Sfanta Taina a Casatoriei si semnificatiile acesteia

Sfanta Taina a Casatoriei si semnificatiile acesteia, de ce va trebui sa tineti cont. Randuiala Sfintei Taine a Casatoriei are ca introducere o logodna ce semnifica promisiunea celor doi soti de a se uni in casatorie.

Aceasta promisiune e binecuvantata de preot si se savarseste uneori, in alta zi, inainte de casatorie. Poate fi savarsita si in ziua casatoriei, imediat inaintea slujbei. Aceasta inseamna ca cei doi miri isi iau angajamentul reciproc de a fi gata pentru casatorie.

In timpul logodnei, se schimba inelele intre viitorii soti, dupa ce preotul i-a insemnat pe cei doi cu acestea, in semnul crucii. Prin inele (verighete), ei se leaga unul de altul, pentru toata viata, in numele Sfintei Treimi.

Nasii, in numele tinerilor casatoriti, tin cate o lumanare aprinsa, aratand ca acestia vor umbla in lumina lui Hristos.

Dupa slujba logodnei, urmeaza slujba Sfintei Taine a Casatoriei. Abia acum incep obligatiile convietuirii, obligatii care se pot indeplini doar cu ajutorul harului divin. Abia acum cei doi devin o unitate in fata lui Dumnezeu si in imparatia lui Dumnezeu, ori in Biserica.

Sfanta Taina A Casatoriei Si Semnificatiile Acesteia

Sfanta Taina a Casatoriei si semnificatiile acesteia

Prin prima rugaciune, preotul ii cere lui Hristos sa vina de fata si sa dea celor ce se cununa „viata pasnica, lungime de zile, dragoste unul fata de altul, dar de prunci, cununa cea nevestejita a maririi”…  Toate lucrurile pozitive sunt indreptate catre dansii, dar se alunga si ispita infidelitatii.

Prin a doua rugaciune, preotul cere lui Dumnezeu pazirea de tot felul de pericole a celor ce se cununa. Se face referire la greutatile care pot aparea in familie si la crucea pe care ele o reprezinta si pe care ei trebuie sa o poarte cu rabdare si pace.

Prin rugaciunea a treia, preotul cere unirea intr-un trup, gand si suflet a celor doi tineri. De acum, fiecare gand si fapta a unuia, trebuie sa tina cont si de celalalt.

Dupa a treia rugaciune, preotul atinge cele doua cununi de fruntea fiecaruia si apoi le aseaza pe capetele femeii si a barbatului.

Dupa cum se adreseaza preotul, imediat dupa incununare, cununa e semnul maririi si al cinstei, Cununa este deasemenea o coroana, semnul cinstei si al demnitatii, purtata de imparat.

Sfanta Taina a Cununiei

Prin incoronarea lor, acestia au iesit de sub grija parintilor, au primit raspunderea pentru propria lor viata. Prin casatorie, unirea trupeasca dintre barbat si femeie, devine un act voit si binecuvantat de Dumnezeu.

Dupa citirea Apostolului si a Evangheliei, li se da sa bea dintr-un pahar comun, aratandu-se ca se vor infrupta din dulceata comuna a iubirii si a fericirii. Dupa aceasta, preotul ii conduce, legati de maini, sa faca de trei ori inconjurul tetrapodului, insemnand neintreruperea legaturii si iubirii lor. De acum, drumul vietii nu mai este un simplu itinerariu de parcurs, ci este plasat pe axa eternitatii, a circuitului continuu.

La final, preotul ia cununile de pe capetele celor doi si le aminteste din nou de marirea lor, pentru ca ei poarta pentru totdeauna, in chip nevazut, aceste cununi.

Harul acestei Taine este mare si se da pentru intarirea dragostei, pentru ajutor, rabdare reciproca si pentru biruirea greutatilor.

Articole de pe blog:

Preturi Chat Gpt

Te intereseaza un pret pentru Chat GPT?

Interogările privind pret GPT prin chat au fost persistente de când crearea gratuită a OpenAI a câștigat popularitate. Deci, cât este? Ei bine, OpenAI pare să lucreze la un răspuns la niveluri. Deși nu există planuri …
Ursitoare Sau Zane La Botez

Ursitoare sau zane la botez

Ursitoare sau zane la botez sunt femei alese din familie sau prietene apropiate, care joacă un rol important în tradiția populară românească și sunt implicate în ceremonia botezului, oferind binecuvântarea lor copilului nou-născut și …
Decoratiuni De Nunta La Conacul Heldsdorf Din Halchiu 2

Nunta in timpul saptamanii

Desi traditional nuntile se tin in timpul weekend-ului, de ce sa nu ai nunta in timpul saptamanii? De la obținerea punctajului pentru locul de vis până la obținerea de reduceri la stânga, la dreapta …
Black Friday Pro 2022 F64

Black Friday PRO 2022 F64

Promotiile Black Friday PRO 2022 F64. Care au fost reducerile la echipamentele profesionale foto-video din anul 2022. În fiecare an, F64 participă la evenimentul de Black Friday, oferind clienților săi reduceri substanțiale la produsele …
Cununia Civila Brasov

Cununie civila Brasov

Ghid cununie civila Brasov – tot ce trebuie sa sti! Mirii sunt concentrați pe nuntă și nu prea acordă importanță cununiei civile. Fara oficierea cununiei civile, cununia religioasa nu se poate face. Iată câteva …
Ce As Schimba La Nunta Mea Sfaturi Pentru Viitori Miri Si Mirese! (3)

Ce as schimba la nunta mea? Sfaturi pentru viitori miri si mirese!

Nu interpretati gresit „ce as schimba la nunta mea?”. Nunta mea a fost minunata. De fiecare data cand imi amintesc, imi spun WOW, as face din nou nunta. Nu ma numar printre persoanele care …
Cate fotografii vom primi de la nunta?

Numarul fotografiilor livrate este intre 2500 si 4000, in functie de numarul de persoane de la nunta si de durata evenimentului. Noi fotografiem toate momentele, fiind siguri ca vom surprinde tot ce este important din ziua nuntii. Toate fotografiile pe care le primiti de la noi din ziua nuntii, sunt editate (culori, luminozitate, contrast, incadrare).

Cand vom primi fotografiile?

Primele fotografii din ziua nuntii le veti primi la 24-48 de ore (in general mai repede), le vom posta cu acordul vostru pe facebook. In acest fel toata lumea va putea sa se bucure pentru voi si sa va transmita sincerele felicitari. Toate fotografiile de la nunta le veti primi la 3-4 zile de la eveniment, pe un link de descarcare.

De cat timp faceti foto-video?

Fotografia a fost intotdeauna o pasiune pentru noi, iar filmarea a venit ca o manusa, pentru ca se completeaza una pe cealalta. La nivel profesionist foto si video facem de mai bine de 9 ani. Experienta la nivel profesional pentru editarea foto-video fiind de peste 11 ani. Oricata experienta ai avea in acest domeniu, este important ca tot timpul sa inveti si sa iti doresti ca de la o nunta la alta sa fi mai bun decat inainte.