Cuplu – coronavirus. Provocarile izolarii in cuplu din timpul pandemiei de coronavirus.

Cuplu Coronavirus. Provocarile Izolarii In Cuplu Din Timpul Pandemiei De Coronavirus. (5)

Cuplu si coronavirus. Provocarile izolarii prin care trec cuplurile in timpul pandemiei de coronavirus si cum sa le depasim.

Luand in considerare regulile de distantare sociala in cuplu din pricina pandemiei de coronavirus, probabil veti petrece mai mult timp acasa cu jumatatea voastra. Indiferent de stadiul relatiei voastre, probabil că ați fost nevoiti să vă adaptați unei noi realități pe măsură ce petreceti în viață în carantină. Vestea bună este că acest lucru ar putea fi un pas sănătos pentru tine și partenerul tău.

Conform datelor raportate din aplicatia GetLasting care a supravegheat peste 1200 de cupluri casatorite sau logodite, relatiile se intaresc si se dezvolta deoarece partenerii petrec mai mult timp împreună.

66% dintre cupluri spun că relația lor s-a consolidat in timpul pandemiei de coronavirus, comparativ cu 56% dintre cuplurile căsătorite care se simt la fel.

Totusi asta nu inseamna ca in aceasta perioada nu au avut loc contradictii. Chiar daca sunteti fericiti ca petreceti mai mult timp impreuna ca si cuplu, micile certuri pot deveni ceva comun in timpul pandemiei de coronavirus. Va trebui sa echilibrezi munca, copii, finantele si altele intr-o perioada si asa destul de stresanta, totul in limita spatiului de locuit.

In continuare va vom prezenta cele mai frecvente provocari cu care se confrunta cuplurile in acest moment si va impartasim cele mai bune soluții pentru a vă ajuta să rezolvați împreună orice provocare. Puteti citi si articolul Socializarea si coronavirusul, pentru mai multe idei.

Couple Holding Hands

Luptele mai mici sunt mai frecvente in timpul pandemiei de coronavirus

Potrivit studiului GetLasting, 75% dintre cei chestionați petrec mai mult timp cu partenerul – dar asta înseamnă mai mult timp și pentru dezacorduri. Aproximativ 40% dintre respondenții căsătoriți spun că au cunoscut o creștere a unor ceruri mici in timpul carantinei, comparativ cu 20% dintre cuplurile recent logodite sau recent căsătorite.

Este important să rețineți că acesta nu este un semn al problemelor grave de relație – frustrarea este inevitabilă atunci când WiFi-ul se stinge sau sunteți amândoi angajati in apeluri video pe WhatsaApp în același timp într-un spațiu mic. În plus, având în vedere emoțiile pe care le traiti cand treceti printr-o pandemie fără precedent, va veti simtiti mai stresati decât de obicei. În consecință, s-ar putea să fi mai cicalitor cu partenerul tău mai des.

Solutia in cuplu: Concentrati-va mai mult pe comunicare in timpul coronavirusului

Pentru a rezolva această provocare este nevoie sa comunicati mai mult, pe un ton potrivit. În timp ce este ușor să-ți pierzi rabdarea, deoarece sufletul pereche nu a descărcat mașina de spălat vase, nu este în regulă să vă eliminați frustrarea in mod direct.

În loc să începi o cearta sau să-i oferi partenerului tău tratamentul tăcut, abordați orice problemă care apare imediat. Conduceți-vă cum acțiunile lui sau ei v-au putut afecta și evitați să ii învinovățiți doar pe ei. Încercați să spuneți ceva de genul: „Sunt foarte stresat cu munca acum și l-aș aprecia dacă ai putea descărca azi mașina de spălat vase. O voi descarca eu mâine”. Este un moment extraordinar pentru a deveni din ce în ce mai conștienți de nevoile fiecaruia și pentru a ajuta cand este nevoie.

Cu toate acestea, este important să faceți o distincție între luptele mici și cele mari. Dezacordurile sunt normale în orice relație – dar dacă observați că argumentele dvs. devin mai grave în timp ce sunt în carantină, este timpul să evaluați de ce se întâmplă și cum să procedati mai bine.

Couple Holding Hands At Sunset

Amandoi gestionati mai mult stres

Coronavirusul se poate simți copleșitor – cuplurile au deja de-a face cu preocupările care însoțesc o pandemie, pe lângă potențialul de a reorganiza si regandi o nuntă amânată sau o viață recent inceputa impreuna în carantină.

Conform datelor, 73% dintre cuplurile recent logodite sau căsătorite se simt anxioase în acest moment, în timp ce 62% sunt stresate și jumătate se simt copleșite. Emoțiile pe care le experimentezi pot face ca relația ta de cuplu să se simtă mai tensionată decât de obicei in timpul crizei de coronavirus. Motivele de stres obisnuite, cum ar fi un echilibru muncă / viață sau creșterea copiilor, sunt acum completate de finanțe, securitatea locului de muncă și sănătatea celor dragi.

Solutia in cuplu: Fiti mai relaxati in mod constient

Dacă simțiți efectele izolarii si a distantarii sociale din timpul pandemiei, aveți grijă să acordați prioritate sănătății mentale și stării fizice. Alocați timp pentru a vă deconecta de la serviciu daca lucrati de acasa sau pentru a va decomprima cu sufletul pereche. Peste 70% dintre cuplurile proaspat logodite și căsătorite spun că petrec mai mult timp la vizionarea de emisiuni TV, iar 53% gătesc sau gătesc împreună mai mult decât de obicei. Din această cauză, 64% dintre cupluri spun că acest lucru a consolidat relația lor, deoarece găsesc noi modalități creative de a petrece timpul împreună, ceea ce i-a ajutat să își redescopere dragostea. Deși nu poți uita total ce se întâmplă, ia ceva timp pentru a urmări un documentar care este în trend sau pentru a gati ceva împreună. Nu numai că va fi o distracție amuzanta, dar vă veți mulțumi că aveți timp de calitate neîntrerupt cu partenerul.

Cuplu Coronavirus. Provocarile Izolarii In Cuplu Din Timpul Pandemiei De Coronavirus. (3)

Este mai greu sa ai mai mult timp singur in timpul crizei de coronavirus

Mai mult timp petrecut împreună in cuplu, înseamnă mai puțin timp singur. Chiar daca timpul de calitate cu sufletul pereche este un aspect pozitiv al carantinării împreună (și o necesitate pentru o relație sănătoasă), s-ar putea sa iti doresti să găsești si ceva timp doar pentru tine. Este important să rețineți că a dori timp liber nu este un semn al unei relații nesănătoase. Chiar dacă sunteți îndrăgostiți pana peste cap de partenerul dvs., este normal să doriți ceva spațiu, mai ales dacă împărtășiți suprafață mica de locuit. Timpul petrecut singur nu este intotdeauna fezabilin timpul distantarii sociale, este normal sa te simti la limita daca nu te poti decomprima cum o faceai in mod normal cu prietenii sau cu bicicleta in aer liber.

Solutia in cuplu: Concentrati-va pe legatura dintre voi, pe ce v-a legat.

Pentru a rezolva această provocare, este necesar să acceptați ceea ce nu puteți schimba. Dacă locuiti într-o garsoniera, va trebui sa va reglati mentalitatea, deoarece fizic nu veti avea spațiu pentru a obține ceva timp singur. Chiar dacă locuiți într-o casă mai mare, înțelegeți că timpul petrecut singur este un lux care s-ar putea să nu fie posibil în viitorul apropiat.

În schimb, folosiți acest timp pentru a vă concentra pe conexiunea emoțională cu partenerul. A ramane acasă vă permite să vă faceți relația mai puternică decât este deja – ceva ce in mod normal, nu i-ati acorda mai mult importanta. Ascultati mai mult nevoile celuilat si incercati sa il ajutati si sa il intelegeti. Numai asa un cuplu poate creste in timpul pandemiei de coronavirus

Aproape jumătate dintre respondenții sondajului spun că se concentrează pe discuții despre finanțe și bani în acest moment, iar 61% fac alegeri în mod activ pentru un stil de viață mai sănătos. Aceste subiecte sunt adesea date deoparte în conversațiile normale de zi cu zi, deoarece cuplurile se simt ca fiind prea ocupate să le abordeze. Acum, cuplurile sunt capabile să aibă acele conversații importante pe care le-ar fi putut avea înainte. Vorbind deschis cu sufletul pereche îți va crește conexiunea emoțională pe măsură ce simți că poți avea încredere și te vei baza pe el și mai mult. Așadar, în timp ce s-ar putea să-ți lipsească să ai sufrageria pentru tine o oră înainte ca partenerul tău să ajungă acasă de la serviciu, schimba-ți gândul către aspectele pozitive ale petrecerii mai mult timp împreună.

Young Married Couple Holding Hands

Lucrati amandoi de acasa in timpul crizei de coronavirus

Conform acestui studiu, 39% dintre cupluri sunt acum angajați la distanță. Aceasta prezintă un set cu totul nou de provocări de cucerit. Focalizarea de acasă poate fi destul de dificilă – apoi, adăugați teleconferinte suprapuse, lipsa de spațiu și îngrijire pentru copii (sau animale de companie) pe deasupra tuturor celorlalte lucruri și este posibil să vă simțiți copleșiti de gestionarea noului dvs. normal. Deci, cum te descurci? Totul se rezumă la comunicare și creativitate.

Solutia in cuplu: Creati-va o noua rutina

Crearea unor noi obiceiuri sau rutine de acasă este o necesitate pentru un cuplu in timpul crizei de coronavirus. Lucrează cu partenerul tău pentru a elabora un program care se potrivește nevoilor tale. Fie că include ingrijirea copiilor și teleconferinte sau o ora fixa pentru pranz, este important să fiți pe aceeași pagină despre ceea ce aveți nevoie unul de la celălalt în timp ce lucrați în același spațiu. Înțelegeți că lucrul de acasă în timpul unei crize globale nu este normal și nici nu va fi ușor. Ceea ce contează cel mai mult este sa fiti empatici unul față de celălalt și faceți în mod conștient tot posibilul pentru a face situația gestionabilă pentru amândoi.

Sunteti departe de cei dragi

Multe cupluri care sunt in carantina nu pot sa isi petreaca timp cu familiile si prietenii lor. Lipsesc orele fericite săptămânale sau vizitele la cei dragi. Toate acestea te vor face inevitabil să te simți trist – și fără sens, aceste emoții pot afecta relația ta. Din fericire, tehnologia face mai ușor ca niciodată să rămâi conectat cu cei care îți lipsesc cel mai mult.

Solutia in cuplu: Conexiunile virtuale sunt mai usoare ca niciodata in timpul crizei de coronavirus

Aproape 8 din 10 cupluri raportează acum o cantitate crescută de timp in fata smartphone-ului. 65% dintre respondenți spun că vorbesc video chat cu prietenii și familia, iar 46% au participat la o oră fericită virtuală. Aproape 80% dintre cupluri petrec timp citind și comentând postări de pe social media de la cei dragi, în timp ce 41% dintre ei spun că vizionează mai multe videoclipuri pe YouTube, iar 25% au apelat la TikTok pentru divertisment. În timp ce o intalnire virtuala nu poate înlocui conexiunile în persoană, este cea mai bună modalitate de a rămâne în contact cu cei pe care îi iubești cel mai mult. Având în vedere realitatea situației actuale, este important să aloci timpul necesar pentru a te asigura că relațiile tale sunt mai puternice ca niciodată.