Nunta dupa Covid-19. Cum vor arata nuntile dupa coronavirus

Ai avut nunta programata inainte sau in timpul pandemiei de COVID-19 sau ai nunta dupa coronavirus? Este o perioada imprevizibila pentru toata lumea implicata in organizarea unei nunti. Mirii, prestatorii de servicii si invitatiii de la nunta, cu totii se intreaba ce urmeaza dupa pandemie, cum vor fi nuntile dupa coronavirus?

In acest moment 19.05.2020, nu sunt permise evenimentele cu mai mult de 8 persoane, dupa ce initial se discutase de 16 invitati la nunta sau botez. Se cunosc destul de putine legat de precautiile viitoare. Pe masura ce noile cazuri de coronavirus vor scadea, acelasi lucru se va intampla si cu restrictiile.

In continuare am incercat, dupa o documentare riguroasa, ce posibilitati vor fi pe viitor legat de organizarea nuntilor dupa coronavirus. Ce este sigur este ca: sarbatoarea, bucuria si dragostea care se regasesc in preajma nuntilor, vor fi triumfatoare peste COVID-19 in final.

Nuntile Dupa Coronavirus (1)

Ce va puteti astepta legat de masurile de sanatate si siguranta pentru nuntile dupa coronavirus

Nuntile dupa coronavirus

Localurile din Romania evalueaza cum sa isi rearanjeze salile de nunta nu pentru a maximiza spatiul, ci pentru a asigura siguranta invitatilor de la nunta, odata cu aparitia noului coronavirus. Constientizarea starii de sanatate si a sigurantei vor avea un efect de durata dupa COVID-19. Locatiile de nunta si serviciile de catering sau cele care ofera Candy Bar-uri vor trebui sa ia masuri de precautie suplimentare. Acestea ar fi adaugarea robinetelor inteligente cu senzor, fara contact, puncte cu dezinfectant gel pentru mani si o hiper-vigilenta cand vine vorba de curatenie.

Manusi si masti de protectie pentru invitatii de la nunta

Organizatorii de evenimente (cei care s-au gandit sa mai organizeze evenimente anul acesta) se gandesc sa ofere fiecarui invitat de la nunta cel putin o pereche de manusi si masti de protectie. Acesti factori ar putea fi influentati de locatie si mai ales de cat de repede se va organiza nunta anul acesta, dupa pandemia de coronavirus. Folosirea mastilor este incurajata pentru impiedicarea raspandirii noului coronavirus la nunta, totodata cu spalarea frecventa a mainilor si dezinfectarea suprafetelor.

Schimbari de servire

Unul dintre cele mai puternic afectate sectoare va fi cateringul și distribuirea opțiunilor de meniu. Pentru bucătari, cupluri, invitați, nunțile după COVID-19 vor fi însoțite de un nou set de reguli și etichetă de servire. Modul in care vor fi preparate si servite mancarurile si bauturile, va trebui sa asigure un maxim de siguranta. Sunt discutate diverse moduri pentru protejarea proactiva a invitatilor si a ospatarilor. Trebuie sa luam in considerare noi masuri de siguranta, la care nu ne-am gandit pana in acest moment cand vorbeam de organizarea unei nunti.

Vor fi schimbate si meniurile de nunta

Ganditi-va numai la asta: la cativa ani, apare un nou concept de servire si de asezare al mancarii, care inlocuieste actualul stil de servire. Pe viitor, cu siguranta de la nunti si botezuri, vor disparea bufeturile suedeze si servirea personala. Consider ca si CandyBar-urile vor fi mult schimbate fata de ceea ce eram obisnuiti pana acum. Pentru a intruni masurile de siguranta, toate mancarurile vor trebui asezate in farfurie pentru fiecare persoana, excluzandu-se orice posibilitate de servire personala.

Nuntile Dupa Coronavirus (5)

Aspectul nuntilor dupa coronavirus va fi diferit

Nuntile dupa coronavirus

Daca organizatorii de eveneimente sunt obisnuiti cu ceva, este lucrul cu miresele, care se decid si se razgandesc foarte des. Cert este ca modul in care vor arata nuntile va fi diferit, fata de ce eram obisnuiti pana acum. Nuntile dupa coronavirus vor trebui sa tina cont de actualizarile ce vor veni din partea comunitatii medicale si a directivelor guvernamentale. Invitatii vor trebui grupati in functie de „vecinatatea” cu care sunt obisnuiti. Adica fiecare familie va trebui sa stea la o masa, neamestecati cu alti invitati din alta parte. Locurile goale vor trebui sa fie umplute creativ de organizatorii nuntii, pentru ca totul sa arate cat mai natural.

Nuntile vor fi mai intime

Pentru moment mirii vor trebui sa verifice cu localul unde au organizata nunta daca acestia le pot oferi spatii interioare si exterioare, la ce capacitati si sub ce reguli. Organizatorii de evenimente vor trebui sa gaseasca idei de asezare a invitatilor pentru a face cat mai mult prezent un sentiment de adunare normala, fara restrictii. Invitatii vor fi mai putini (cel putin la inceputul relaxarii), in spatii mai largi. Acest lucru va duce la nunti mai mici, cu un design al aranjametelor de nunta mai incarcat, care vor fi de impact, pentru a umple spatiul gol.

Aranjarea scaunelor de nunta va fi facuta cu multa grija

Aranjarea invitatilor la masa, a fost intodeauna o parte dificila pentru miri si organizatorii de nunti. Asezarea unui prieten venit din strainatate langa o ruda in varsta, va trebui fundamental reconsiderata, acum mai mult ca niciodata. Nuntile dupa COVID vor fi insotite de o atentie sporita legata in special de amenajarea locurilor si proximitatea oaspetilor in general.

Salutari fara contact

Intampinarea fiecarui oaspete care vine la nunta voastra este o eticheta recomandata. Dar cum va arata aceasta la nunta dupa coronavirus? Vor aparea inclinari, zambete mai multe, salutari cu coatele sau cu varfurile picioarelor. Totul pentru a evita atingerile cu manile si fetele celorlalti. Este important sa le reamintiti invitatilor cum sa reactioneze cand intra in sala de nunta. Oamenii vor fi incantati sa va salute si sa va felicite, iar semnele si un chevalet cu anumite indicatii, ar putea incuraja oaspetii sa fie mai atenti legat de distantarea sociala.

Dansul este inca o optiune!

Organizatorii de evenimente si salile de nunta pot lua in considerare un nou timp de ring de dans, ca la un festival. Un DJ sau o formatie de muzica vor sti exact ce sa faca pentru a interactiona cu invitatii si pentru a-i tine „in priza” cu muzica noua si variata. Horile si sarbele vor trebui evitate, chiar daca sunt printre cele mai preferate dansuri de la nunti. Muzica este sufletul petrecerii, iar mirii pe ringul de dans, este necesara pentru o distractie garantata!

Nuntile Dupa Coronavirus (2)

Ce trebuie să știți despre experiența oaspeților – nuntile dupa coronavirus

Invitatii de la nuntile dupa coronavirus vor fi cei care vor beneficia cel mai mult. Mirii vor fi dispusi sa aloce un buget mai mare poate pentru un band sau pentru o mancare mai buna. Momentele speciale cu siguranta vor mai dese ca pana acum, incercand sa ii tina pe invitatii de la nunta atenti la frumosul eveniment.

Diverstimentul alternativ va deveni mai important

Diverstimentul invitatilor este mai mult decat dansul de pe ring. Luati in considerare un spectacol de dans contemporan sau latino sau de ce nu dansuri traditionale populare romanesti. Sau un recital de o ora, cu o pauza, al unui interpret de la Vocea Romaniei. Toate acestea ii vor tine pe invitatii vostrii mai mult timp pe scaune, distantati social.

Vor creste nuntile super personalizate

Nunta in sine este o oportunitate de personalizare pentru mire si mireasa. Fiecare cuplu isi pune amprenta mai mult sau mai putin asupra modului in care arata si se desfasoara o nunta. Va gandeati sa includeti in nunta elemente la care nu erati decisi sau sovaiati? Fiti curajosi si originali! Folositi toate mijloacele pentru a organiza o nunta unica.Veniti cu idei creative care sa cuprinda stilul vostru, personalitatea si povestea voastra de iubire in nunta voastra.

Nuntile Dupa Coronavirus (3)

Comunicarea si nuntile dupa coronavirus?

Nuntile dupa coronavirus

Modul in care mirii comunica va evolua. La acesta ora fiind multe necunoscute legate de modul de organizare si de interactionare, nu se cunoaste exact cat se va mentine distantarea sociala si cat va afecta organizarea nuntilor si a evenimentelor cu multe persoane. Ce pot controla mirii este modul in care comunica, cat de des si cum eficientizeaza procesul cand data nuntii a fost schimbata.

Se vor schimba comunicarile scrise legate de nunta

Organizatorii de nunti prevad deja mai multe detalii ce vor trebui trecute pe invitatiile de nunta. Daca pana acum data, ora, locatia si numele de contact erau principale, pe viitor vor trebui luate in considerare si alte date. Vor trebui trecute instructiuni ca oaspetii sa stie cum vor fi intampinati si la ce sa se astepte. Inserati in plicul cu invitatia de nunta si cateva instructiuni, frumos asezate, care sa le explice invitatilor așteptările cu privire la acoperirea feței, distanțarea socială, serviciul alimentar și / sau alte măsuri de siguranță pe care intenționați să le aplicați la evenimentul vostru. Acest lucru nu numai că îi poate ajuta pe oaspeți să știe ce să se aștepte, dar va liniști și orice nelămuriri pe care le pot avea cu privire la participarea la un eveniment.

În acest scop, cuplurile ar trebui să fie pregătite să comunice frecvent cu oaspeții lor, iar o soluție ușoară este crearea unui site de nunta și construirea unei pagini generale de întrebări frecvente. Toate acestea le vor oferi invitatilor un sentiment de pace și mai multă libertate emoțională să aștepte cu nerăbdare această petrecere dinamică pe care ați planificat-o.

Vor fi mai multe live-uri la nuntile dupa coronavirus

Petrecerile de nunta vor fi posibile pentru marea majoritate. Luati in considerare si pe cei care au conditii precare de sanatate si care ar putea fi pusi in pericol daca ar participa. Pentru oaspetii varstnici sau pentru bunicii vostrii luati in considerare mai multe live-uri, apeluri video, decat pana acum. In acest fel vor putea si ei sa ia parte la sarbatoarea nuntii voastre.


Concluzia legata de nuntile dupa coronavirus

Vor fi mai putine evenimente, cu siguranta. Personal anul acesta am avut deja mutate sau anulate peste 65% din evenimente. Insa vor fi si miri care isi vor asuma „riscul” de a organiza o nunta in imediata apropiere a pandemiei de coronavirus.

Majoritatea cuplurilor isi programeaza nunta de acasa, impreuna. In acest fel construiesc relatia lor si mai strans decat pana acum. Acestia vor iesi mai puternici si mai rezistenti din aceasta incercare mai mult ca niciodata. Întrucât acesta este un moment fără precedent pentru umanitate, multe cupluri vor descoperi emoții noi, cu care altfel nu s-ar fi intalnit anterior, chiar și în ceea ce și-au imaginat inițial că vor fi nunțile lor.

Nu uitati. Nunta este o celebrare a bucuriei si asa trebuie sa ramana. Acum si pentru totdeauna!

Articole de pe blog: