Invatarea artei compromisului pentru o relatie de succes in cuplu. Compromisul formează fundatia pe care sunt construite bazele unei relații. Este un atribut fundamental, pe care orice relație îl cere pentru a avea succes, iar capacitatea de a face compromisuri este ceea ce ține împreună multe părți diferite ale oricărei relații, asigurându-se că acestea funcționează ca un întreg.
A fi capabil de a face compromisuri reprezintă maturitatea gândirii și acțiunii. Ea ilustrează capacitatea de a schimba parametrii unei probleme existente lucrând împreună pentru a crea o soluție de care ambele părți vor fi mulțumite. Este foarte asemănător cu actul de negociere, prin care fiecare parte trebuie să simtă un câștig, nu o pierdere.
Compromisul este arta de a recunoaște că cealaltă persoană, cu trăsăturile sale unice de caracter și modurile de a face lucrurile, ar putea avea, de asemenea, dreptate. Relația este mai importantă decât una sau mai multe diferențe de opinie. În realitate, nu există o căsătorie sau un parteneriat în care ambele părți să vadă identic aceeasi idee.
Întâlnindu-ne la jumătatea drumului
Întâlnirea cu ceilalți la jumătatea drumului este o parte esențială a tuturor relațiilor pentru ca acestea să fie sustenabile. Majoritatea cuplurilor, de-a lungul timpului, învață să devină sensibile și conștiente de preferințele și antipatiile celuilalt – și cu toții dorim să evităm conflictul.
Este foarte important să exprimi clar ce vrei și de ce vrei. Nu înseamnă că veți obține, dar înseamnă că amândoi veți fi complet clari cu privire la ceea ce aveți în minte și nu există neînțelegeri în legatura cu acest lucru.
Nunta ta este similară cu alte situații în care două persoane nu sunt neapărat de acord cu toate punctele în discuție. Dar apoi se adună pentru a învăța să negocieze o soluție, să accepte situația și să meargă mai departe.
Cheia aici este să nu vă supărați, ci să negociați o poziție prin care, ambele parti sa fie multumite.
Sfaturi rapide:
- Analizati ceea ce doriți și de ce.
- Cel mai important lucru de reținut este că atunci când ați ajuns la un compromis, acceptați noua situație. Nu continua sa te intorci la ceea ce ti-ai dorit initial.
- Nu arăta resentimente față de partenerul tău odată ce a fost luată o decizie.
- Alegeți o situație câștig-câștig, astfel încât toată lumea să fie fericită.