Canon EOS R5

Canon a lansat o altă rundă de specificații pentru mult așteptatul Canon EOS R5. Dezvăluind mai multe motive convingătoare pentru care această cameră este setată să fie cel mai revoluționar produs Canon de la debutul 5D Mark II.

Știrile sunt lansate în cadrul conferinței de presă live streaming de astăzi, o versiune în carantină a anunțurilor pe care Canon intenționa inițial să le facă pe parcursul NAB 2020. Pe lângă unele anunțuri așteptate despre camerele și lentilele cinematografice, Canon profită de această ocazie pentru a lansa al treilea (și final?) „anunț de dezvoltare” despre EOS R5, dezvăluind cât de puternic va fi acest lucru al camerei video.

Canon dezvăluie specificațiile cheie EOS R5: IS dual, 4K / 120fps, No-Crop 8K, 4:2:2 C-Log 10-bit. Specificatiile Canon EOS R5 sunt de neimaginat, peste orice am vazut pana acum.

Canon Eos R5 (1)

Caracteristici Canon EOS R5

Începând cu video in 8K, EOS R5 va efectua 8K RAW video intern până la 29.97fps. Dacă nu doriți să faceți RAW, puteți filma suplimentar și în 29.97fps în 4: 2: 2 10-bit Canon Log sau 4: 2: 2 10-bit HDR PQ, ambele în H.265.

Pentru cei interesați de 4K, EOS R5 poate realiza videoclipuri interne 4K până la 119.88 pixeli în 4: 2: 2 Canon Log de 10 biți sau 4: 2: 2 HDR PQ pe 10 biți. Sau puteți înregistra extern până la 59.94fps.

Canon a confirmat că nu vom avea crop în modul 8K sau 4K și că aparatul foto va folosi întreaga lățime a senzorului. De asemenea, veți avea acces la excelentul AF Dual Pixel CMOS AF de la Canon în toate modurile 8K și 4K.

Teaserele anterioare au anunțat aparatul foto și au confirmat câteva specificații cheie: cum ar fi video 8K fără crop cu AF dual-pixel, IBIS și adăugarea de „autofocus avansat pentru animale”. Anunțul de astăzi s-a aruncat în nebunia, dezvăluind câteva specificații video în schimbare a jocului și câteva actualizări importante pentru fotografi si videografi mai ales.

Specificatii video Canon EOS R5

  • Înregistrare video internă de 8K / 30p RAW
  • Înregistrare video internă de 8K / 30p în 4:2:2 C-Log 10-bit și HDR PQ
  • Înregistrare video internă 4K / 120p în 4:2:2 C-Log 10-bit și HDR PQ
  • Înregistrare video externă 4K / 60p prin HDMI
  • Înregistrare video fără rezerve 8K și 4K folosind întreaga lățime a senzorului
  • Dual Pixel CMOS AF disponibil în toate modurile de înregistrare 8K și 4K
  • C-Log disponibil în modurile de înregistrare internă 8K și 4K
  • Stabilizarea imaginii în 5 axe funcționează împreună cu IS Optical atât în lentile RF cât și în EF
  • Sloturi cu carduri duble: 1 CFexpress și 1 SD UHS-II
Canon Eos R5 (2)

Canon EOS R5 – o noua revolutie

În special pentru videografii de nunta, această actualizare este fantastica!!!. Numai pe specificații brute, aparatul foto pare să depășească chiar și echipamentele de înaltă calitate ale cinematografiei, cum ar fi Sony Venice de 39.000 de dolari care are fullframe, care poate inregistra la 6K / 30p și 4K / 60p, ambele înregistrate extern.

Inițial, toti au crezut că vom vedea un crop semnificativ de minim 1,5x, sau nu Dual Pixel AF în 8K, dar niciuna dintre aceste teorii nu a fost expusă. Cele mai frecvente preocupări au acum legătură cu disiparea căldurii: această cameră se va supraîncălzi în câteva minute în timp ce fotografiază 8K sau 4K / 120? Și dacă nu, există vreo limită extremă de înregistrare în oricare dintre aceste moduri?

Va fi cea mai folosita camera video la nunti

Poate mai important decât rezoluția pură, EOS R5 va avea, de asemenea, stabilizarea imaginii în 5 axe în corp, care funcționează împreună cu stabilizarea optică a imaginii în multe dintre lentilele de montare RF și EF.

În sfârșit, EOS R5 va avea un slot cu două carduri, cu CFexpress și SD UHS-II, fiecare.

Articole de pe blog: