Florile asociate cu lunile anului

Florile asociate cu lunile anului – cu mult înainte de e-mail, mesaje text, mesaje instant sau chiar apeluri telefonice, oamenii foloseau florile pentru a comunica. Limbajul florilor – cunoscut și sub numele de floriografie – a fost popular în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Deși acum avem mai multe modalități de a comunica, mesajele spuse cu florile sunt la fel de semnificative astăzi ca oricând. Fiecare floare din luna nașterii are o semnificație unică și este sigură că va face destinatarul să se simtă deosebit de special.

Toată lumea adoră să primească flori de ziua lor, dar îți poți transforma într-adevăr cadoul în ceva semnificativ, trimițându-le celor dragi florile lor din luna nașterii. Nu știi ce floare corespunde lunii lor de naștere? Citeste mai jos!

Floarea Lunii Ianuarie Garoafa
Floarea lunii ianuarie – Garoafa

Floarea lunii ianuarie – Florile lunile anului

Prima lună a anului, ianuarie este reprezentată de Garoafa. Conform legendei creștine, când Iisus Hristos a dus crucea la Golgota pentru toate păcatele noastre, această floare a apărut în spatele lui pe pământ.

Simbolism florile lunile anului luna ianuarie

Admirație, iubire, speranță, renaștere

Floarea lunii februarie - Iris
Floarea lunii februarie – Iris

Floarea lunii februarie – Florile lunile anului

Floarea lunii februarie este Iris. Irisul a fost adesea simbolul sau decorul multor cavaleri și nobili medievali, dar mai ales aristocrații francezi. Adesea simboliza viteja unui cavaler, prietenia sau înțelepciunea. Cea mai populară culoare a florii de iris este albastru. Floarea de Iris Albastru simbolizează speranța și credința.

Simbolism florile lunile anului luna februarie

Modestie, fidelitate. iubire tanara

Floarea Lunii Martie Narcisa
Floarea lunii martie – Narcisa

Floarea lunii martie – Florile lunile anului

Narcisa este floarea lunii martie. Această floare este numită uneori și Narcis. În majoritatea culturilor este un vestitor al vremurilor mai bune care vor veni. De exemplu, în cultura chineză, dacă înflorește în ajunul Anului Nou înseamnă că anul va fi bun.

Simbolism florile lunile anului luna martie

Noi începuturi, prosperitate

Floarea Lunii Aprilie Margareta
Floarea lunii aprilie – Margareta

Floarea lunii aprilie

Simbolul lunii aprilie este Daisy. Această floare delicată este simbolul inocenței și, de asemenea, al loialității în dragoste. Din acest motiv, margaretele sunt adesea descrise în pajiști în picturile medievale.

Simbolism florile lunile anului luna aprilie

Puritate, inocență, plăcere fericită

Floarea Lunii Mai Crini Albi
Floarea lunii mai – Crini Albi

Floarea lunii mai

Crinul alb este floarea lunii mai și această floare reprezintă lucruri precum puritatea, măreția și virginitatea. Cea mai cunoscută simbolizare a acestei frumoase flori este întinerirea sufletului.

Simbolism florile lunile anului luna mai

Dulceață, maternitate, speranţă

Floarea Lunii Iunie Trandafir
Floarea lunii iunie – Trandafir

Floarea lunii iunie

Reprezentarea lunii iunie este floarea care a făcut obiectul cântecelor și poeziilor mai mult decât oricare alta. Trandafirul. De obicei ne gândim la un trandafir roșu, dar există multe culori diferite ale trandafirilor și fiecare culoare are semnificația sa. un trandafir rosu simbolizeaza pasiunea.

Simbolism florile lunile anului luna iunie

Romantism si fericire

Floarea Lunii Iulie Delphinium
Floarea lunii iulie – Delphinium

Floarea lunii iulie

Delphinium și-a primit numele din cuvântul Delphi’s pentru că arată un pic ca un nas de delfin. Este un simbol al inimii deschise și o floare atașată lunii iulie.

Simbolism flori luna iulie

Pozitivitate, demnitate, puritate

Floarea Lunii August Gladiole
Floarea lunii august – Gladiole

Floarea lunii august

August este luna galdiolelor. Această floare își trage numele de la numele sabiei romane gladius și este adesea numită crin de sabie. Reprezintă sinceritate și onestitate. Majoritatea speciilor acestei flori sunt originare din regiunile tropice din Africa de Sud și unele provin din Marea Mediterană.

Simbolism flori luna august

Puterea caracterului, imaginație

Floarea Lunii Septembrie Aster
Floarea lunii septembrie – Aster

Floarea lunii septembrie

Aster, floarea al cărei nume înseamnă stea în greaca veche, este floarea lunii septembrie. Asterul simbolizează de obicei dragostea. Această floare luxuriantă a fost considerată vrăjită. S-a crezut chiar că un parfum făcut din frunzele Asterului poate alunga spiritele rele.

Simbolism flori luna septembrie

Iubire, afecțiune, iubire neîmpărtășită, mortalitate

Floarea Lunii Octombrie Galbenele
Floarea lunii octombrie – Galbenele – Craitie

Floarea lunii octombrie

Gălbenele este o altă floare care are un loc înalt în religia și cultura creștină. Adesea numit aurul Mariei în cinstea fecioarei Maria, mama lui Iisus Hristos. Cu toate acestea, în alte culturi are o conotație complet negativă și reprezintă gelozie și cruzime. Aceasta este floarea lunii octombrie.

Simbolism flori luna octombrie

Creativitate, pasiune, pace, liniște

Floarea Lunii Noiembrie Crizantema
Floarea lunii noiembrie – Crizantema

Floarea lunii noiembrie

Crizantema poate fi găsită în multe culori diferite și fiecare culoare are propriul său sens, dar cele mai multe sunt cele ale fericirii și optimismului. Crizantema este floarea lunii noiembrie. Culoarea sa originală este aurie ( chrys ). Pentru Confucius această floare este un obiect perfect de meditație.

Simbolism flori luna noiembrie

Loialitate, onestitate

Floarea Lunii Decembrie Floarea Craciunlui Poinsettia
Floarea lunii decembrie – Floarea Craciunlui – Poinsettia

Floarea lunii decembrie

Și în cele din urmă, decembrie. Ultima lună a anului, care în sine are un înțeles important în majoritatea culturilor, este reprezentată de Poinsettia, cunoscută și sub numele de Steaua de Crăciun. Această floare crește doar în America Centrală și de Sud și este un simbol al veseliei.

Simbolism flori luna decembrie

Speranță, bogăție, protecție, apărare

Florile ascociate cu lunile anului. Din ianuarie pana in decembrie. Florile si lunile anului. Ce flori poti alege pentru nunta ta?

Articole asemanatoare:

Articole de pe blog: