Fotografia RAW – Care sunt avantajele?

Fotografia RAW se referă la un format de fișier care poate securiza toate datele de imagine preluate de un senzor de cameră, un scaner de imagini sau un scaner de film. Este denumit RAW datorită naturii sale neprocesate, deci nu este pregătit pentru tipărire. Mai jos aveti o fotografie in formatul RAW si o fotografie exportata si prelucrata, in formatul JPEG. In acest fel va puteti da seama de diferentele despre care vom vorbi in continuare. Este aceeasi fotografie, insa este acelasi rezultat?

Fotografia Raw

Fotografia RAW – avantajele?

Imagini cu rezoluție de înaltă calitate – formatul de fișier RAW garantează imagini de înaltă calitate, precum și capacitatea de a corecta imaginile problematice înainte de procesare. Aceasta înseamnă că fotograful poate prelua controlul asupra unor astfel de elemente vitale în fotografiere precum spațiul culorilor și echilibrul corect al culorilor.

Flux de lucru eficient – formatul de fișiere RAW se combină foarte bine cu programe profesionale de fotografie, cum ar fi Capture ONE și Lightroom, procesând astfel foarte repede numere mari de imagini.

Printuri de inalta calitate – formatul fișierelor RAW poate obține cea mai bună imprimare datorită nuanței mai fine a culorilor și a tonurilor implicate.

Editare fotografie de nunta RAW nedistructiva

Mod de editare nedistructiv pentru fotografia RAW– Efectuarea unor ajustări pe un fișier RAW este posibilă fără a interfera sau a modifica nimic în fișierul original. Aceasta înseamnă că oricând puteți reseta modificările și a salva din nou, fără teama de a strica imaginea. Acest lucru este contrar fișierelor JPEG care își pierd calitatea de fiecare dată când sunt salvate, deoarece trece prin funcția de compresie de fiecare dată.

Detalii – Fotografierea în RAW facilitează accesul la algoritmii de eliminare a zgomotului din imagine si de crestere a claritatii conținute în astfel de programe precum Lightroom, care sunt mult mai puternice decât cele încorporate în camera dvs. Acest lucru înseamnă că se poate profita întotdeauna de tehnologia viitoare, pentru a aduce îmbunătățiri la fișierele RAW salvate.

Ajustarea flexibilă a balansului de alb – Cu capacitatea formatului fișierului RAW pentru a adăuga mai multe date, ajustarea Balanței de alb este ușor de obținut. Colorarea perfectă și echilibrul deosebit sunt ingrediente esențiale pentru o imagine splendidă, cand vorbim de fotografia RAW. Această combinație este încorporată în format de fișier RAW, permițând astfel ajustări mai ușoare și mai rapide, cu efecte extraordinare asupra imaginilor.

Cea mai bună expunere – Uneori, imaginile pot fi expuse subexpuse sau exagerate, ceea ce are nevoie de corectare înainte ca imprimarea finală să fie transmisă consumatorului. Formatul de fișier RAW face corectarea și editarea necesară, fără a interfera cu calitatea. În același timp, este posibilă recuperarea umbrelor tăiate și a evidențierii suflate.

Niveluri excelente de luminozitate – Cu cât nivelul de lumină este mai mare, cu atât rezultatul imaginilor captate este mai bun. Fișierele în format RAW înregistrează cele mai înalte standarde de lumină în comparație cu fișierele JPEG.


Fotografia RAW – Care sunt avantajele fotografului profesionist? Ce beneficii vei avea daca fotograful tau fotografiaza in formatul RAW?

Articole de pe blog: