De ce este nevoie pentru a construi o relatie care dureaza – sfaturi de la 9 cupluri

De ce este nevoie pentru a construi o relatie care dureaza? Căsătoria este o piatră de hotar memorabilă, plină de posibilități. Este începutul călătoriei unui cuplu în timp ce își construiesc viața împreună. Dar, va fi nevoie de mai mult decât o amintire a unei nunți distractive pentru a ajunge la 25 de ani și mai mult. Iată nouă cupluri din viața reală care împărtășesc ceea ce este necesar pentru a construi o dragoste care să dureze.

Sărbătorește imperfecțiunile

„Acceptă că nu va fi întotdeauna perfect. Este o călătorie împreună prin momente bune și rele. Învață cum să faci compromisuri. Viața are multe cumpene și este important să treci peste ele împreună. Aceste cumpene, te apropie pe măsură ce înveți ce să faci, si mai ales ce sa faci impreuna, ca si cuplu. Marile aventuri sunt distractive (cum ar fi o excursie în Italia), dar nu uita, lucrurile mărunte (cum ar fi culesul florilor pentru casa ta) sunt și ele.” Cristina si Andrei Rotar – casatoriti de 32 de ani.

Sfaturi Relatie Care Dureaza

CUm construiesti o relatie care dureaza

Învață să râzi

„Umorul este esențial! Nu te lua pe tine sau pe soțul tău prea în serios. Este o alegere. Prostiti-va împreună și râdeți ca niște copii mici care se joaca. Căutați umorul, chiar și în vremurile întunecate.” Mona si Radu Osian – casatoriti de 32 de ani.

Luptă corect

„Vor fi lupte. Când se va întâmpla acest lucru, folosește-ți tot controlul de sine pentru a nu face ceva care să schimbe viața (cum ar fi să pleci). Odată făcute, unele lucruri nu pot fi niciodată luate înapoi. Uneori trebuie să pleci la propriu și la figurat.” Andreea si Alin Bujor – casatoriti de 32 de ani.

Ai răbdare

„Răbdarea este cheia. Gândește-te înainte de a vorbi.” Ileana Garbacea – casatorita de 27 de ani

Împărtășiți interesele

„Participăm unul la interesele celuilalt. Facem înțelegeri unul cu celălalt. Spunem „Vă voi fi de acord în acest sens, dar apoi trebuie să fi alături de mine cand voi face cutare lucru.” Ne aventurăm frecvent în afara zonei noastre de confort, ne extindem interesele noastre și avem mai multe experiențe comune. Suntem amândoi surprinși de bucuria pe care o obținem din activitățile pe care anterior spuneam că nu avem interes să le facem. Acum, la 72 de ani, suntem foarte diferiți de tinerii de 19 ani care au început această călătorie. Făcând atât de multe împreună, ne-a ajutat să ne apropiem.” Ana Morar, căsătorită de 53 de ani.

Relatie Care Dureaza

Relatie care dureaza – Iertarea este cheia

„Noi scoatem la iveală ce este mai bun unul în celălalt, totuși știm și că există momente în care scoatem și ce este mai rău unul în celălalt. Drept urmare, iertarea este o componentă importantă. Iubirea și iertarea prevalează întotdeauna.” Caludia si Ciprian Sandru – casatoriti de 32 de ani.

Caută un partener de viață

„Alege persoana care este un bun partener. Caruia îi pasă să facă căsnicia să reușească. Relația trebuie să fie cu adevărat, cu adevărat importantă pentru ambii oameni și trebuie să dedice timp construirii și întăririi relației.” Ionela Gavenea, căsătorită de 49 de ani.

Acceptați-vă unii pe alții așa cum sunteți

„Apreciază-ți soțul și acceptă-l așa cum este. Niciuna dintre persoane nu este perfectă. Fii pregătit să-ți accepti diferențele și să profiti la maximum.” Anastasia si Cornel Brancoveanu – casatoriti de 32 de ani.

Iubeste tare

„Cel mai important lucru este dragostea, pentru că dragostea nu se termină niciodată”. Vasile Cretu, casatorit de 45 de ani cu Marcela.

Asa ca zambiti mai mult, fiti ingaduitori si bucurati-va de aceasta minunata calatorie prin vaita, unul langa altul, unul de mana cu altul, doi si totusi unul.

Cum sa ai o relatie care dureaza?

Zambeste mai mult, renunta uneori la ce iti doresti si fi acolo pentru celalalt cand are nevoie de tine.

Un sfat practic?

Preotii la incheierea slujbei cununiei de multe ori spun: „iubiti-va si respectati-va”. Acesta poate un indemn cat se poate de sanatos!

Articole de pe blog:

Programul Nuntii

Programul nuntii

Timpii mentionati mai sus, sunt punctul meu de vedere. Nu sunt generali valabili. Fiecare fotograf de nunta sau videograf de nunta isi organizeaza cum poate mai bine acest timp petrecut cu mirii, in ziua …
Meniul De Nunta

Meniul de nunta

Ai spus da, asa ca urmeaza sa cautati sala de nunta pentru ziua cea mare. Am scris un articol detaliat legat de salile de nunta din Brasov. Il puteti citi AICI. In artocolul de …
Indoieli Legate De Nunta (1)

Ai indoieli legate de nunta? Este normal sa le ai!

Ai indoieli legate de nunta? Au inceput sa apara grijile legate de nunta? Daca suferi de nopti nedormite si ai ganduri de ingrijorare, atunci te poti relaxa. Suntem aici pentru a te ajuta sa …
Fotografia Raw

Fotografia RAW – Care sunt avantajele?

Fotografia RAW se referă la un format de fișier care poate securiza toate datele de imagine preluate de un senzor de cameră, un scaner de imagini sau un scaner de film. Este denumit RAW …
Magazine rochii de mireasa Brasov

Magazine rochii de mireasa Brasov

Cauti magazine rochii de mireasa Brasov? Aici vei gasi lista completa pentru cele mai cunoscute magazine de rochii de mireasa din orasul de la poalele Tampei. Cei mai mulți dintre noi gândim alb când …
semnificatia anilor de casatorie

Semnificatia anilor de casatorie

Semnificatia anilor de casatorie de-a lungul anilor se schimba, iata de ce este vorba. Aniversarea casatoriei, semnificatia anilor de casatorie In popor,  exista trei aniversari importante ale casatoriei: nunta de argint, nunta de aur, …
Cate fotografii vom primi de la nunta?

Numarul fotografiilor livrate este intre 2500 si 4000, in functie de numarul de persoane de la nunta si de durata evenimentului. Noi fotografiem toate momentele, fiind siguri ca vom surprinde tot ce este important din ziua nuntii. Toate fotografiile pe care le primiti de la noi din ziua nuntii, sunt editate (culori, luminozitate, contrast, incadrare).

Cand vom primi fotografiile?

Primele fotografii din ziua nuntii le veti primi la 24-48 de ore (in general mai repede), le vom posta cu acordul vostru pe facebook. In acest fel toata lumea va putea sa se bucure pentru voi si sa va transmita sincerele felicitari. Toate fotografiile de la nunta le veti primi la 3-4 zile de la eveniment, pe un link de descarcare.

De cat timp faceti foto-video?

Fotografia a fost intotdeauna o pasiune pentru noi, iar filmarea a venit ca o manusa, pentru ca se completeaza una pe cealalta. La nivel profesionist foto si video facem de mai bine de 9 ani. Experienta la nivel profesional pentru editarea foto-video fiind de peste 11 ani. Oricata experienta ai avea in acest domeniu, este important ca tot timpul sa inveti si sa iti doresti ca de la o nunta la alta sa fi mai bun decat inainte.