De ce este nevoie pentru a construi o relatie care dureaza – sfaturi de la 9 cupluri

De ce este nevoie pentru a construi o relatie care dureaza? Căsătoria este o piatră de hotar memorabilă, plină de posibilități. Este începutul călătoriei unui cuplu în timp ce își construiesc viața împreună. Dar, va fi nevoie de mai mult decât o amintire a unei nunți distractive pentru a ajunge la 25 de ani și mai mult. Iată nouă cupluri din viața reală care împărtășesc ceea ce este necesar pentru a construi o dragoste care să dureze.

Sărbătorește imperfecțiunile

„Acceptă că nu va fi întotdeauna perfect. Este o călătorie împreună prin momente bune și rele. Învață cum să faci compromisuri. Viața are multe cumpene și este important să treci peste ele împreună. Aceste cumpene, te apropie pe măsură ce înveți ce să faci, si mai ales ce sa faci impreuna, ca si cuplu. Marile aventuri sunt distractive (cum ar fi o excursie în Italia), dar nu uita, lucrurile mărunte (cum ar fi culesul florilor pentru casa ta) sunt și ele.” Cristina si Andrei Rotar – casatoriti de 32 de ani.

Sfaturi Relatie Care Dureaza

CUm construiesti o relatie care dureaza

Învață să râzi

„Umorul este esențial! Nu te lua pe tine sau pe soțul tău prea în serios. Este o alegere. Prostiti-va împreună și râdeți ca niște copii mici care se joaca. Căutați umorul, chiar și în vremurile întunecate.” Mona si Radu Osian – casatoriti de 32 de ani.

Luptă corect

„Vor fi lupte. Când se va întâmpla acest lucru, folosește-ți tot controlul de sine pentru a nu face ceva care să schimbe viața (cum ar fi să pleci). Odată făcute, unele lucruri nu pot fi niciodată luate înapoi. Uneori trebuie să pleci la propriu și la figurat.” Andreea si Alin Bujor – casatoriti de 32 de ani.

Ai răbdare

„Răbdarea este cheia. Gândește-te înainte de a vorbi.” Ileana Garbacea – casatorita de 27 de ani

Împărtășiți interesele

„Participăm unul la interesele celuilalt. Facem înțelegeri unul cu celălalt. Spunem „Vă voi fi de acord în acest sens, dar apoi trebuie să fi alături de mine cand voi face cutare lucru.” Ne aventurăm frecvent în afara zonei noastre de confort, ne extindem interesele noastre și avem mai multe experiențe comune. Suntem amândoi surprinși de bucuria pe care o obținem din activitățile pe care anterior spuneam că nu avem interes să le facem. Acum, la 72 de ani, suntem foarte diferiți de tinerii de 19 ani care au început această călătorie. Făcând atât de multe împreună, ne-a ajutat să ne apropiem.” Ana Morar, căsătorită de 53 de ani.

Relatie Care Dureaza

Relatie care dureaza – Iertarea este cheia

„Noi scoatem la iveală ce este mai bun unul în celălalt, totuși știm și că există momente în care scoatem și ce este mai rău unul în celălalt. Drept urmare, iertarea este o componentă importantă. Iubirea și iertarea prevalează întotdeauna.” Caludia si Ciprian Sandru – casatoriti de 32 de ani.

Caută un partener de viață

„Alege persoana care este un bun partener. Caruia îi pasă să facă căsnicia să reușească. Relația trebuie să fie cu adevărat, cu adevărat importantă pentru ambii oameni și trebuie să dedice timp construirii și întăririi relației.” Ionela Gavenea, căsătorită de 49 de ani.

Acceptați-vă unii pe alții așa cum sunteți

„Apreciază-ți soțul și acceptă-l așa cum este. Niciuna dintre persoane nu este perfectă. Fii pregătit să-ți accepti diferențele și să profiti la maximum.” Anastasia si Cornel Brancoveanu – casatoriti de 32 de ani.

Iubeste tare

„Cel mai important lucru este dragostea, pentru că dragostea nu se termină niciodată”. Vasile Cretu, casatorit de 45 de ani cu Marcela.

Asa ca zambiti mai mult, fiti ingaduitori si bucurati-va de aceasta minunata calatorie prin vaita, unul langa altul, unul de mana cu altul, doi si totusi unul.

Cum sa ai o relatie care dureaza?

Zambeste mai mult, renunta uneori la ce iti doresti si fi acolo pentru celalalt cand are nevoie de tine.

Un sfat practic?

Preotii la incheierea slujbei cununiei de multe ori spun: „iubiti-va si respectati-va”. Acesta poate un indemn cat se poate de sanatos!