și îmbracă-l cu câteva flori – oaspeții tăi nu vor ști diferența (nici nu le va păsa, sa fim seriosi).

21. Alege un tort netraditional.

Tort sau fara tort. Asta este intrebare? Cat de traditionali sunteti?

Nu există nicio regulă care să spună că trebuie să servești tort la nunta ta. Dacă nu ești indiferent în privința tortului, servește plăcintă sau înghețată. Sau prăjiturele din brutaria preferată. A alege ceva ce iti place tie si partenerul tău, pentru a face ca ziua să se simtă în plus specială și probabil iti va si economisi bani în acest proces.

22. Un fotograf si un cameraman sunt suficienti!

Fiti pragmatici. Chiar va doriti sa fiti fotografiati si filmati din toate unghiurile posibile?

Nu este nevoie sa alegeti echipe mari cu cate doi fotografi si doi cameramani. Oricum fotograful principal va face toate fotografiile de revista. Costul a doi oameni in plus pentru nunta ta, va insemna si inca doua meniuri in plus.

23. DJ in loc de formatie de muzica pentru nunta

Muzica este sufletul petrecerii chiar si pentru o nunta cu economii

Daca ai un DJ priceput, poate face cat o formatie de nunta cu 7 sau mai multi muzicanti. Am fost la multe evenimente unde mirii au cheltuit peste 6000 Euro pe band-uri titrate, iar ringul de dans era aproape gol. Cand punea DJ-ul muzica, ringul de dans se umplea. Plus ca si aici veti plati meniurile de mancare pentru muzicanti.

24. Chiar iti doresti CANDY BAR?

Faceti apel la buna cuviinta pentru o nunta cu economii

Da, este la moda sa ai candy bar la nunta sau la botez, insa sa fim seriosi. Ati vazut cum arata masa de candy bar dupa 2 ore? Toti invitatii care vin la nunta voastra vor consuma prajiturile pe post de aperitiv. Majoritatea vor consuma numai 50% din cat si-au pus in farfurie, restul aruncandu-se.

Va recomand sa puneti fructele si prajiturile pe masa. In acest fel invitatii vor fi mai respopnsabili cand vor consuma dulcurile si fructele.


Tot ce v-am prezentat mai sus sunt recomandarile noastre. Din experienta noastra vi le-am impartasit cu drag. Si daca veti tine cont numai de o singura recomandare noi vom fi mai mult decat multumiti.

Cum sa faci o nunta cu economii – reducerea costurilor nuntii. Nunta dupa criza de coronavirus. Sfaturi nunta de criza in Romania.

Daca doresti sa amani nunta sau o anulezi iata ce ar trebui sa faci – Anularea nuntii.

Articole de pe blog:

Schimbarea Orei In Romania

Schimbarea orei in Romania

Schimbarea orei in Romania se face de doua ori pe an, in primavara si toamna. Aceasta practica este cunoscuta sub numele de ora de vara si ora de iarna si are ca scop economisirea …
Biserica Ortodoxa Buna Vestire Din Brasov

Biserici pentru nunta din Brasov si imprejurimi

Doriti sa va casatoriti si cautati biserici pentru nunta din Brasov si imprejurimi? In acest articol veti gasi bisericile ortodoxe si catolice din Brasov si imprejurimi. Un top al bisericilor din zona Brasovului daca …
Fumul Greu La Nunta

Fumul greu la nunta – te ajuta?

Fumul greu este un tip de efect special folosit în diverse evenimente sau spectacole, cum ar fi nunți, concerte, producții teatrale și altele. Acest efect se realizează prin eliberarea unei cantități mari de fum …
Invatarea Artei Compromisului

Invatarea artei compromisului

Invatarea artei compromisului pentru o relatie de succes in cuplu. Compromisul formează fundatia pe care sunt construite bazele unei relații. Este un atribut fundamental, pe care orice relație îl cere pentru a avea succes, iar …
Nunta Yaz Harman 90

Cum să alegi locul perfect pentru nuntă

Cum să alegi locul perfect pentru nuntă? Alegerea locului de nuntă perfect pentru ziua ta specială este unul dintre cei mai interesanți (dar uneori copleșitori) pași în planificarea nunții tale. Una dintre cele mai …
Citate Din Biblie Despre Iubire 1

Citate din Biblie despre iubire

Iata cateva citate din Biblie despre iubire. În ansamblu, iubirea în Biblie este un concept profund, care acoperă mult mai mult decât simpla atracție romantică sau emoțională. Este despre a fi dornic să faci …
Cate fotografii vom primi de la nunta?

Numarul fotografiilor livrate este intre 2500 si 4000, in functie de numarul de persoane de la nunta si de durata evenimentului. Noi fotografiem toate momentele, fiind siguri ca vom surprinde tot ce este important din ziua nuntii. Toate fotografiile pe care le primiti de la noi din ziua nuntii, sunt editate (culori, luminozitate, contrast, incadrare).

Cand vom primi fotografiile?

Primele fotografii din ziua nuntii le veti primi la 24-48 de ore (in general mai repede), le vom posta cu acordul vostru pe facebook. In acest fel toata lumea va putea sa se bucure pentru voi si sa va transmita sincerele felicitari. Toate fotografiile de la nunta le veti primi la 3-4 zile de la eveniment, pe un link de descarcare.

De cat timp faceti foto-video?

Fotografia a fost intotdeauna o pasiune pentru noi, iar filmarea a venit ca o manusa, pentru ca se completeaza una pe cealalta. La nivel profesionist foto si video facem de mai bine de 9 ani. Experienta la nivel profesional pentru editarea foto-video fiind de peste 11 ani. Oricata experienta ai avea in acest domeniu, este important ca tot timpul sa inveti si sa iti doresti ca de la o nunta la alta sa fi mai bun decat inainte.