Noile reguli pentru organizarea nuntilor in 2021

Organizarea Nuntilor In 2021.jpg

Guvernul Romaniei lucreaza la noile reguli pentru organizarea nuntilor in 2021. Astazi, 5 aprilie 2021, primul ministru a anuntat ca Romania se va redeschide odata cu data de 1 iunie 2021, cu respectarea anumitor reguli. Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată. Premierul a declarat, de asemenea, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate. Acesta a mai precizat că la pașaportul COVID, sau certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.

Alexandru Rafila, reprezentanul Romaniei la OMS a declarat: „De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane. Purtarea măștii ar trebui să devină voluntară.

Sunt doua voci importante care ar trebui sa ne arate luminita de la capatul tunelului. In mai putin de o luna de zile va veni Pastele si pentru credinciosii crestin-ortodocsi, care va insemna ca se va da startul nuntilor pentru anul 2021, chiar si in pandemie.  În următoarele luni, evenimentele vor putea fi organizate doar în cazul în care nuntașii sunt vaccinați sau au trecut prin boală. În plus, numărul celor care vor dori să incingă ringul de dans la aceste petreceri va fi restricționat. In comparatie cu nuntile de anul trecut, spre lunile august-septembrie cred ca putem vorbi de o normalitate, atat ca numar de participanti, cat si ca obiceiuri.

Posibilele reguli pentru organizarea nuntilor in 2021

Conditiile de acces la evenimente private (nunti, botezuri, petreceri) sau concerte, manifestari culturale:

  1. Test rapid Antigen
  2. Test PCR recent – maxim 48 de ore inainte de eveniment
  3. Adeverinta de vaccinare
  4. Certificat care atesta prezenta anticorpilor – adica ati avut COVID-19

In mai multe state europene am vazut ca au fost organizate diverse evenimente cu testarea inainte de a participa fizic la intalnire, cu pana la 5000 de persoane.

NEVERSEA ( 8-11 iulie 2021 ) – vand in continuare bilete pe site-ul lor.

UNTOLD ( 5-8 august 2021 ) – anunta o lista de asteptare.

Pe masura ce populatia din Romania se va vaccina, va disparea si virusul, dar si conditiile restrictive. Asa ca sarbatorile de iarna le vom avea intr-o normalitate completa, insa mai este pana atunci.

Iata ce scrie Realitatea.net:

„Ar putea fi permise nunțile și botezurile pentru restul acestui an, dar numai în condiții foarte bine stabilite. 

Participarea la petrecerile private organizate cu prilejul nunților și botezurilor va fi permisă în trei situații: persoanelor care au un test negativ sau dacă au fost imunizate sau dacă pot dovedi că au trecut prin boală.

În plus, aranjarea invitaților la mese va ține cont de distanțare dar și de incidența cumulată COVID-19 în localitatea unde este organizat evenimentul respectiv. Astfel, la o incidență cumulată între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori, persoanele ar putea fi așezate câte 8 la masă, și nu 12, cum este în prezent. 

Iubitorii dansului însă ar putea avea de suferit, pentru că numărul celor care vor putea intra pe ring va fi restricționat în momentul în care vor putea fi organizate petrecerile de nunți și botezuri.”

Noile reguli pentru organizarea nuntilor in 2021. Nunta si coronavirusul. Conditii pentru realizarea nuntii in timpul pandemiei de COVID-19.

Articole asemanatoare: