
Mihai Eminescu a fost un poet, prozator și jurnalist român, considerat cel mai important reprezentant al literaturii române din secolul al XIX-lea. El s-a născut la 15 ianuarie 1850, în Botoșani, România și a murit la 15 iunie 1889, la vârsta de 39 de ani, în București, România.
Versuri „Rugaciune” de Mihai Eminescu
Craiasa alegandu-te,
Ingenunchem rugandu-te,
Inalta-ne, ne mantuie
Din valul ce ne bantuie;
Fii scut de intarire
Si zid de mantuire,
Privirea-ti adorata
Asupra-ne coboara,
O, Maica prea curata
Si pururea fecioara,
Marie!
Noi, ce din mila sfantului
Umbra facem pamantului,
Rugamu-ne-ndurarilor
Luceafarului marilor;
Asculta-a noastre plangeri,
Regina peste ingeri,
Din neguri te arata
Lumina dulce, clara,
O, Maica prea curata
Si pururea fecioara,
Marie!
Versuri „Rugaciune” de Mihai Eminescu – melodie Paula Seling – Rugaciune
Ce este rugaciunea?
Rugăciunea este o formă de comunicare spirituală sau religioasă prin care o persoană își adresează gândurile, sentimentele, emoțiile și cererile către o divinitate sau o forță spirituală. Rugăciunile pot fi rostite verbal, scrise sau făcute în tăcere, iar scopul lor poate fi de a cere ajutor, protecție, îndrumare, iertare sau mulțumire. În funcție de tradiția religioasă sau spirituală, rugăciunile pot fi standardizate sau personalizate și pot fi parte a unor ritualuri sau ceremonii specifice.
Eminescu a fost recunoscut pentru poezia sa profundă și complexă, în care a abordat teme precum dragostea, natura, mitologia, istoria și societatea. Printre cele mai cunoscute poezii ale sale se numără „Luceafărul”, „Mai am un singur dor”, „Doina”, „Scrisoarea III”, „Ce te legeni”, „Floare albastră”, „Dorința” și multe altele.
În timpul vieții sale, Eminescu a lucrat ca jurnalist și a fost implicat în politică. El a fost editorul unor importante publicații precum „Timpul” și „Convorbiri Literare”. Eminescu a fost și un susținător al mișcării naționale române și a luptat pentru independența culturală a României. Astăzi, Eminescu este considerat un simbol al culturii și identității românești, iar opera sa este studiată și apreciată în întreaga lume.
Articole de pe blog:

Descantece deochi – ce este deochiul?

Rochie de mireasa neagra

Pregatirea nuntii – cum sa iti planifici nunta?

Dansul mirilor – idei de coreografie

De ce este nevoie pentru a construi o relatie care dureaza – sfaturi de la 9 cupluri
Numarul fotografiilor livrate este intre 2500 si 4000, in functie de numarul de persoane de la nunta si de durata evenimentului. Noi fotografiem toate momentele, fiind siguri ca vom surprinde tot ce este important din ziua nuntii. Toate fotografiile pe care le primiti de la noi din ziua nuntii, sunt editate (culori, luminozitate, contrast, incadrare).
Primele fotografii din ziua nuntii le veti primi la 24-48 de ore (in general mai repede), le vom posta cu acordul vostru pe facebook. In acest fel toata lumea va putea sa se bucure pentru voi si sa va transmita sincerele felicitari. Toate fotografiile de la nunta le veti primi la 3-4 zile de la eveniment, pe un link de descarcare.
Fotografia a fost intotdeauna o pasiune pentru noi, iar filmarea a venit ca o manusa, pentru ca se completeaza una pe cealalta. La nivel profesionist foto si video facem de mai bine de 9 ani. Experienta la nivel profesional pentru editarea foto-video fiind de peste 11 ani. Oricata experienta ai avea in acest domeniu, este important ca tot timpul sa inveti si sa iti doresti ca de la o nunta la alta sa fi mai bun decat inainte.