Recomandari trash the dress Povestea Calendarului – cum sa realizezi o sedinta foto cu mirii reusita.
Pentru ca sotia si-a dorit o scurta drumetie impreuna cu familia, am decis sa plecam intr-un loc mai putin cunoscut, dar relativ aproape de Brasov, orasul in care locuim. Intamplator, am aflat de la cativa prieteni de „Povestea calendarului”, locatie pe care ei deja o vizitasera si despre care ne relatau impresii frumoase. La o simpla cautare pe internet, am gasit destule imagini ce ne-au incantat si ne-au facut dornici sa petrecem ziua la aproximativ 115 km de Brasov, in Porumbacu de Sus.
Totusi, pentru ca avem doi copii mici, am incercat sa gasesc ceva informatii despre ce activitati putem avea atat pe drum, dar si la destinatie. Cautatea nu a avut succes, asa incat am hotarat sa scriu un articol despre cum am petrecut o zi frumoasa, impreuna cu sotia si fetita. In primul rand vreau sa va scriu despre programul de vizitare, el fiind destul de permisiv, iar in week-end, este prelungit.
Program vizitare Povestea Calendarului
Luni – Vineri 9-19
Sambata – Dumnica 9 – 22
Tarife vizitare
Adulti 20 lei
Copii 10 lei
Nu se percepe o taxa speciala pentru realizarea unei sedinte foto cu mirii la Povestea Calendarului. Va recomand sa mergeti la parc atunci cand se deschide, pentru a evita aglomeratia. Dupa orele 11 parcul devine plin.
Daca nu va place aglomeratia, va sugerez sa evitati, pe cat posibil, zilele de vineri, sambata si duminica.Va spun sincer ca noi am ajuns la Povestea calendarului intr-o marti, in luna august, dar, chiar si asa, turistii nu erau deloc putini. Am plecat de acasa in jur de ora 11, iar drumul a fost liber. Pentru ca nu eram presati de timp, am oprit aproape de destinatie pe marginea drumului sub umbra unui copac, pentru un picnic. Pentru cateva minute, am admirat natura, linistea, dar am respirat si aerul curat de munte. Ne-am intins o paturica pe iarba, am pregatit cate ceva de mancare si cam asta a fost primul pas spre o zi perfecta.
Dupa ce am pornit din nou la drum, la scurt timp am ajuns la destinatie. Am parcat masina la doar cativa metri de parc, pe o zona special indicata, apoi am pasit catre locatia mult asteptata. Din primele clipe am fost placut surprins de cum s-a dezvoltat zona, dar si de buna organizare a lucrurilor. In urma cu cativa ani, in zona respectiva era doar Castelul de lut, obiectiv turistic aproape finalizat, dar inca fara potential turistic. In prezent, la Porumbacu de Sus, se pot vizita doua locatii inedite, situate in vecinatate: Povestea calendarului si Castelul de Lut.
Ce gasiti in zona Povestii calendarului
E bine sa stiti ca in zona gasiti atat cate o gustarica rapida: inghetata, limonada, cafea, kurtos kolacs, langosi, dar si restaurante in care puteti servi masa. La Povestea calendarului, preturile biletelor difera si sunt urmatoarele: adult 20 lei, copil 10 lei. Casa de bilele este chiar la intrare, pe stanga. Intrarea nu ai cum sa o ratezi, caci e marcata de un zid impunator, frumos pictat si foarte colorat. Din primele clipe iti dai seama ca urmeaza sa patrunzi intr-un taram de basm. Povestea calendarului este frumos expusa, in casute tematice, de o parte si de alta a uneor alei generoase. Va recomandam, ca acolo unde este posibil, sa intrati si in incinta casutelor, caci este la fel de frumos si interesant.
Ce este Povestea Calendarului
„Totul a pornit de la o joacă… vorbind de aspectele pozitive ale vremurilor cu care ne confruntăm, când omenirea este lovită de pandemia COVID-19, ca si parinți, a trebuit sa fim tot timpul. Timpul petrecut în natura (zona se bucură de lanțul Munților Fagaraș, satul Porumbacu de Sus, fiind situat la poalele varfului Negoiu) ne-a împins la o idee foarte simplă. Ideea aceea simplă de a veni în ajutorul parinților și de a satisface nevoia celor din jur, de a te bucura de frumos și de toate bogățiile pe care această zona de poveste le poate oferi.”
Recomandari trash the dress Povestea Calendarului. Idei pentru o sedinta trash the dress inedita la Porumbacu de Sus, aproape de Sibiu.