Nunta si noul coronavirus COVID-19

Cum sa iti amani nunta?

Te gandesti la amanarea nuntii? Ai nunta in 2020 si se pare ca nu mai este nici o cale de iesire pentru nuntile din lunile mai si iunie 2020. Dupa cum bine stiti, Guvernul Romaniei a stabilit noi reguli pentru incurajarea distantarii sociale, interzicand adunarile mai mari de 100 de persoane chiar si in aer liber, sa nu mai vorbim de adunarile in localuri inchise, care sunt strict interzise.

Nunta si COVID-19, ce este de facut – amani sau anulezi nunta?

Trebuie sa recunosc, ca am inceput sa primesc telefoane de la mirii care au nuntile programate pentru lunile viitoare, sa ma intrebe cum sa procedam cel mai bine, pentru o solutie optima.

Ce le-am recomandat, este sa reconsidere impreuna cu localul si formatia o alta data pentru nunta lor. Amanarea nuntii este cea mai buna solutie, data fiind situatia din Romania.

Ce trebuie sa faca mirii care au nunta anul acesta, in contextul crizei de coronavirus COVID-19?

Sa nu uitam ca o nunta trebuie sa fie un motiv de bucurie si de sarbatoare, nu unul de provocare economica, sociala si logistica pentru viitori miri.

Multi dintre mirii ce vor avea nunta anul acesta vor veni din statele europene, la fel si multi dintre invitatii care vor participa la nunta lor. Cum granitele vor fi inchise ceva timp, le va fi imposibil sa vina acasa. Si daca vor face nunta, cum isi vor putea acoperi costurile pentru nunta, cand vor participa poate un sfert din invitatii asteptati. Sunt multe lucruri de luat in calcul, sa incepem cu rabdarea si sa le luam pe rand.

Nunta Noul Coronavirus Covid 19

Update 21.03.2020 legat de nunta COVID-19:

Adunarile de persoane au fost intersize. Nu au voi e sa stea impreuna nici pe strada mai mult de 3 persoane, la un loc. Deplasarea cu masina se va face doar la servici sau pentru cumparaturi, cu o singura persoana in masina, numai soferul. Toate slujbele reigioase au fost interzise, putetandu-se desfasura doar online – in timpul pandemiei de coronavirus – COVID-19.

Cununiile religioase si botezurile in timpul crizei de coronavirus se pot realiza cu maxim 8 persoane prezente. Nu se specifica daca aceste persoane cuprind si preotul si cantaretul.

Update 08.05.2020 – criza de SAR-COV-2 se va prelungi. Iata pasi simpli pentru a reprograma nunta.

Cum se reprogrameaza nunta?

Cel mai important in acest moemnt este sa nu intrati in panica. Incercati sa cautati beneficiile din aceasta situatie. Amintiti-va va vita nu este liniara, iar acest coronavirus este o provocare care trebuie depasita cu calm. Pentru a minimiza impactul anularii sau amanarii nuntii, va recomand urmatoarele:

 • sunati cat mai repede la restaurant pentru a cere datele disponibile din 2020 sai 2021.
 • incercati sa”blocati” 2 date care va convin si discutati direct cu nasii care este cea mai buna.
 • dupa alegerea datei comunicati cu formatia de muzica de nunta sau DJ-ul de nunta, echipa foto-video, pentru a vedea daca sunt liberi pentru a reprograma data nuntii.
 • „bateti in cuie” data aleasa cu restaurantul si ceilalti furnizori de servicii pentru nunta voastra.
 • anuntati invitatii ca data nuntii s-a schimbat comunicandu-le data reprogramata pentru nunta.
 • lucrati la relatia voastra in perioada urmatoare.
 • va recomand crestineste, macar sa va logoditi in perioada urmatoare cand se vor mai relaxa conditiile si daca este posibil sa va cununati religios si civil, lasand petrecrea nuntii pentru data reprogramata.

Cum organizezi o nunta pe timpul crizei cauzate de noul COVID-19?

Nunta ar trebui amanata sau anulata cu aceast criza legata de coronavirus?

In acest moment fiind in postul Pastelui, oricum nu se faceau prea multe nunti, Biserica Ortodoxa interzicand oricum acest lucru. Insa dupa ce Pastile vor trece, odata cu venirea caldurii si a vremii frumoase, nuntile se vor relua. Acum Ministerul Sanatatii spune ca varful epidemiei de gripa cu noul coronavirus COVID-19 va fi atins in perioada sfintelor Pasti, urmand ca dupa aceasta perioada numarul de infectari sa scada. Insa toate aceste previziuni sunt doar calcule matematice si estimari.

Daca tinem cont ca multe restaurant au fost inchise, mirii pot amana nuntile din lunile aprilie si mai, pentru perioade mai favorabile, cum ar fi lunile de toamna. Amanarea este o solutie mai buna decat anularea unui eveniment.

Daca aveti nunta in lunile iulie sau august mai aveti o sansa, ca evenimentele voastre sa se desfasoare in continuare fara modificari. Este posibil ca pana in lunile de vara sa se ridice starea de urgenta instituita de presedintele Romaniei si totul sa revina la normal si sa nu mai fie nevoie de amanarea nuntii.

Sala De Nunta Pandemie Coronavirus Covid 19

Cand ar trebui programate nuntile care ar trebui sa se desfasoare in plina criza de coronavirus COVID-19?

Amanarea nuntii din 2020, inceputul sezonului

Daca va doriti acelasi local, formatie si echipa foto-video, va trebui sa luati in considerare lunile de toamna octombrie sau chiar noiembrie pana pe data de 15.11, cand incepe postul Nasterii Domnului. Multi dintre mirii pe care i-am avut programati pentru lunile mai sau iunie si-au amanat nuntile anul viitor cam in aceeasi perioada. Amanarea nuntii este cea mai buna varianta, intrucat salile de nunti sau formatiile deja au cheltuit avansurile incasate. Va fi foarte greau sau imposibil sa resturneze avansurile mirilor. De aceea va recomand sa va amanati nunta din timp.

Amanarea nuntii sau cum sa anulezi nunta in plina criza COVID-19?

Alte date pe care este posibil sa le gasiti disponibile ar fi duminicile din septembrie, octombrie sau noiembrie. Insa inainte de a lua o hotarare trebuie sa vorbiti cu fiecare in parte restaurant, formatie de muzica sau DJ si foto-video de nunta pentru a gasi pe cat posibil o data in care toti cei implicati sa fie disponibili. Cu cat faceti modificarile pentru data nuntii mai repede, cu atat aveti mai multe sanse ca toti cei implicati sa fie liberi.

Amanare Nunta Covid10 Coronavirus

Cum puteti amana nunta in plina epidemie coronavirus?

Sa anulezi nuntadin cauza COVID-19, nu este o solutie! Se vor face nunti dupa Covid-19

Comunicarea este cheia. Cu siguranta invitatii de la nunta voastra, care au primit invitatiile de nunta, nu vor veni la nunta daca este stare de urgenta, acest lucru fiind imposibil.

De aceea, cel mai bine este sa le comunicati hotararea voastra de a amana nunta programata in lunile aprilie sau mai. Comunicati-le ca veti reveni un telefon cand veti sti o noua data pentru nunta voastra. Daca nunta voastra va avea loc in lunile iunie, iulie sau august, tineti legatura cu invitatii. Rugati parintii sa vorbeasca cu acestia, pentru a-I tine “calzi”, urmand a le comunica o data fixa cand lucrurile se vor stabiliza.

Cu rabdare si intelegere veti rezolva aceasta mare neplacere pentru toata lumea. Nu puteti sa anulati nunta, pentru ca oricum va veti casatori peste un an sau peste doi. Amanarea nuntii este o solutie reala, mai ales ca poate veti obtine aceleasi preturi si peste un an, cand de obicei preturile cresc. Asa ca va recomand sa cautati puncte pozitive orice hotarare ati lua. Amintiti-va ce va doriti cu adevarat.

Nu sunt de acord cu un compromis care nu va avantajeaza. Gen mai avem disponibila numai data de „x”a lunii, iar aceasta data cade vinerea. Daca nu va doriti ca nunta voastra sa fie intr-o zi de vineri, atunci nu amanati nunta sub nici o forma pentru o zi care nu va avantajeaza.

Ai amanat nunta sau botezul, insa restaurantul, formatia de muzica sau echipa foto video, nu mai sunt disponibile.

Ce poti face dupa incheierea crizei de coronavirus cu nunta sau botezul tau?

Daca se va intampla acest scenariu, toți vor trebui să înțeleagă că nu s-au mai confruntat până acum cu o asemenea situație și să ia în calcul restituirea avansurilor. Este clar ca nu se puteau face nunti in plina epidemie de COVID-19. Acest nou tip de coronavirus care a declansat aceasta ingrozitoare pandemie de gripa/pneumonie va trece cu siguranta. Nimeni nu isi doreste sa castige niste bani pe un fapt care pur si simplu nu putea fi prevazut inainte.

Personal vorbind, daca nu ne vom potrivi cu noua data de nunta pe care ati ales-o, va vom returna avansul achitat la incheierea contractului. Acest lucru deja s-a intamplat cu 3 evenimente pe care le-am avut programate in 2020. Nu o hartie leaga relatia dintre oameni, ci comunicarea si compasiunea.

Cu totii ne dorim ca aceasta epidemie de gipa cu noul coronavirus COVID-19 sa se termine cat mai repede si sa revenim la normal, insa acest lucru se va realiza gradual. Ce pute sa facem este sa STAM IN CASA! Sa ne protejam parintii si pe toti cei care sunt bolnavi, sa nu le dam inca un motiv de tristete in aceste zile si asa pline de zbucium.

Va doresc sanatate si Doamne ajuta!


10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate pentru evitarea infectiei cu noul coronavirus COVID-19:

 1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
 2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
 3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
 4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
 5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
 6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
 7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
 8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
 9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
 10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Articole de pe blog: