Cheia unei relatii sanatoase

Cheia unei relatii sanatoase – care este cheia? Echilibrarea comuniunii și individualității este, fără îndoială, cheia unei relații sănătoase. Dar a fi un cuplu și, în același timp, a menține un sentiment puternic al sinelui tău individual nu este ușor. Totuși, este important să gestionați atât nevoia de timp împreună, cât și nevoia de timp separat.

Cheia Unei RelaȚii SĂnĂtoase

Fiind Independent(a)

Cu siguranță nu este nimic în neregulă să fii despărțit, așa că poți să-ți faci „lucrurile tale”. Cu toate acestea, este important să găsiți calea de mijloc și să vă asigurați că atât dvs., cât și partenerul dvs. aveți timp de calitate în timpul zilei.

S-ar putea să-ți placă cumpărăturile, dar el s-ar putea sa urasca acest lucru, așa că faci cumpărături cu prietenele, în schimb. Poate că iubește fotbalul, așa că merge la meciuri cu prietenii săi.

A face lucrurile individual ajută la menținerea unei relații sănătoase, dar este important să vă faceți timp pentru a vorbi și a vă împărtăși activitățile atunci când vă întâlniți din nou. Puteți schimba idei și vesti de la prietenii dvs. sau ceva care v-a captat cu adevărat atentia. Conversații ca acestea îți vor îmbogăți relația și vor aduce stimulare și energie în munca ta zilnică.

Fii de încredere și integru

Respectați-vă întotdeauna promisiunile. Asigură-te că partenerul tău se poate baza pe ceea ce spui. Dacă nu poate avea încredere în tine, chiar și în chestiuni mici, atunci se va simți nesigur de încrederea ta în problemele importante. Integritatea personală este totul pentru că relațiile au nevoie de încredere pentru a supraviețui.

Așteaptă-te uneori la „piedici pe drum”.

Căsătoria este o călătorie, o călătorie zilnică și din când în când vor exista „piedici” pe drum care îți pot împiedica calea. Trebuie sa gasiti solutii, dacă doriți să ajungeți acolo unde mergeți. 

Sfaturi rapide:

  • Lucrează să nu fii nici prea îndepărtat, nici prea aproape. Kahlil Gibran a spus: „Stați împreună, dar nu prea aproape împreună… pentru că stejarul și chiparosul nu cresc unul în umbra celuilalt”.
  • Învață arta compromisului și a negocierii. Ieșirea dvs. săptămânală de vineri poate fi acum o dată la două săptămâni.
  • Asigurați-vă că, atunci când vă întoarceți din călătoria la magazine sau la meciul de fotbal, vă faceți timp să vă ascultați și să împărtășiți experiențele celuilalt.
  • Asumă-ți responsabilitatea pentru propria ta fericire; nu depinde de nimeni altcineva să te facă fericit.