Dialogul este cheia

Dialogul este cheia unei relatii sanatoase si pline de succes. Când un cuplu rămâne fără subiect de conversație și nu au nimic de spus unul altuia, atunci s-ar putea îndrepta către probleme serioase în relație. S-ar putea să vă întrebați de ce mergeți amândoi la un restaurant dacă doar vă uitați la pereți!

Desigur, nu este nimic rău să stai în tăcere uneori doar pentru a te simți mulțumit în orice spațiu pe care îl ocupați amândoi. În plus, este adevărat că unele cupluri vorbesc între ele mai mult decât altele.

Dialogul Este Cheia

Cu toate acestea, nu ignora semnele de avertizare dacă, atunci când te uiți la soțul tău, te gândești „Nu am nimic de spus!” Poți vedea acea lumină roșie clipind deasupra capului tău? Dacă da, este timpul să facem ceva în privința asta.

Atracție timpurie

Gândește-te la primele zile când ieseati impreuna. Ce te-a atras la soțul tău? Ce ai avut în comun și a dispărut acum?

Adesea, ceea ce se întâmplă de-a lungul anilor este că ambele părți depun puțin efort, iar când nu există energie de la niciunul dintre voi, amândoi vă veți opri. O persoană nu mai încearcă, cealaltă urmează exemplul și ajungi să te gândești doar la următorul curs!

Conversația trebuie să fie interesantă pentru ambele părți, cu energie pozitivă provenind din ea – plângerile și nemulțumirile nu sunt subiecte care dau vibrații pozitive! Dacă ești mereu negativ, atunci nimeni nu va dori să te asculte și te va evita – și cine îi poate învinovăți! Tuturor ne place să fim alături de oameni optimiști care ne fac să ne simțim bine.

Dialogul este cheia – Sfaturi rapide:

  • Arată interes pentru soțul tău și fii interesanta să vorbești și cu el.
  • Demonstrați-vă interesul ascultând cu atenție ceea ce se spune și amintiți-l pentru a vă putea referi la conversație în alt moment.
  • Nu puneți întrebări închise care necesită doar un răspuns „da” sau „nu”, deoarece acest lucru nu va încuraja conversația care curge. Încercați câteva întrebări mai aprofundate, de exemplu, „spuneți-mi despre…”, „ce sa întâmplat când…”.
  • Discutați-vă gândurile și sentimentele pentru ziua respectivă și fă-ți soțul/soția să se simtă parte din viața ta și din activitatea ta zilnică.
  • Fiți conștienți de faptul că soțul dvs. poate să fi avut o zi obositoare și ajustați-vă conversația în consecință.

Articole de pe blog: