Ghid rochii de mireasa

Ghid Rochii De Mireasa

In acest ghid rochii de mireasa iti vom raspunde la intrebarile: Cum îmi dau seama de tipul de corp? Ce vestimentatie se potriveste pentru tipul meu de corp? și cel mai important, cum găsesc rochia de mireasă perfectă pentru tipul meu de corp?

Pentru redactarea acestui articol am colaborat cu Velmoft Design. Pe site-ul designerului sunt afirmate urmatoarele: „Hainele pe care le purtăm sunt cartea noastra de vizită, iar uneori nu primim a doua șansă pentru a ne dezvălui adevărata valoare. Velmoft oferă o fărâmă din aerul românesc, îmbină clasicul cu modernul, aduce în atenție calitatea, noutatea, unicitatea și, mai ales, feminitatea.”

Designerul vestimentar Carmen BUKURA a completat fiecare paragraf cu sfaturi utile si folositoare pentru viitoarele mirese.

Culori rochii de mireasa

Cei mai mulți dintre noi gândim alb când ne gândim la rochii de mireasă. Dar este chiar atât de simplu?

În realitate, culorile rochiei de mireasă sunt mult mai variate decât cred multe mirese. Există mai multe nuanțe diferite de alb, toate putând crea impresii diferite. Dincolo de asta, designerii de rochii de mireasă își extind opțiunile de culoare din ce în ce mai mult, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă mulțumiți cu alb sau fildeș dacă nu doriți. 

Să explorăm unele dintre cele mai comune culori tradiționale și netradiționale ale rochiei de mireasă.

Alb pur

Albul pur este cea mai albă și mai strălucitoare nuanță de alb pe care o puteți găsi. De fapt, această nuanță de alb este atât de strălucitoare încât uneori dă o nuanță albastru-violet.

Alb natural

Albul natural nu este la fel de strident ca albul pur. De obicei, are un ton mai rece decât albul de diamant sau fildeș, dar cu siguranță un ton mai cald decât albul pur. În majoritatea cazurilor, albul natural are mai mult o nuanță argintie.

Alb diamant

Albul de diamant este uneori numit alb de lapte și uneori este confundat cu fildeș. Este mai cremos și mai cald decât albul natural, dar încă nu la fel de cald ca fildeșul.

Fildes

Fildesul are cele mai calde nuanțe gălbui dintre toate nuanțele albe. Deseori dă o senzație clasică de epocă, deoarece țesătura din fildeș uneori pare îmbătrânită într-un mod frumos clasic.

Culori Rochii De Mireasa

De ce este important sa va identificati tipul de corp inainte de a va cumpara rochia de mireasa pentru nunta din Brasov?

Numai gândul la cumpararea de rochiei de mireasă te face sa ai emotii?

Oricât de interesantă si palpitanta este cumpararea rochiei de mireasă, multe mirese se tem de ideea de a alege rochia greșită pentru ziua lor specială. Aceasta poate fi o greșeală costisitoare și adesea ireversibilă.

Acum, iată veștile bune! Puteți evita o astfel de greșeală parcurgand acest ghid de rochii de mireasa.

Alegerea rochiei de mireasa nu este atat de complicata, dacă înțelegeți anumite concepte de bază pentru selecția rochiei. In continuare vom detalia, cat de mult se poate, acest aspect.

Mai întâi voi descrie procedura exacta, pas cu pas, pentru a vă identifica tipul de corp, deoarece acest factor are o mare semnificație în selecția rochiei de mireasă.

Ulterior, vă voi ajuta să identificați cele mai bune alegeri ale rochiei de mireasă, pe baza constatărilor dvs. 

Velmoft vă oferă, gratuit, consilierea vestimentară de care aveți nevoie pentru evenimentul mult așteptat.

Cum să vă identificați tipul de corp – Ghid rochii de mireasa

Tipul De Corp Ghid Rochii De Mireasa

Unul dintre primii și cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când selectați orice rochie (nu doar rochii de mireasă), este identificarea tipului de corp.

Da, acest lucru este important, deoarece să te îmbraci corect, inseamnă să-ți scoti in evidenta cele mai bune trăsături și să le ascunzi sau să distragi atentia de la cele mai puțin dorite.

Dacă căutați online, veți găsi multe articole care descriu diferite moduri de a vă identifica tipul de corp. Cele mai multe dintre acestea funcționează cu trei măsurători: bustul, talia și șoldurile. Cu toate acestea, rochiile de mireasă sunt mai exacte (fiind de multe ori facute la comanda), in comparatie cu hainele obișnuite. Deci, veți avea nevoie de încă o măsurătoare, iar aceasta este cea de la umerii voștri.

Când vine vorba de determinarea tipului dvs. real de corp, vom urma ecuația Bayou, unde măsurătorile umărului și ale bustului pot fi utilizate în mod interschimbabil. Acest lucru se datorează faptului că nu toate femeile sunt la fel.

Deci, dacă aveți un bust deosebit de mare sau mic, sau umeri largi / îngustați, vă puteți încadra în două categorii, în loc de una singură. Într-un astfel de caz, ar trebui să explorați în mod ideal opțiuni potrivite pentru tipurile de corp si să găsiți rochii care vi se potrivesc cel mai bine.

Sfatul designerului

Vă sfătuim să nu țineți o cură de slăbire inainte de nunta, întrucât nu veți reuși decât să vă slăbiți corpul și să nu mai aveți aceeași energie de care aveți nevoie, rochia de mireasă se poate face direct pe măsura dumneavoastră și în felul acesta nu veți avea un factor de stres în plus.
Avem o mulțime de idei, perfecte să ascundă anumite părți mai puțin avantajoase ale corpului, iar croiul și designul pe care le propunem vor fi în concordanță cu silueta dumneavoastră

Cum sa va masurati cu precizie pentru a va gasi tipul de corp – Ghid rochii de mireasa

Masurarea Tipului De Corp Ghid Rochii De Nunta

Veți lua măsurătorile în poziție verticală. Iată de ce veți avea nevoie pentru asta:

 • O bandă măsurătoare precisă și foaie pentru a nota dimensiunile
 • Un calculator
 • Lenjerie intima
 • O mână de ajutor (opțional)

Deși puteți face măsurătorile dvs., măsurătorile umărului și bustului sunt de obicei mai exacte atunci când altcineva o face pentru dvs.

Iată cum să efectuați fiecare măsurare.

Umeri: Este mai bine să ai un prieten care să măsoare asta pentru tine. Măsurarea umărului este lungimea totală a benzii de la o margine a umărului în jurul tău până la același punct.

Bust: Aceasta este măsura circumferinței în cea mai completă parte a bustului, ținând banda încordată, dar nu prea strânsă.

Talie: localizați cea mai îngustă parte a taliei. De obicei, va fi chiar deasupra buricului. Folosiți o măsurătoare pentru a vă înconjura corpul de-a lungul acestui punct și notați-l.

Șolduri: Această măsurătoare trebuie luată chiar sub osul șoldului. Localizați acest punct și găsiți circumferința acestei zone.

Sfatul designerului

Dacă optați, de exemplu, pentru o rochie pe corp, stil sirenă, atunci când o probați așezați-vă pe scaun pentru a vedea dacă este măsura care vi se potrivește. În cazul în care aceasta este foarte strâmtă, în poziția așezat există riscul să crape sau să fie foarte inconfortabilă și să trebuiască să stați tot timpul nunții în picioare ceea ce ar fi foarte obositor.

Puteți alege un model care în zona genunchilor (Trompetă, Sirenă) sau în partea din spate (De bal) are o trenă detașabilă având în vedere că vă doriți, cu siguranță, în ziua nunții, să dansați, iar o rochie foarte lungă ar fi foarte inconfortabilă.

Identificarea tipului de corp pe baza masuratorilor – Ghid rochii de mireasa

Tipuri De Corp Pentru Rochiile De Mireasa

Acum că aveți toate măsurătorile, este timpul să vă folosiți calculatorul și să efectuați următoarele calcule.

 1. Umeri sau bust / șolduri
 2. Talie / umeri sau bust
 3. Șolduri / umeri sau bust
 4. Solduri talie

După ce ați descoperit aceste numere, le puteți folosi pentru a vă identifica tipul de corp din cele patru tipuri standard diferite, care sunt:

 1. Măr sau Triunghi inversat
 2. Tipul corpului dreptunghiular sau drept
 3. Pere sau Triunghi
 4. Clepsidră

Acestea se bazează pe tehnica lui Bradley Bayou, așa cum este subliniat în cartea sa, „ Știința sexy. ”

Puteți găsi, de asemenea, explicații detaliate pentru aceste calcule, pe site-ul Oprah .

Acum, să analizăm cum să corelăm numerele pe care tocmai le-ai dat seama cu tipul de corp corespunzător.

Sfatul designerului

Indiferent de tipul de corp pe care îl aveți, este important să scoateți în evidență părțile frumoase, atuurile și să știți că nu există un corp perfect, deci mândriți-vă cu corpul dumneavoastră.

Diferite tipuri de corp si trasaturile lor caracteristice

Tipuri De Corp și Trăsăturile Lor Caracteristice Rochii De Mireasa

Pentru a vă descoperi tipul de corp, veți avea nevoie de numerele pe care tocmai le-ați măsurat, precum și de cele pe care le-ați calculat anterior. Acestea erau erau:

 1. Umeri
 2. Bust
 3. Talie
 4. Șolduri

Și raporturile de

 1. Umeri sau bust / șolduri
 2. Talie / umeri sau bust
 3. Șolduri / umeri sau bust
 4. Solduri talie

Citiți mai departe pentru a înțelege cele patru tipuri diferite de corpuri și pentru a afla cu care dintre acestea vă identificați cel mai bine.

Mar sau Triunghi inversat

Dacă sunteți un triunghi inversat, raportul dintre (Umeri sau bust / șolduri) va fi mai mare sau egal cu 1,05.

Aceasta înseamnă că măsurarea umărului sau a bustului va fi mai mare decât măsurarea șoldului cu 5%.

Caracteristică definitorie: umerii sau bustul vor fi mai mari decât șoldurile.

Dreptunghi sau banana

Acordați atenție raportului dintre (talie / umeri sau bust). Dacă sunteți un dreptunghi, acest raport va fi mai mare sau egal cu 0,75.

Dacă acesta este cazul, uitați-vă la măsurătorile bustului și șoldului. Acestea ar trebui să se afle la 5% una de cealaltă. Pentru a stabili acest lucru, luați cea mai mare dintre cele trei măsurători și înmulțiți-o cu 0,95. Apoi înmulțiți cele două măsurători rămase. Dacă rezultatul este mai mare decât cel al (cea mai mare măsurătoare x 0,95), sunteți un dreptunghi.

Caracteristică definitorie: Umerii, șoldurile și bustul au dimensiuni similare.

Pere sau Triunghi

Dacă sunteți un triunghi, raportul dintre (Șolduri / Umeri sau bust) va fi mai mare sau egal cu 1,05

Cu alte cuvinte, șoldurile vor măsura cu cel puțin 5% mai mult decât umerii sau bustul.

Caracteristică definitorie: Șoldurile tale sunt mai late decât umerii tăi

Clepsidra

Există trei factori de satisfăcut dacă sunteți o clepsidră

În primul rând, raportul dintre (talie / șolduri) ar trebui să fie mai mic sau egal cu 0,75

Apoi, raportul dintre (Talie / Umeri sau bust) este mai mic de 0,75

Și, în cele din urmă, măsurătorile umărului și șoldului nu vor diferi cu mai mult de 5%.

Caracteristică definitorie: jumătățile superioare și inferioare sunt bine echilibrate, cu o talie bine definită.

Deci, am înțeles acum cum să identificăm fiecare tip de corp folosind diferite măsurători și calcule. De asemenea, am analizat caracteristicile definitorii ale tuturor celor patru tipuri de corp.

Să ne uităm acum la caracteristicile dezirabile, precum și la aspectele mai puțin favorabile ale diferitelor tipuri de corp.

Sfatul designerului

În cazul în care considerați că este, totuși, un exercițiu dificil în a vă descoperi tipul de corp sau alege rochia de mireasă, de una singură, puteți apela la serviciile noastre pentru a vă oferi oferi consilierea vestimentară de care aveți nevoie și vă putem sfătui pentru a nu da gres cu rochia aleasă.

Intelegerea siluetelor populare de rochii de mireasa – Ghid rochii de mireasa

Până acum, ar fi trebuit să vă identificați cu succes tipul de corp și ar trebui, de asemenea, să fiți conștienți de cele mai bune și mai puțin dorite caracteristici ale acestuia. Deci, ce urmează? Găsirea siluetelor de rochie de mireasă ideale pentru tipul de corp, nu-i așa? Ei bine, nu încă.

Înainte de a ajunge acolo, cred că ar trebui să înțelegeți diferitele tipuri de siluete de rochii de mireasă care sunt disponibile în prezent. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți cum arată fiecare și de ce unele dintre ele sunt potrivite pentru tipul dvs. de corp, în timp ce altele nu.

Așadar, iată cele mai populare și populare siluete de rochii de mireasă de care ar trebui să fiți conștiente.

Lina literei A – Silueta rochii de mireasa

Uită-te la rochia din această imagine. Vedeți cum seamănă cu forma unui A, cu fusta care iese din talie? De aici și numele A-line!

Deci, acest stil de rochie are practic un corset care se potrivește strâns de-a lungul cutiei toracice și apoi se deschide într-o formă netedă de A din talie.

O variantă a liniei A, numită linia A modificată, câștigă, de asemenea, popularitate printre mirese. Iată o astfel de rochie.

Observați cum este montat de-a lungul corsetului și al taliei, până la șolduri. Se aprinde ușor într-o formă de linie A de la șolduri în jos. Avantajul acestui stil este că este mai spațios în jurul șoldurilor. Deși silueta simplă A-line este un clasic, rochia A-line modificată are un aspect mai nou și este mai potrivită pentru o notă modernă.

A Line Ghid Rochii De Mireasa
linia A
Aline Ghiul Rochiilor D Emireasa
Linia A modificata

Rochia de bal – Silueta rochii de mireasa

Silueta semnată în stil prințesă , acest stil se caracterizează prin fusta sa plină și voluminoasă. Stilul de rochie are, de asemenea, un corset confortabil care compensează fusta groasă. Iată un exemplu perfect.

Pur și simplu nu puteți rata fusta groasă și largă care caracterizează această siluetă. Este un stil foarte feminin, care este dramatic din toate unghiurile. Fie că este vorba de corsetul ajustat, de fusta amplă sau de treningul, rochia de bal este silueta care poate provoca un impact destul de mare.

Rochia De Bal Ghid Rochii De Mireasa
Rochia de bal

Sirenă – Silueta rochii de mireasa

Dacă doriți să vă arătați curbele naturale, nu ar putea exista o siluetă mai bună de ales. Sirena se potrivește perfect de la corset la talie și șolduri, până la genunchi. Apoi se aprinde dincolo de genunchi, creând o declarație uimitoare. Uită-te la rochia asta și vei vedea la ce mă refer.

Nu numai că silueta este sexy, dar și el respira încredere și stil. Nu orice mireasă poate purta bine o rochie în stil sirena. Deci, dacă ai corpul pentru el, este un stil pe care nu ar trebui să-l treci cu vederea.

Sirena Rohii De Mireasa
Sirena

Trompeta – Silueta rochii de mireasa

Această siluetă este adesea confundată cu sirena. Cu toate acestea, există diferențe puternice.

În primul rând, corsetul este drept și nu se potrivește ca sirenă. Este, de asemenea, mai iertător decât sirena, deoarece acest stil izbucnește de deasupra genunchilor.

Iată o rochie în stil trompetă pentru a demonstra această diferență.

Vedeți cum seamănă foarte mult forma cu o trompetă? Fusta este, de asemenea, mai puțin voluminoasă în comparație cu sirenă. Cu toate acestea, este un stil care vă permite să vă evidențiați curbele și figura feminină.

Trompeta Rochie De Mireasa
Trompeta

Teacă – Silueta rochii de mireasa

Așa cum sugerează și numele, teaca este o siluetă dreaptă care cade la toată lungimea după ce a parcurs corpul de-a lungul curbelor sale naturale. Teaca este neobișnuit de feminină, așa cum puteți vedea în imaginea următoare.

Acest lucru se datorează modului în care îmbrățișează ușor corpul, fără a fi prea bine așezat. Acest lucru creează iluzia curbelor, chiar și atunci când nu există. Silueta alungeste si corpul, facandu-l sa para mai inalt si mai subtire.

Teaca Rochie De Nunta

Imperiu – silueta rochie de mireasa

Aceasta este o siluetă unică care este definită de talia ridicată. Spre deosebire de alte siluete de rochii de mireasă, talia unei rochii imperiale este mai mare decât talia naturală. Apare chiar sub bust. Următoarea imagine ilustrează cum arată.

Dacă priviți cu atenție, veți vedea cum bustul are o delimitare foarte distinctă, iar fusta curge în straturi chiar sub el. Se îndepărtează treptat de corp, dar diferența este că acest lucru se întâmplă chiar de sub corset. Fusta este drapată slab, în ​​timp ce corsetul este bine definit. Acest stil camuflează talia și șoldurile și este un stil foarte iertător, care ascunde defectele din partea inferioară a corpului.

Imperiu Rochide De Mireasa
Imperiu

Talie căzuta – Rochii de mireasa

La fel cum sugerează și numele, această siluetă de rochie are talia mai mică decât talia naturală. Deci, corsetul continuă până la sub talie și cade încet într-o fustă care curge pe toată lungimea. De exemplu, priviti această rochie.

Acesta este un design popular de talie scăzută, unde corsetul drapat continuă până la nivelul șoldurilor, până când se deschide într-o fustă plină. Detaliul căzut în talie este subliniat cu modelul de drapaj al rochiei. Stilul alungeste trunchiul, facandu-ti sa pareti mai subtiri in partea superioara a corpului si adaugand mai mult volum jumatatii inferioare dincolo de solduri

Talie Cazuta Rochie De Mireasa
Talie cazuta

Aceasta ne duce la sfârșitul celor mai populare siluete de rochii de mireasă pe care le veți întâlni. Acum, să trecem la partea distractivă – identificarea celor mai bune siluete de rochii de mireasă pentru fiecare tip de corp!

Amintiți-vă că pot exista mai multe siluete recomandate pentru fiecare tip de corp.

Acest lucru vă oferă o varietate bună de a alege. Înseamnă, de asemenea, că vă puteți distra mult încercând rochii de fiecare tip în timpul întâlnirii la cumpărături, până când veți găsi preferatul.

Sfatul designerului

Indiferent de modelul de rochii de mireasă care vă surâde și vi se potrivește, încercați să îl alegeți pe acela care se integrează perfect și în locația care va avea loc nunta. Dacă veți petrece în grădină, va trebui să renunțați la tocuri iar în cazul acesta lungimea rochiei trebuie să fie una potrivită pentru a nu risca să vă împiedicați.
Dacă nunta va avea loc într-un cadru boem, modelul rochiei ar trebui de asemenea, integrat în acel peisaj.

Cele mai bune siluete de rochii de mireasa pentru fiecare tip de corp

În sectiunile anterioare, am analizat cum să identificăm diferitele tipuri de corp. De asemenea, am acoperit trăsăturile caracteristice fiecărui tip de corp, inclusiv cele care sunt de dorit și cele care sunt cel mai bine camuflate.

De asemenea, am analizat cele mai populare siluete de rochii de mireasă disponibile. Este timpul să combinăm toate aceste informații împreună. Acest lucru ne va ajuta să găsim siluete de rochii de mireasă potrivite pentru fiecare tip de corp.

Citiți mai departe pentru a afla care sunt stilurile de rochie recomandate pentru fiecare tip de corp și nu uitați să notați ceea ce este potrivit pentru dvs.

Mar sau Triunghi inversat

Rochia de mireasă ideală te va ajuta să-ți etalezi curbele, care este atuul tău cel mai puternic. De asemenea, vă va ascunde șoldurile ușoare și va crea un aspect curbat adăugând mai mult volum în această zonă. Iată câteva sugestii:

Siluete de rochie recomandate:

O rochie A-line cu o fustă groasă îți va arăta frumos. Obiectivul este de a găsi unul care să se prindă în talie și să se aprindă dincolo de ea. Acest lucru va crea iluzia unei talii subțiri și va evidenția o figură curbată.

Uită-te și la rochiile de bal. Fusta completă a acestui stil o face cea mai bună pentru mirese cu șolduri și picioare subțiri. Acestea obțin același efect ca o rochie de linie A, cu o talie subțire și straturi groase în fustă care creează o figură curbată.

Stiluri de evitat:

Ideea de bază este să eviți orice stil de rochie care să atragă atenția asupra jumătății tale mai subțiri sau a taliei mai groase. Acest lucru ar însemna rochii precum trompeta și sirena care se potrivesc strâns până la șolduri.

Silueta Mar Sau Triunghi Inversa Rochii De Mireasa

Dreptunghi sau banana

Dacă tipul tău de corp este drept sau dreptunghiular, îți va lipsi un aspect curbat. Deci, rochiile care creează iluzia curbelor acolo unde nu există sunt cele mai bune alegeri.

Siluete de rochie recomandate:

Explorați rochiile de bal, deoarece acestea creează un aspect foarte feminin, cu o talie și o fustă groasă. Acest lucru va atrage, de asemenea, atenția asupra bustului tău mic, în timp ce echilibrează aspectul general cu o fustă completă.

Un alt stil de rochie care funcționează pe figuri drepte este teaca. Deoarece rochia se învârte ușor de-a lungul corpului natural, adaugă iluzia curbelor.

Stiluri de evitat:

Orice siluetă de rochie căreia îi lipsește talia definită va exagera silueta dreaptă. Așadar, evitați stiluri precum potrivirea și flare-ul, sirena sau rochiile cu talie scăzută.

Siluete De Rochii De Mireasa

Pere sau Triunghi

Cel mai bun avantaj al tău este partea superioară a corpului tăiată. Deci, rochiile care atrag atenția asupra acestei zone și vă distrag atenția de la șoldurile dvs. ample vor arăta cel mai bine. Deoarece ai un bust mic, poți lua în considerare și rochiile cu corsaje texturate și înfrumusețate.

Siluete de rochie recomandate:

Halatele de minge curg de la linia taliei, camuflându-ți astfel șoldurile mari. Deci, aceasta este o alegere excelentă de luat în considerare.

Un efect similar poate fi obținut și cu o rochie în linie A care se desprinde din talie, ascunzând zona de sub ea sub straturi de țesătură.

Stiluri de evitat:

Evitați orice stil care accentuează zona șoldului sau a stomacului, deoarece acestea sunt trăsăturile dvs. mai puțin de dorit. Aceasta înseamnă că trâmbița este un nu categoric! De asemenea, evitați învelișul, deoarece adaugă mai mult volum în jumătatea inferioară.

Silueta Para Sau Triunghi Ghid Rochii De Mireasa

Clepsidra

Dacă ești o clepsidră, ești norocos. Al tău este tipul de corp care arată uimitor în orice siluetă de rochie de mireasă. Cu toate acestea, etalează-ți frumoasele curbe naturale în rochii care îți atrag atenția asupra siluetei tale. Alegeți siluete de rochie de mireasă care vă vor evidenția silueta naturală și veți arăta uimitor. Iată câteva sugestii.

Siluete de rochie recomandate:

Al tău este tipul perfect de corp pentru a arăta stilul de îmbrăcăminte și rochii flare precum sirenă și trompetă. Întrucât aceste siluete se desfășoară perfect de-a lungul curbelor naturale și se aprind dincolo de șolduri, va crea un aspect dramatic.

Stiluri de evitat:

O siluetă bine echilibrată precum clepsidra va arăta bine în orice siluetă de rochie. Deci, nu există stiluri de rochie specifice de evitat. Chiar și așa, este păcat să-ți ascunzi figura curbată și senzuală sub rochii care te îneacă în straturi de țesătură. Deși îl veți putea transporta, puteți face mai bine decât să alegeți o linie A sau o siluetă teacă.

Clepsidra Ghidul Rochiilor De Nunta

Sfatul designerului

Probează doar acele stiluri care sunt în concordanță cu atitudinea ta! Felul în care te simți în rochia de mireasă vor defini stilul și complimenta ținuta.
Este o alegere unică și trebuie să fiți îndrăgostită de rochia pe care o veți purta.

Selectie de rochii de mireasa pentru mirese mari si mici – Ghid rochii de mireasa

În afară de diferitele tipuri de corpuri pe care le-am discutat mai devreme, există încă două pe care le-am lasat la urma. Acestea sunt: marimea plus si mica.

Acest ghid ar fi incomplet dacă nu discutăm despre selecția rochiei de mireasă și pentru femeile care se potrivesc și acestei categorii. Deci, haideți să aflăm mai multe.

Ce este marimea plus și marimea mica?

În industria modei, oricine are proporții mai mari decât media are dimensiuni mari. Femeile mici, pe de altă parte, au o statură mică și sunt mai scurte decât media. Trăsătura lor caracteristică este o cifră generală bine echilibrată, dar înălțimea mai mică de 155cm. Să ne uităm în detaliu la selecția rochiei de mireasă, atât pentru mărimea plus, cât și pentru cea mică.

Caracteristicile definitoare ale miresei de dimensiuni mari

Potrivirea și proporția femeilor de dimensiuni mari diferă de cea a altor femei, deoarece curbele lor sunt mai exagerate. Majoritatea femeilor de dimensiuni mari sunt curbate în natură. Femeile de dimensiuni mari au, de asemenea, tipuri de corp care se încadrează în cele cinci categorii diferite pe care le-am discutat anterior: triunghi, dreptungi, rotund, triunghi inversat și clepsidră. Singura diferență este că măsurătorile reale pentru aceste femei vor fi mai mari decât media.

Cele mai bune siluete de rochii de mireasă de dimensiuni mari:

Cea mai bună siluetă de rochie de mireasă pentru forma corpului dvs. va depinde de tipul de corp cu care vă asemănați strâns. Utilizați instrucțiunile din capitolul anterior pentru a determina cele mai bune siluete de rochie pentru tipul de corp.

Cu toate acestea, o recomandare generală este să alegeți rochii cu potrivire bună, astfel încât să vă redea forma naturală.

Stilul de imperiu și rochiile cu o talie bine definită, cum ar fi linia A sau rochia de minge, arată uimitor pe miresele de dimensiuni mari.

Stiluri de evitat:

Stai departe de siluetele de rochie slab drapate ca teaca. Acestea adaugă doar kilograme în plus look-ului tău. De asemenea, evitați țesăturile care se agață și, în schimb, optați pentru rochii structurate.

Siluete De Rochii De Mireasă De Dimensiuni Mari

Caracteristicile definitorii ale miresei mici

Mirese mici sunt scurte, dar cu o siluetă bine echilibrată. Cu toate acestea, înălțimea lor poate face dificilă găsirea multor opțiuni în rochiile de mireasă, deoarece rochia de mireasă tipică este concepută pentru femeile cu înălțimea de 155cm sau mai mult.

Cele mai bune siluete de rochie de mireasă micuta:

Orice stil de rochie de mireasă care creează iluzia unei înălțimi suplimentare prin ridicarea taliei este recomandat miresei mici. Rochii, trâmbițe și învelișuri în linie funcționează și pentru acest tip de corp, deoarece este bine echilibrat în ambele jumătăți.

Stiluri de evitat:

Miresele mici vor arăta și mai scurte în rochii cu talie scăzută. Deci, acesta este cu siguranță un stil pe care nu ar trebui să-l îmbraci. În mod similar, siluetele elaborate, cum ar fi rochia de bal, pot copleși dimensiunea mai mică a unei mirese mici și este cel mai bine evitat.

Sfatul designerului

Probează doar acele stiluri care sunt în concordanță cu atitudinea ta! Felul în care te simți în rochia de mireasă vor defini stilul și complimenta ținuta.
Este o alegere unică și trebuie să fiți îndrăgostită de rochia pe care o veți purta.

Caracteristicile Definitorii Ale Miresei Mici

Lista de verificare pentru a va intelege tipul de corp si pentru a selecta rochia de mireasa potrivita – Ghid rochii de mireasa

Acum, că am acoperit întreaga gamă a acestui subiect, m-am gândit că această listă de verificare rapidă și ușoară vă va ajuta cu alegerea rochiei de mireasă. Deci, iată pașii de urmat.

 • Începeți prin a încerca să vă identificați tipul de corp, măsurându-vă
 • Umeri
 • Bust
 • Talie
 • Șolduri
 • Efectuați următoarele calcule
 • Umeri sau bust / șolduri
 • Talie / umeri sau bust
 • Șolduri / umeri sau bust
 • Solduri talie
 • Corelați-vă măsurătorile cu tipurile de corp identificate:
 • Măr sau triunghi inversat
 • Banana sau dreptunghi
 • Pere sau triunghi
 • Clepsidră
 • Plus-size
 • Minion
 • Verificați încrucișat cu siluetele de rochii sugerate pentru a vă înțelege opțiunile

Și, în sfârșit,

 • Mergi la cumpărături de rochii de mireasă, înarmate cu aceste informații!

Deci, asta este totul despre diferitele aspecte ale cumpărăturilor de rochii de mireasă după tipul de corp. Nu ți-am spus că nu a fost complicat dacă ai urma pașii corecți?

Acum știi totul despre identificarea tipului tău de corp și alegerea siluetelor potrivite pentru rochia de mireasă în consecință. Deci, spune-mi care sunt noile caracteristici pe care le vei căuta atunci când mergi la cumpărături de rochii de mireasă, lăsându-ne un comentariu mai jos.

Pentru inspirație și, de asemenea, o privire la ultimele tendințe în moda rochiei de mireasă si nu numai, vizitați acest link către unul dintre cel mai in voga designer vestimentar din Romania. Veți găsi aici o varietate enormă de rochii de ocazie cu toate caracteristicile și detaliile stilului. Folosește-l pentru a-ți selecta preferințele și pentru a te pregăti atunci când mergi la cumpărături.

CE ROCHII DE MIREASĂ SE POARTĂ ÎN 2021?

Opinia designerului vestimentar Carmen BUKURA de la Velmoft Design.

Bonus rochii de mireasa

Chiar dacă anul trecut a fost unul dificil pentru realizarea nunților și 2021 se prezintă aproape la fel de încordat, nu înseamnă că trebuie să renunțăm la planificarea evenimentului multașteptat și, mai ales, să căutăm rochia de mireasă visată.


De obicei, miresele aleg să poarte rochii de mireasă lungi, poți opta și pentru o rochie scurtă, model cloș din dantelă și voal, până la genunchi pe timp de zi, sau de ce nu, pe parcursul întregii petreceri.
În general, volanele nu sunt preferatele tuturor, însă, anul acesta sunt în trend așa că puteți atrage toate privirile cu o rochie cu volane, mai ales dacă sunteți o fire mai romatică. Volanele supradimensionate sunt atât de feminine, diafane, mai ales dacă sunt confecționate din tulle sau organza de mătase.


Ești o mireasă modernă sau ai un stil ușor extravagant? Poți opta pentru o alegere inedită, deux-pieces- o bluză din dantelă prețioasă sau un corset, ușor transparent, decorat cu perle, prevăzut cu trenă în partea din spate, așezată peste o pereche de pantaloni dintr-o tafta fină, ușor evazați. Este o ținută comodă, elegantă și foarte versatilă și nicidecum mai puțin feminină decât o rochie.


În 2021 se poartă mânecile episcopale, acele mâneci care pornesc din umăr sau din zona cotului, foarte largi în partea de jos și lungi, care depășesc cu mult linia încheieturii și care pot fi detașabile în cazul în care considerați că acestea vă incomodează într-un moment al nunții. Acestea reprezintă, însă, un detaliu deosebit care înnobilează rochia de mireasă pe care o veți purta și, cu siguranță, apariția dumneavoastră va fi una uimitoare. Aceste mâneci pot contura, cu succes, o rochie model sirenă sau una lejeră care urmează linia corpului.

Cateva intrebari reale legate de rochia de mireasa

Articole asemanatoare

Ghid rochii de mireasa. Tipul de rochie de mireasa pentru fiecare silueta. Afla ce model de rochie de nunta se va potrivi formelor tale.