Socializarea si coronavirusul

Socializarea si coronavirusul, cum s-au schimbat sau cum ne-am schimbat in aceasta perioada. Durata medie pe care o petreci in fata ecranului de telefon sau a monitorului s-a dublat in aceasta perioada. Descoperiti ca de fiecare data cand va ridicati telefonul, incepeti sa dati scrol pe ecranul device-ului pe diferite siteuri de stiri sau retele de socializare. In aceasta perioada chiar iti faci timp sa raspunzi mesajelor primite de la mama sau tata, intr-un timp util.

Socializarea Si Coronavirusul

Ce ne dorim si ne lipseste este legatura umana

Asta ne-a luat sau ne-a facut sa constientizam cat de mult conteaza celalalt. Fotograf fiind, lucrul de acasa nu este ceva nou. Puteam si inainte sa raspund la telefonul unui client in pijamale, cu mult inainte de SARS-Cov-2, de epidemia asta de coronavirus. In acelasi timp, liberatatea oferita de meseria de fotograf este inexistenta in aceste zile. Nu mai putem avea contact fata in fata cu clientii nostri. Oportunitatile au denenit limitate in timpul acestei epidemii. nu mai poti pleca si face ce doresti.

#DePeGeam – Cum socializam in vremea coronavirusului

Dacă există un lucru care a devenit clar, este că găsirea de noi modalități de socializare. Lucru care va deveni crucial pentru sănătatea noastră mintală în aceste momente incerte. În întreaga lume, oamenii creativi găsesc modalități de a se conecta cu prietenii, familia, colegii, clienții și chiar străinii. Prin acte aleatorii de bunătate, conexiuni virtuale și fericire împărtășită, ei vor ajute la înfrângerea singurătății autoizolării și a carantinei.

Ce am învățat in timpul carantinei de coronavirus?

Socializarea si coronavirusul

Am repetat dacă pot spune asa, ca și bogatul și săracul sunt egali, la fel de vulnerabili în fata napastelor și a lucrurilor pe care nu le putem controla. Avem totul și nu avem nimic. Împăcarea cu Dumnezeu și împăcarea cu noi înșine. Tine de cu privim, de ce ne închipuim și la ce visam. Cat de altruist sau cât de egoiste sunt telurile noastre. 

In aceste zile pământul renaște, în timp ce noi parca dispărem… Natura se resetează din nou și își reîncepe ciclul, parca sperând ca de aceasta data am înțeles cât este de frumoasa și cât de mult trebuie sa o prețuim. Acum omenirea este în iarna, dar care va trece ușor, ușor. Sperăm ca am învățat ceva din acest episod de singurătate colectiva.

Noi, oamenii, și prin asta nu ma exclud, ci ma includ și pe mine am învățat sa prețuim tot ce este efemer și gol, lipsit de sens și orice valoare adevărată. Am învățat sa valorizam non-valoarea, mândria și fala deșartă. În acest joc ne-am pierdut pe noi înșine și am uitat ce înseamnă să fim oameni cu adevărat. 

Drojdia a devenit mai importanta decât ultimul tip de telefon sau tableta. Sau cel puțin asta a spus google în perioada crizei. 

Totusi, cel mai important este sa nu ne pierdem speranta ca totul va reveni la normal in ceva timp.

Socializarea Si Coronavirusul (2)

Socializarea si coronavirusul in vremea carantinei si a distantarii sociale. Cum ne-a schimbat COVID-19. Socializare vs distantare sociala.

Articole de pe blog: