Fotograful de nuntă nu livrează fotografiile RAW mirilor? Afla motivul!

Când vorbim de fotograful de nuntă, există anumite întrebări și gânduri comune pe care le auziți des: „de ce fotografia de nuntă este atât de scumpă?” „Tot ce fac este să facă fotografii” „Vreau doar câteva fotografii la ceremonie” și „de ce nu pot avea toate fotografiile? “.

In ceea ce priveste fotografia de nuntă, trebuie să înțelegeți pentru ce plătiți, dar cel mai important este să înțelegeți valoarea acestui serviciu. Înainte de a analiza motivele pentru care fotografii nu vă vor oferi toate fotografiile realizate, in primul rand, este important să înțelegeți motivul pentru care angajați un fotograf de nuntă.

Fotograful De Nuntă Nu Livrează Fotografiile Raw Mirilor Afla Motivul!

DE CE NU Îmi oferă toate fotografiile, fotograful de nuntă?

Când angajezi un fotograf de nuntă, nu îi angajezi doar pentru a oferi un serviciu. Fotograful de nuntă va fi acolo pe tot parcursul zilei, facand fotografii, însă pentru un fotograf de nuntă profesionist, aceasta zi este doar o mica parte din serviciile pe care el le ofera si pe care dumneavoastra le platiti. Odată cu consumarea evenimentului, pentru fotograf, vor urma alte servicii de editatare a fotografiilor, de asezare in colaje, apoi de print a albumelor fotografice. In medie, aceste servicii oferite dureaza cateva zile, nu doar cateva ore.

Odata surprinse, fotografiile bune vor spune o poveste de dragoste, in doi, ce va incepe cu sedinta save the date, va continua cu ziua nunti si se va incheia cu sedinta trash the dress. Dupa aceasta poveste de dragoste in doi, va urma o alta, in care protagonistii vor fi copilasii.

Dacă mergeți și vizionați un film, știți că acesta a fost editat pe DVD. Puteți viziona uneori diferite finaluri și puteți vedea scene șterse, acestea nefiind necesare.

Din nou, același lucru se poate spune la o carte. Ar fi ca și cum i-ar fi solicitat unui fotograf să predea un card de memorie, USB sau DVD cu imagini brute. Este asemănător cu a cere unui autor să vă prezinte cartea în format manuscris, needitat, inclusiv alineatele și capitolele care nu au determinat reducerea.

Cât de multe fotografii ar trebui să vă dea fotograful de nunta?

Fotograful tău de nuntă ar putea face o serie de fotografii în orice moment, vrei avea 200 de fotografii în timp ce mergi pe culoar. Dintre acestea 200, foarte multe sunt cu ochii inchisi, cu diverse lucruri care nu ar trebui sa apara. Asadar, se fac multe fotografiii, ca in final, sa ramana doar cele foarte bune.

Acesta este doar o parte a procesului. Fotografiile sunt, deasemenea, procesate și ajustate pentru a obține echilibrul de culori corect, sau pentru a le face alb-negru.

Pe lângă faptul că plătiți fotografului pentru a face fotografiile, pe acesta il plătiți și pentru a le edita. Asigurați-vă că fiecare fotografie este cea mai bună , asigurați-vă că este frumos decupată și ajustată, culoarea și expunerea sunt corecte. Pentru fotografiile ce se vor regasi in album, editarea va fi suplimentara.

Plătești pentru ca fotograful tău să-și folosească cunoștințele și anii de experiență pentru a obține acest lucru corect, pentru a te asigura că nu te prezintă doar un folder plin cu sute de fotografii, ci un singur album cu o poveste frumoasă pe care tu abia aștept să retrăiesc.

Amintiți-vă că nu vă plătiți doar fotograful de nuntă pentru a face fotografii, ci le angajați pentru a surprinde și spune o poveste, nu doar orice poveste veche, ci chiar propria ta poveste unică din frumoasa ta zi de nuntă.

Fotografii Nunta Brasov

De ce nu imi da fisierele raw fotograful de nuntă?

Când vine vorba de fotografie, există câteva întrebări comune care apar destul de des. Pot avea fotografiile needitate și pot avea fișierele brute? Ambele întrebări au răspunsuri similare, în ceea ce privește motivul pentru care le doriti, sau pentru care nu vi se ofera aceste fotografii brute.

În primul rând, ce sunt fișierele RAW?

RAW se referă la un format de fișier care poate securiza toate datele de imagine, preluate de un senzor de cameră, un scaner de imagini sau un scaner de film. Este denumit RAW datorită naturii sale neprocesate, deci nu este pregătit pentru tipărire. Pentru a produce imagini de înaltă rezoluție, este extrem de important să înțelegem funcționalitatea fișierelor RAW.

Să facem un pas înapoi, orientandu-ne cate o aparatura mai putin sofisticata. Sunt sigur că telefonul dvs. are o cameră foto și este posibil să aveți și o cameră digitală compactă mica. Atunci când faceți o fotografie cu acestea, se va va crea un fișier JPEG unde imaginea dvs. este salvată. Frumusețea formatului JPEG constă în faptul că fișierul și imaginea pot fi comprimate selectiv, eliminând datele de imagine inutile (informații care nu sunt percepute în general de către privitor), ceea ce ajută la reducerea fișierului. Pe telefonul camerei dvs. veți avea aplicații, muzică, e-mailuri, mesaje și fotografii, toate ocupând spațiu. Astfel de imagini sunt prelucrare intr-un format comprimat, tocmai pentru a ocupa cat mai putin spatiu de memorie.

In zilele noastre, fotograful de nuntă are in dotare aparatura performanta si diversa. Un fotograf profesionist va folosi la evenimente, o camera foto sau video, profesionala, nu un telefon mobil. Avantajele utilizarii unei aparaturi moderne este mare, iar formatul RAW este foarte important, caci de la el pleaca o imagine plina de informatii, perfect clara, ce poate sa fie marita de foarte multe ori, fara sa-si piarda claritatea.

Totusi, ce inseamna toate aceste lucruri pentru mine ca mire sau mireasa?

Pentru a intelege foarte bine utilitatea si avantajele unor fotografii in format RAW, trebuie sa va ganditi in primul rand la ce veti folosi fotografiile, ce veti face cu acestea. In cazul in care driti sa realizati un tablou mai mare, un poster, sau doar sa realizati un album foto, claritatea si calitatea imaginilor este esentiala. Daca realizati o fotografie cu telefonul, sau cu un aparat foto mai putin performant, imaginea va arata foarte bine, insa la dimensiunea initiala. In cazul in care doriti decuparea imaginii, apoi marirea acesteia, s-ar putea sa fiti limitati de calitatea si claritatea acesteia. Deasemenea, poate doriti sa va jucati putin in ceea ce priveste culorile fotografiei. Incercand acest lucru, vor aparea umbre sau pete la editare. In conditiile in care nu exista toata informatia din spatele unei fotografii, informatie regasita in format RAW, editarea este anevoioasa, limitata sau, chiar imposibila.

Facand fotografii brute, un fotograf de nuntă poate face o mulțime de ajustări complexe la fotografii. Fotograful de nuntă va tine cont de preferintele dumneavoastra si va edita folosind un software profesionist unde anumite elemente din fotografie ar putea fi corectate, precum subexpunerea cerului.

De asemenea, este important să înțelegeți că fișierele RAW au dimensiuni uriașe, ocupand spatiu foarte mult. Chiar dacă aveți fișierele, nu puteți doar să imprimați imaginile, ci aveți nevoie și de un software de editare special pentru a deschide fișierele.

De ce fotografii nu dau fisierele raw clientilor?

Fișierele brute sunt ca un prim proiect al autorilor, povestea de bază este acolo, dar fiecare capitol are nevoie de mici modificări, editari, adaugiri. Cu siguranta, dumneavoastra doriti sa vedeti proiectul final, nu sa va incarcati memoria cu elemente care nu sunt importante.

O fotografie profesionistă nu vrea să vă ofere fișierele brute pentru că acestea nu sunt imaginile finale. Inainte de editare, imaginile ar putea sa nu arate grozav, motiv pentru care ele vor fi ajustate, editate. Se va lucra la contrast, luminozitate, culoare, iar la cerere, se va edita in plus.  Fotograful de nuntă va face tot posibilul pentru „a scoate” cea mai bună informatie din fotografiile realizate.

Concluzie

Plătești un fotograf de nuntă pentru a surprinde povestea zilei nunții tale prin fotografii. Fiecare fotografie va face parte din acea poveste, un moment al zilei tale, deci de ce nu ai dori ca fiecare fotografie și moment să fie de calitate superioara? Plătești pentru un produs finit, o poveste terminată, povestea ta.

Fișierele brute nu sunt importante. Ceea ce este important este sa obțineți cele mai bune fotografii de nuntă. In acest sens, asigurati-va că angajați cel mai bun fotograf de nuntă pe care vi-l puteți permite. Faceți-va timp pentru a vedea diferiți fotografi și stiluri, uitați-vă prin multe albume complete și găsiți un stil care vă place.

Fotograf de nuntă. De ce nu livrează fotografiile RAW fotograful de nuntă? Află secretele fotografiei de nuntă explicate pe îndelete.

Articole de pe blog:

Alăptarea Beneficii Pentru Mamă și Copil

Alăptarea: beneficii pentru mamă și copil

Beneficii alaptare la san – Știați că alăptarea este la fel de importantă pentru copil, precum și pentru mamă? Alăptarea la san este la fel de importantă pentru copil, precum și pentru mamă. Laptele matern …
Sfaturi Pentru O Nunta Reusita

Sfaturi pentru o nunta reusita

Planificarea unei nunți poate fi una dintre cele mai stresante experiențe pentru miri, dar cu o planificare adecvată și câteva sfaturi utile, o nunta reusita poate fi realizată cu ușurință. Iată câteva idei și …
Ursitoare Sau Zane La Botez

Ursitoare sau zane la botez

Ursitoare sau zane la botez sunt femei alese din familie sau prietene apropiate, care joacă un rol important în tradiția populară românească și sunt implicate în ceremonia botezului, oferind binecuvântarea lor copilului nou-născut și …
Obiceiuri de nunta Bucovina

Obiceiuri de nunta – idei si traditii din diferite regiuni ale tarii

Obiceiuri de nunta din Romania, din cele mai importante zone al tarii. Asa cum fiecare nunta consideram ca este unica si aparte in felul ei, fiecare regiune diferita a tarii, ofera traditii aparte. Ziua …
Hora Miresei

Indatoririle nasilor la nunta

Indatoririle nasilor la nunta, ce au acestia de facut si de achitat in perioada nuntii. Poate mai sunt cateva zile pana la nunta si vrei sa afli ca nas sau nasa care sunt indatoririle …
Cununia Civila Brasov

Cununie civila Brasov

Ghid cununie civila Brasov – tot ce trebuie sa sti! Mirii sunt concentrați pe nuntă și nu prea acordă importanță cununiei civile. Fara oficierea cununiei civile, cununia religioasa nu se poate face. Iată câteva …
Cate fotografii vom primi de la nunta?

Numarul fotografiilor livrate este intre 2500 si 4000, in functie de numarul de persoane de la nunta si de durata evenimentului. Noi fotografiem toate momentele, fiind siguri ca vom surprinde tot ce este important din ziua nuntii. Toate fotografiile pe care le primiti de la noi din ziua nuntii, sunt editate (culori, luminozitate, contrast, incadrare).

Cand vom primi fotografiile?

Primele fotografii din ziua nuntii le veti primi la 24-48 de ore (in general mai repede), le vom posta cu acordul vostru pe facebook. In acest fel toata lumea va putea sa se bucure pentru voi si sa va transmita sincerele felicitari. Toate fotografiile de la nunta le veti primi la 3-4 zile de la eveniment, pe un link de descarcare.

De cat timp faceti foto-video?

Fotografia a fost intotdeauna o pasiune pentru noi, iar filmarea a venit ca o manusa, pentru ca se completeaza una pe cealalta. La nivel profesionist foto si video facem de mai bine de 9 ani. Experienta la nivel profesional pentru editarea foto-video fiind de peste 11 ani. Oricata experienta ai avea in acest domeniu, este important ca tot timpul sa inveti si sa iti doresti ca de la o nunta la alta sa fi mai bun decat inainte.