Alăptarea: beneficii pentru mamă și copil

Beneficii alaptare la san – Știați că alăptarea este la fel de importantă pentru copil, precum și pentru mamă?

Alăptarea la san este la fel de importantă pentru copil, precum și pentru mamă. Laptele matern este cel mai bun și complet aliment pentru copil. Este singurul aliment necesar și esențial în primele 6 luni de viață. În acest timp, copilul nu ar trebui să primească ceaiuri, suc sau chiar apă. Unii utilizează ceaiuri pentru a reduce crampele și pentru a calma bebelușul, oferind însă ceaiuri, iar orice alt lichid determină bebelușul să ingere mai puțin din laptele mamei reducând astfel aportul esențial de nutrienți și factorii antiinfecțioși conținuți în lapte, care în consecință, slăbește organismul de apărare al copilului.

Beneficii alaptare la san

Majoritatea femeilor sunt în măsură să alăpteze și, de cele mai multe ori, cele care nu sunt în măsură să facă acest lucru nu se pot datora unor factori care ar putea fi evitați dacă există o îndrumare adecvată – care adesea lipsește. Singura dată când nu este recomandată alăptarea este în cazul mamelor cu tuberculoză activă și netratabilă, galactozemie (boală ereditară rară), mame care au tratament cu izotop radioactiv sau care utilizează medicamente ilicite. În cazul mamelor infectate cu HIV, decizia diferă de la o țară la alta. În Statele Unite și Brazilia, alăptarea nu este recomandată în astfel de cazuri.

Unul dintre factorii care determină mamele să nu alăpteze sau să înceteze alăptarea este concepția unui lapte insuficient.
Aportul insuficient de lapte este o cauză frecventă a suplimentării precoce cu formule sau alternative și întreruperea alăptării. Adesea este doar o percepție ca urmare a lipsei de încredere care este adesea consolidată de familie și prieteni ca răspuns la un plâns al bebelușului. Uneori, hrănirile ineficiente (din cauza manipulării și / sau poziționării necorespunzătoare) pot duce la creșterea cererii bebelușilor pentru hrăniri mai frecvente. Cu toate acestea, percepția laptelui insuficient poate fi reală și se datorează, în general, unor practici inadecvate de alăptare, cum ar fi inițierea întârziată a alăptării, poziționarea slabă și / sau zăvorul prost, hrăniri rare, în general, cu programele prestabilite, absențele hrănirii pe timp de noapte sau chiar interferențe datorită suplimentelor și / sau altor alimente oferite.

Alaptarea

Producția de lapte este afectată și de starea psihologică a mamei. Lipsa de încredere, îngrijorare, stres, nu-i place să fie asistentă medicală, oboseală, respingerea copilului, toate acestea pot influența producția de lapte. Prin urmare, este întotdeauna important ca mama să fie susținută și încurajată de membrii familiei, prieteni și profesioniști din domeniul sănătății care o asistă.

Contraindicatii alaptarea la san

Pentru mamele care au contraindicații pentru alăptare și / sau pentru cele care nu au reușit să alăpteze din cauza altor factori, este o idee bună să solicitați sfatul unui profesionist din domeniul sănătății pentru a afla care este cea mai bună opțiune pentru copilul dumneavoastră. Există mai multe formule pentru sugari pe piață astăzi, dar este important să vă asociați cu un profesionist care vă va evalua copilul și vă va indica alegerea ideală.

Laptele mamei este indicat ca sursă de hrană exclusivă a copilului în primele 6 luni de viață și în mod complementar cel puțin 12 luni. În mod ideal, copiii trebuie să fie alăptați până la vârsta de 2 ani.

Alaptarea La San

Beneficiile alăptării pentru copil

Beneficii alaptare la san

– Bebelușul primește anticorpi de la mamă pentru protecție împotriva infecțiilor, în special infecții respiratorii;
– riscul de alergii, colesterol ridicat, diabet, astm și obezitate este, de asemenea, scăzut;
– Alăptarea favorizează relația dintre mamă și copil, ceea ce îl ajută pe copil să se dezvolte bine fizic și emoțional;
– Este un exercițiu benefic pentru dezvoltarea feței copilului, important pentru ca copilul să aibă dinți puternici, să dezvolte vorbirea și să aibă o respirație bună;
– Oferă analgezie în timpul procedurilor dureroase;
– Îmbunătățește performanța în testele de dezvoltare cognitivă.

Beneficiile alăptării pentru mamă

Beneficii alaptare la san

– ajută la pierderea în greutate mai repede decât a câștigat în timpul sarcinii;
– Scade sângerarea postpartum, precum și șansele de a dezvolta anemie;
– Reduce riscul de cancer mamar și ovarian;
-Reduce riscul de diabet și atac de cord.

Alăptarea: beneficii pentru mamă și copil. Beneficiile alaptarii la san. De ce sa iti alaptezi cu lapte matern bebelusul.

Articole de pe blog: