Cum sa ai cele mai frumoase fotografii de nunta – din punctul de vedere al unui fotograf profesionist de nunta.

Cum sa ai cele mai frumoase fotografii de nunta – din punctul de vedere al unui fotograf profesionist de nunta. Sunt fotograf profesionist de nunta de mai bine de 8 ani. Mai jos, regasiti cateva sfaturi pentru a avea cele mai frumoase fotografii de nunta.

Fotograf Nunta Brasov (6)

Activez in domeniu de mai bine de 14 ani, fiind profesionist de mai bine de 9 ani, asa ca stiu cateva sfaturi si trucuri care va pot fi de folos.

1. Asigurati-va ca fotograful ales fotografiaza in stilul pe care il iubiti

Dacă vă plac fotografiile mai curate și cu tonuri reci, nu angajați pe cineva care fotografiază cu tonuri mai calde.

Unul nu este mai bun decât celălalt, totul este artă și preferință, dar nu este responsabilitatea fotografului să își adapteze stilul. Este treaba dumneavoastra sa angajati pe cineva al cărui stil vi se potriveste.

Când simt că un cuplu iubește stilul meu și are încredere în mine, ma bucura nespus si imi ofera libertatea de a crea fotografii minunate.

Ca in orice domeniu, atunci cand exista pasiune, daruire, creativitate si initiativa, lucrurile se petrec in conditii optime, iar rezultatele sunt dintre cele mai reusite.

Foto Nunta Brasov (48)
Fotografiile sincere pot fi distractive!

2. Comunicați-vă dorințele și nevoile cu fotograful 

A obține fotografii grozave nu depinde doar de fotograf. Trebuie să va comunicati viziunea înainte de ziua nunții, astfel încât să poată transpune viziunea dumneavoastra, în imaginea finala.

Veți dori să specificați tema sau inspirația pentru nunta dumneavoastra si atmosfera pe care încercați să o transmiteți (casual, formal, o petrecere etc.). pentru a realiza niste fotografii reusite, e important sa se evidentieze toti factorii doriti.

Ar trebui sa va spuneti parerea si despre ceea ce anume doriti sa evidentiati in fotografii. E posibil sa doriti sa surprindeti emotiile, bucuria, sau, dimpotriva, cadrele statice, ori decoratiunile.

Fotografia este o colaborare creativă între client și fotograf. Cu cât lăsați fotograful să va cunoasca mai bine, cu atât fotografiile vor fi mai reusite.

M Am Apropiat Foarte Mult De Unii Dintre Clienții Mei
M-am apropiat foarte mult de anumiti clienti ai mei.

3. Faceți-vă timp pentru a dezvolta o relație cu fotograful dvs.

Cum sa ai cele mai frumoase fotografii de nunta

Cele mai faine fotografii pe care le-am realizat, a fost acolo unde am avut o relație excelentă privind orice colaborare. Există nenumărați clienți pe care îi consider acum prieteni apropiați.

Încă de la primul punct de contact, încerc mereu să încep să cultiv o relație pozitivă. De aceea, pun mare imprtanta pe sedinta foto save the date, pentru ca atunci ne cunoastem mai bine, dispare tracul si usor, usor, ne aproiem unul de celalat si capatam incredere. Eu sunt deschis cu toate cuplurile si astept acelasi lucru inapoi.

În calitate de client, puteți contribui la promovarea acestei prietenii, fiind deschisi, dar și încrezător. impartasiti cu fotograful povestea de viata, emotiile, gandurile, sentimentele, astfel incat acesta sa va cunoasca, dincolo de aparente.

Cu cât fotograful cunoaște mai mult, cu atât poate capta mai bine lucrurile care sunt importante pentru dumneavoastra. În plus, atunci când aceste relații se dezvoltă, ai pe cineva apropiat langa tine și aveti încredere ca surprinde cu succes următoarele mari momente din viața dumneavoastra

4. Puneti la punct un timeline, un program al zilei nuntii impreuna cu fotograful

Nimic nu este mai stresant în ziua unei nunți decât atunci când nu am un program cu ceea ce urmează. La sedinta foto dinaintea nuntii, discutam orele, distantele si locurile din ziua nuntii. In acest fel, totul va fi cantarit impreuna, caci in acele momente, formam o echipa.

Stiind toate lucruile legate de ziua nuntii imi permite sa anticipez multe lucuri si in acest fel sa fiu creativ.

5. Programați mai mult timp decât credeți că veți avea nevoie pentru fotografii

Imaginile din ziua nunții durează, de obicei, mai mult decât era de așteptat, iar programul nunții se întârzie de obicei la un moment dat sau altul. 

Dacă doriți cele mai bune imagini de nuntă posibile, trebuie să acordați fotografului dvs. suficient timp pentru a le crea. Vă recomandăm să discutați cu fotograful dvs. atunci când programați ziua pentru a obține informații despre cât timp consideră că vor avea nevoie.

Ambele vă permit să faceți un program mai precis pentru zi – pe care oaspeții dvs. îl vor aprecia – și vă oferă ceva timp pentru a crea acea relație bună cu fotograful dvs. 

Servicii Foto Nunta Brasov (14)

6. Faceți o listă cu toate combinațiile de fotografii pe care le doriți cu familia si cu cei dragi

Indiferent cât de bine planificați nunta, fotografiile de familie sunt de obicei cea mai stresantă parte a zilei nunții. Durează întotdeauna mai mult decât se aștepta și ajung să fie un joc agitat de tineri jucăuși, veri vorbareti si adulți seriosi.

Este important să faceți o listă a combinațiilor de fotografie de familie pe care le doriți. Și dacă vreti cu adevărat ca totul sa decurga in cel mai optim mod, puteti delega pe cineva care sa se ocupe de organizarea tuturor.

Cel mai bun „coordonator” pentru fotografii de familie este tipul de rudă respectat de toți și prezent, cel care va face totul să meargă mult mai ușor.

7. In ziua nuntii nu cautati fotograful cu privirea. Prefaceti-va ca nu este acolo.

Cum sa ai cele mai frumoase fotografii de nunta

Când vă pregătiți, vă spuneți jurămintele sau dansați, încercați să fiti cat mai naturali, fara sa va simtiti deranjati de prezenta fotografului sau cameramanului.

În mâinile unui fotograf de nuntă talentat, amintirile sunt la loc sigur. Câteva fotografii zâmbitoare direct la obiectiv sunt parte din eveniment, dar majoritatea oamenilor ajung să prețuiască cel mai mult momentele incognito.

8. Pe cat posibil, rugati-va oaspetii sa lase telefoanele mobile

Este foarte frustrant, când un moment magic, frumos, este perturbat de cateva telefoane atintite asupra dumneavoastra, sau chiar de sunet, deranjand astfel atmosfera.

Acest lucru se întâmplă foarte mult în timpul ceremoniilor. Coridorul creează o imagine directă pentru cuplu, dar de multe ori este atât de aglomerat de prieteni și familie care încearcă să obțină fotografiile lor de pe smartphone, încât nu pot captura corect momentele cheie.

Una dintre cele mai bune decizii pe care am luat-o la nunta mea a fost ca ofițerul să anunțe cu amabilitate că telefoanele mobile ar trebui puse deoparte în timpul ceremoniei. De asemenea, a fost mentionat faptul că am angajat un profesionist pentru a captura acest moment, deci este indicat ca ceilalti sa incerce sa nu incomodeze.

Foto Nunta Brasov 15
Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la fiecare mic detaliu din ziua respectivă.

9. Puneti pe cineva care sa aiba grija de orice defectiuni ale garderobei, parului sau machiajului.

Este aproape imposibil să vă amintiți fiecare detaliu într-o zi de nuntă, motiv pentru care ar trebui să atribuiți prietenilor și familiei în care aveți încredere, să fie atenți la anumite lucruri, cum ar fi garderoba, machiajul și accidentele din păr.

Când sunteti in fata aparatului de fotografiat, sau a camerei video, totul trebuie sa arate cat mai bine, iar buclele rebele, ori alte aspecte ce nu sunt in ordine, trebuie sa fie sesizate de apropiati si sa fie remediate.

În funcție de ceea ce este important pentru dumneavoastra., spuneți cuiva să fie în alertă pentru rujul estompat, firele de păr zburătoare, cravatele strâmbe și alte mici imperfectiuni.


Articole de pe blog: