Comparatie Canon R5 vs Canon R6 Mark II pentru nunta

Comparatie Canon R5 Vs Canon R6 Mark Ii

Comparatie Canon R5 vs Canon R6 Mark II pentru fotografia de eveniment si de nunta. Canon R5 și Canon R6 Mark II sunt două camere de fotografiat full-frame mirrorless care se adresează fotografilor pasionați și profesioniștilor. Ambele camere oferă performanțe ridicate și caracteristici avansate, dar există diferențe subtile între cele două. În acest articol, vom compara Canon R5 și Canon R6 Mark II din punct de vedere al fotografiilor și vom explora punctele lor forte și slabe.

Comparatie Canon R5 vs Canon R6 Mark II

Canon R5Canon R6 Mark II
Senzor CMOS full-frame de 45 de megapixeli
Procesor de imagine DIGIC X
Stabilizare internă a imaginii pe 5 axe (IBIS) cu până la 8 stopuri de compensare
Focalizare automată Dual Pixel CMOS AF II cu 1053 de puncte de focalizare automată
Înregistrare video 8K RAW intern, 4K HQ și 4K la 120 de cadre pe secundă (fps)
Ecran tactil rabatabil de 3,15 inci și 2,1 milioane de puncte
Wi-Fi, Bluetooth și NFC
Senzor CMOS full-frame de 20,1 megapixeli
Procesor de imagine DIGIC X
Stabilizare internă a imaginii pe 5 axe (IBIS) cu până la 8 stopuri de compensare
Focalizare automată Dual Pixel CMOS AF II cu 6072 de puncte de focalizare automată
Înregistrare video 4K UHD la 60 de cadre pe secundă (fps)
Ecran tactil rabatabil de 3 inci și 1,62 milioane de puncte
Wi-Fi și Bluetooth
Calitatea imaginilor

Ambele camere oferă o calitate excelentă a imaginii, dar Canon R5 are un senzor mai mare și o rezoluție mai mare, deci va oferi mai multă claritate și detalii în imaginile sale. În plus, Canon R5 are o gamă dinamică mai mare decât Canon R6 Mark II, ceea ce înseamnă că poate captura detalii în zonele luminoase și întunecate ale imaginii.

Canon R6 Mark II este, totuși, o cameră de fotografiat foarte capabilă, cu un procesor puternic de imagine și un sistem de focalizare automată îmbunătățit. Focalizarea automată este rapidă și precisă, cu o acoperire largă a cadrului, ceea ce o face o alegere excelentă pentru fotografia sportivă și de acțiune.

Performanța în condiții de lumină scăzută

Comparatie Canon R5 vs Canon R6 Mark II

Canon R5 și Canon R6 Mark II au ambele un sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe care funcționează excelent în condiții de lumină scăzută. Cu toate acestea, Canon R6 Mark II are un avantaj mic datorită unui senzor mai mic și, prin urmare, unui raport semnal-zgomot mai bun la valori ISO ridicate.

Calitatea fotografiilor

Canon R5 și R6 Mark II sunt dotate cu senzori full-frame de înaltă calitate, cu o rezoluție de 45MP pentru R5 și 20MP pentru R6 Mark II. În general, R5 are o calitate mai bună a imaginii, datorită rezoluției sale mai mari și a funcției sale de stabilizare a imaginii pe 5 axe. R5 poate realiza fotografii cu o gamă dinamică mai largă și poate captura detalii mai fine, iar fotografiile sale pot fi recropite fără a pierde prea mult din calitatea imaginii.

Cu toate acestea, R6 Mark II nu este în niciun caz o cameră inferioară. Cu toate că rezoluția sa este mai mică, camera poate realiza fotografii la o viteză de până la 20 de cadre pe secundă, ceea ce o face o alegere excelentă pentru fotografierea sportivilor și a animalelor sălbatice. R6 Mark II are, de asemenea, un sistem AF puternic și precis, care poate urmări subiecții în mișcare rapidă.

Specificatii tehnice

Comparatie Canon R5 vs Canon R6 Mark II

Canon R5 și R6 Mark II sunt ambele camere full-frame, cu montură RF, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate cu obiectivele din aceeași serie. R5 este mai mare și mai grea decât R6 Mark II și are un ecran tactil mai mare de 3,2 inci. R5 este dotat cu un procesor de imagine DIGIC X, care îi permite să captureze fotografii și videoclipuri la o calitate excelentă, chiar și în condiții de lumină scăzută. R5 poate realiza fotografii la o viteză maximă de 20 de cadre pe secundă, ceea ce o face excelentă pentru fotografierea sportivilor și a animalelor sălbatice.

R6 Mark II este mai mică și mai ușoară decât R5, cu un ecran tactil de 3 inci. R6 Mark II este echipată cu un procesor de imagine DIGIC X, care îi permite să captureze fotografii și videoclipuri la o calitate excelentă, chiar și în condiții de lumină scăzută. R6 Mark II poate realiza fotografii la o viteză maximă de 20 de cadre pe secundă, ceea ce o face excelentă pentru fotografierea sportivilor și a animalelor sălbatice.

Concluzie

Comparatie Canon R5 vs Canon R6 Mark II. Atât Canon R5 cât și Canon R6 Mark II sunt camere excelente pentru fotografia de eveniment, fiecare având propriile lor avantaje și dezavantaje. Prin urmare, alegerea dintre cele două camere depinde de nevoile și preferințele tale specifice în ceea ce privește fotografia de nunta.

Articole de pe blog:

Bagaj Luna De Miere

Luna de miere – lista cu lucrurile de care ai nevoie

Ce lucruri vei avea pentru luna de miere – lista de facut. A împacheta pentru luna de miere poate fi o sarcină dificilă în mijlocul agitației planurilor de nuntă. Lista noastră detaliată vă va asigura …
Versuri Vornic Acasa La Mireasa

Versuri vornic acasa la mireasa

Versuri vornic acasa la mireasa care sunt rostite cand mirele si nasii, impreuna cu intreg alaiul ajung acasa la mireasa sa o ceara parintilor. Orații de nuntă – Versuri vornic acasa la mireasaChemarea la …
Muzica Veche Dansul Mirilor

Cantece dansul mirilor – cantec primul dans

Am selectat aici cele mai frumoase cantece pentru dansul mirilor, pe care le puteti folosi la nunta voastra pentru primul dans in calitate de sot si sotie. Primul dans, este intotdeauna un moment cat …
Fotografiile Cu Pregatirea Miresei 3

Fotografiile cu pregatirea miresei – de ce sa tineti cont

Fotografiile cu pregatirea miresei sunt poate cele mai dorite si asteptate fotografii din ziua nuntii. Iata de ce trebuie sa tineti cont, pentru ca totul sa fie cat se poate de simplu si usor. …
Nunta Yaz Harman 76

Ce este o nunta micro?

Ce este o micro nuntă și ar trebui să ai una? Planificarea pentru micro nunta este o muncă frumoasa, dar totuși o muncă . Munca grea dedicată creării ceremoniei de nuntă perfectă necesită mult …
Cum Să Cunoașteți Familia Partenerului Dvs

Cum să cunoașteți familia partenerului dvs

Cum să cunoașteți familia partenerului dvs. Perioada de planificare dinaintea nunții tale este ocazia perfectă de a-ți cunoaște mai bine viitoarea familie. Dacă socrii tăi au multe lucruri în comun cu tine, lucrurile ar trebui …
Cate fotografii vom primi de la nunta?

Numarul fotografiilor livrate este intre 2500 si 4000, in functie de numarul de persoane de la nunta si de durata evenimentului. Noi fotografiem toate momentele, fiind siguri ca vom surprinde tot ce este important din ziua nuntii. Toate fotografiile pe care le primiti de la noi din ziua nuntii, sunt editate (culori, luminozitate, contrast, incadrare).

Cand vom primi fotografiile?

Primele fotografii din ziua nuntii le veti primi la 24-48 de ore (in general mai repede), le vom posta cu acordul vostru pe facebook. In acest fel toata lumea va putea sa se bucure pentru voi si sa va transmita sincerele felicitari. Toate fotografiile de la nunta le veti primi la 3-4 zile de la eveniment, pe un link de descarcare.

De cat timp faceti foto-video?

Fotografia a fost intotdeauna o pasiune pentru noi, iar filmarea a venit ca o manusa, pentru ca se completeaza una pe cealalta. La nivel profesionist foto si video facem de mai bine de 9 ani. Experienta la nivel profesional pentru editarea foto-video fiind de peste 11 ani. Oricata experienta ai avea in acest domeniu, este important ca tot timpul sa inveti si sa iti doresti ca de la o nunta la alta sa fi mai bun decat inainte.