
Inainte de a merge la maternitate, cu o saptamana sau 2 inainte, te intrebi „Ce ii trebuie unui nou nascut?”. Ca parinti a doi copii putem sa va linistim, nu mult. De veti consulta o lista dintr-un magazin de bebelusi cel mai probabil veti vedea ca bebelusul are nevoie de tot ce este sub soare.
Unii părinți își doresc toate acele produse și gadget-uri cool pentru bebeluși care pot face viața cu micuțul mai convenabilă. Dar pentru minimalisti, părinți cu buget redus sau proaspeți părinți care sunt puțin copleșiți, este în regulă să rămâneți la elementele de bază. Îți promitem că copilul tău nu va observa diferența.
Lista cu ce ii trebuie unui nou nascut?

Hranirea bebelusului
Dacă alăptezi, nu prea ai nevoie de echipament.
Mamelor care alapteaza le place sa aiba aceste articole
- O mulțime de bavete : Bavete de muselină ușor de spălat sunt câștigătoare.
- Pânze pentru eructare : Economisiți-vă banii – folositi carpe de finet, ieftine, sunt literalmente pentru scuipat, vomitare și eructe.
- Pompă de sân : Va recomandam pompe de san electrice. Nu sti niciodata cand bebe va dormi mai mult, iar sanii vor deveni foarte tari.
- Recipiente de depozitare a laptelui : Laptele scos din sani trebuie depozitat la frigider sau in congelator.
- Perna de alăptare : Aceste perne confera o postură mai bună și un confort sporit.
- Sutiene de alăptare : Dacă cumpărați înainte de nașterea bebelușului, cumpărați o mărime de cupă mai mare decât mărimea sutienului gravidă.
- Tampoane pentru sâni : Alegeți de unică folosință sau lavabile. Puteti folosi si discuri demachiante mai mari.
- Loțiune pentru mameloane dureroase : Garmastan crema se aplica pe mameloane dupa fiecare alaptare si este tolerata atat de catre mama, cat si de catre bebelus. Mameloanele dureroase sunt asociate cu atșarea incorectă la sân a nou nascutului sau cu poziționarea greșită în timpul alăptării.
Daca folositi lapte praf veti avea nevoie de:
- O mulțime de bavete : Bavete de muselină ușor de spălat.
- Pânze pentru eructare : Economisiți-vă banii – folositi carpe de finet, ieftine, sunt literalmente pentru scuipat, vomitare și eructe.
- Biberoane si tetine : Macar 2 biberoane si 3-4 tetine pe care sa le schimbati.
- Perie pentru biberoane si tetine : Pentru spalarea corecta si eficienta.
- Sterilizator biberoane : Totul trebuie sa fie sterilizat, pentru a evita imbolnavirea nou nascutului.
- Incalzitor de biberoane : Va ajuta mult sa nu stati sa pregatiti apa la temperatura ideala. In special noaptea, este cat se poate de util.
- Geanta termica pentru sticla: Foarte util mai ales cand esti in deplasare si nu unde sa incalzesti laptele.
Scutece de unica folosinta
- Două cutii de scutece de mărimea nou-născutului : este mai bine să nu cumperi prea multe în avans în cazul în care bebelușul tău este mare sau crește repede. Cate un pachet de 20 de scutece marimea 0 sau 1 vor ajunge pentru inceput.
- Unguent pentru nou nascut sau altă cremă barieră pentru a preveni erupția cutanată : Noi am folosit Bepanthen sau Sudocrem, timp indelungat si nu am avut probleme.
- Șervețele de unică folosință sau cârpe de spălat pentru curățarea fundului bebelușului : Va recomandam servetelele indodore cu apa de la Huggies.

Imbracaminte nou nascut
- 8 maiouri sau salopete (amestec de mâneci scurte și mâneci lungi) : Va recomandam pentru primele saptamani, cand pielea este mai sensibila, bumbac organic.
- 5 cămași de noapte : Pentru a fi folosite pana va cadea buricul.
- 5 perechi de pantaloni : La fel din bumbac organic pentru primele saptamani.
- 2 caciulite pentru nou-născuți
- 8 perechi de șosete sau papuci, pentru a le purta cu cămăși de noapte și ținute
- 2 perechi de mănuși pentru zgâriere, pentru a împiedica copilul să se zgârie pe față : Acestea sunt utile în special pentru prematuri și în prima lună.
Paturi nou nascut
- 2-3 paturi, scutece mari din bumbac : Pentru infasarea nou nascutului mai ales cand doarme.
- 3-4 scutece, paturi mai mici : Pentru a fi folosite dupa masa cand bebe trebuie sa faca bac, pentru a nu regurgita.
Pentru baie nou nascut
- o cadă din plastic pentru sugari : Noi am folosit o cada timp de 8-9 luni de zile, pana cand bebe nu mai incapea in ea. Avea pozitie de sezut pe spate si apoi in fund.
- 2-3 cârpe de spălat : Am folosit bumbacul, pentru a pune pe fundul cazii, sa nu alunece bebe in apa.
- Săpun sau gel pentru bebeluși : Noi am folosit produse de la Bioderma.
- Perie de păr cu peri moi pentru nou nascuti : Nu este nevoie să cheltuiți mult. Luati orice perie moale pentru bebelusi.
- 3 prosoape cu glugă moale : Orice prosop din bumbac este ideal pentru bebelusul vostru.
- Jucării de baie
Pentru somn
- Patut si saltea pentru bebe: Aici puteti lua de la cineva, sau de nu gasiti cumparati ceva la un pret ok. De exemplu, copii nostrii, amandoi, nu au stat 2 luni in patut. De aceea nu cheltuiti mult pentru un patut scump.
- 2-3 huse de slatea impermeabile : Aceasta poate fi una dintre cele mai importante completări la lista de verificare a nou-născutului. Dacă cheltuiți mult pe o saltea, veți dori să o mențineți în formă maximă.
- 1-2 paturi usoare : Cumparati paturi nealergice. Pielea bebelusului este destul de sensibila in primele luni.
- 1-2 saci de dormit : Daca nu infasati bebelusul, sacii de dormit va vor ajuta mult.

Alte lucruri necesare
- Scaun de siguranță pentru copii omologat pentru mașină : Alegeti sacune omologate pentru bebe. Insa nu cheltuiti o avere. Incercati sa luati un scaun care va putea fi folosit pana la macar 3 ani.
- Cărucior care se înclină astfel încât nou-născutul să poată sta întins : Noi am folosit 3 in 1. Landou, scaun si carucior. L-am cumparat de jumatate de pret de pe OLX.ro
- Foarfece de taiat unghiile : Important este sa fie la capat rotunjite, pentru a evita inteparea copilului.
- Batista sugarului pentru aspirarea mucoasei : Necesara mai ales cand bebe are mucusori, fie ei si de lapte.
- Termometru pentru bebeluși
- Monitor pentru bebeluși : Va trebui sa faceti diferite lucruri prin casa, asa ca acest monitor va va ajuta.
Concluzie
Pregătirea pentru sosirea nou-născutului poate fi atât distractiv, cât și epuizant. Urmând această listă de verificare, vei avea toate lucrurile de care ai nevoie pentru nou-născutul tău.
Noi am incercat sa includem tot ce este necesar si util, pentru ca aceasta perioada minunata sa treaca cat mai usor. Mai ales in prima luna de zile, este important sprijinul tatalui copilului. Chiar daca totul pare usor la prima vedere, mamele sunt mai „stresate” in aceasta perioada. De accea aportul si sprijiul tatalui este cat se poate de important.