Culoarea anului 2023 Pantone – Viva Magenta

Culoarea Anului 2023 Pantone

Culoarea anului 2023 aleasa de Pantone este Viva Magenta. Un amestecintre doua culori, rosu si albastru,o culoare calda cu accente de rece. Cei de la Institutul Pantone spun ca este o culoare „curajoasa si vibranta”. Acest ton de culoare superba, emana energie si bucurie. Face parte din familia culorii roșie și reprezintă o nuanță plină de curaj, ce ne pune zâmbetul pe buze prin unicitatea ei și ce ne va prezenta un nou capitol, ce începe în noul an, 2023.

Iata ce a declarat directorul executiv al Institutului Pantone, Leatrice Eiseman: ,,În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. PANTONE 18-1750 Viva Magenta descinde din familia culorii roșu și este inspirat de roșul coșenilei, unul dintre cei mai prețioși coloranți aparținând familiei coloranților naturali, precum și unul dintre cei mai puternici și strălucitori pe care i-a cunoscut lumea. ”

Cum Se Alege Culoarea Anului La Institutul Pantone

Cum alege Institutul Pantone culoarea anului 2023

Culoarea anului este aleasa de Institutul Pantone de mai bine de 20 de ani. Culorile alese cele mai cunoscute au fost ,,Ultimate Gray”, ,,Illuminating”, ,,Classic Blue”, ,,Very Peri” și ,,Rose Quartz”. Insa cum se alege culoarea. Experții Institutului Pantone analizează în detaliu tendințele din modă, cultură, artă, design, dar și schimbările sociale împreună cu evenimentele actuale.

Bazandu-se pe aceste cercetari, expertii Institutului Pantone aleg culoarea care sa reflecte tendintele pe de o parte si pe de alta parte le si formeaza prin nuanta aleasa. Tot ce tine de arta este influentat de acesta culoare pe care Institutul Pantone o alege anual.

Pantone 2023 Viva Magenta

Viva Magenta în design de ambalaje și multimedia

Puternic și plin de putere, PANTONE 18-1750 Viva Magenta este o atenție care devine roșie ilustrativă a unui nou semnal de putere. Electrizant și fără limite, un roșu animat care iese instantaneu în evidență și captivează privirea. 

Îndrăzneț, plin de inteligență și cuprinzător de toate, o nuanță roșie hibridă care se încadrează confortabil asupra fizicului și virtualului în lumea noastră multidimensională, PANTONE 18-1750 Viva Magenta întâmpină pe oricine și pe toată lumea cu aceeași vervă pentru viață și spirit rebel, făcându-l un nuanță ideală pentru o gamă largă de aplicații grafice, ambalaje și design multimedia.

Institutul Pantone Culoarea Anului 2023

Viva Magenta Frumusețe și păr

Curajos și neînfricat, PANTONE 18-1750 Viva Magenta face o declarație îndrăzneață pentru ochi, unghii, buze și păr într-o varietate de finisaje și aplicații, de la sclipici și glam până la mat praf.

Poate fi o culoare pe care sa o folositi in ziua nuntii fie ca machiaj pe buze si pe ochi. De asemenea Viva Magenta poate fi o culoare vibranta potrivita pentru aranjamentele florale, meniurile de nunta si de ce nu invitatiile pentru nunta.