Cand nu se fac nunti in 2024 dupa calendarul bisericesc ortodox. Acum ca a trecut pandemia de coronavirus. Putem pune in ecuatie si datele din timpul iernii si datele de toamna. Tot ce trebuie este sa aruncati o privire mai jos pe calendarul ortodox si sa va alegeti data pe care v-o doriti pentru organizarea nuntii voastre de vis.
Cand nu se fac nunti in 2024
- În toate zilele de post și posturile de peste an;
- În zilele Praznicelor Împărătești și în ajunul acestora:
- 1 și 2 februarie (Întâmpinarea Domnului);
- 12 iunie – 13 iunie (Înălțarea Domnului)
- 22 iunie – 24 iunie (Rusaliile)
- 15 august (Adormirea Maicii Domnului);
- 13 și 14 septembrie (Înălţarea Sf. Cruci)
- De luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti până la Duminica Tomei (12 martie – 13 mai);
- În perioada postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel (01 iulie – 28 iunie);
- În postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie – 14 august);
- În postul Nașterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie);
- În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie).
Învățătura Bisericii spune clar: nu se fac nunți în toate zilele de post și în posturile de peste an. Încercați să stabiliți o altă zi din săptămână, în care să nu fie post sau să nu fie o altă pricină care să oprească această slujbă.
Biserica interzice săvârşirea cununiilor în perioadele şi zilele de post, pentru că bucuria, petrecerile şi ospeţele care au loc cu această ocazie nu se potrivesc cu atmosfera de pocăinţă, înfrânare şi sobrietate pe care ne-o cere postul. A face nunţi în aceste zile înseamnă a sfida sau a batjocori rânduielile bisericeşti aşezate în vederea desăvârşirii noastre morale.
Pentru informații precise cand nu se fac nunti in 2024 în calendarul bisericesc ortodox, vă recomand să contactați o biserică ortodoxă locală sau să verificați resurse oficiale ortodoxe care pot furniza informații actualizate. De obicei, preoții sau liderii bisericești pot oferi cele mai precise detalii legate de tradițiile și obiceiurile specifice zonei lor.