Diferente RF 85mm f/1.2L USM și RF 85mm f/1.2L USM DS

Diferente Rf 85mm F1.2l Usm Si Rf 85mm F1.2l Usm Ds

DIferente RF 85mm f/1.2L USM și RF 85mm f/1.2L USM DS, care este mai potrivit pentru fotografii profesionisti de nunta. Canon a lansat recent două obiective excelente pentru fotografiile portret și nu numai: RF 85mm f/1.2L USM și RF 85mm f/1.2L USM DS (Defocus Smoothing). Ambele obiective sunt concepute pentru a oferi imagini superbe cu un efect bokeh impresionant și sunt destinate fotografilor profesioniști.

În timp ce cele două obiective au aceeași distanță focală și aceeași diafragmă maximă, există diferențe semnificative între ele.

Una dintre cele mai importante diferențe dintre cele două obiective este tehnologia Defocus Smoothing (DS) din RF 85mm f/1.2L USM DS. Această tehnologie utilizează un strat special de suprafață a lentilei pentru a ajuta la crearea unui bokeh mai uniform și mai plăcut. Acest efect poate fi deosebit de util în portrete, unde subiectul trebuie să iasă în evidență de fundalul estompat.

Constructia fizica

DIferente RF 85mm f/1.2L USM și RF 85mm f/1.2L USM DS

În ceea ce privește construcția fizică, RF 85mm f/1.2L USM DS este similar cu RF 85mm f/1.2L USM, cu o construcție robustă și de înaltă calitate. Cu toate acestea, RF 85mm f/1.2L USM DS este puțin mai greu și mai mare decât RF 85mm f/1.2L USM, datorită tehnologiei DS.

Performanta

DIferente RF 85mm f/1.2L USM și RF 85mm f/1.2L USM DS

În ceea ce privește performanțele obiectivului, RF 85mm f/1.2L USM și RF 85mm f/1.2L USM DS oferă ambele imagini excepționale cu un efect bokeh impresionant. Ambele obiective sunt construite din materiale de înaltă calitate și sunt robuste și durabile.

Cu toate acestea, există unele diferențe în performanța obiectivului. RF 85mm f/1.2L USM DS are o focalizare mai rapidă și mai precisă, ceea ce înseamnă că este mai potrivit pentru subiecte care se mișcă rapid sau pentru fotografii care doresc să captureze momente spontane.

Comparatie Rf 85mm F1.2l Usm Si Rf 85mm F1.2l Usm Ds

Alegerea DS

În general, RF 85mm f/1.2L USM DS este un obiectiv mai avansat și mai versatil decât RF 85mm f/1.2L USM. Dacă sunteți interesat de o calitate superioară a imaginii și de un bokeh îmbunătățit, atunci RF 85mm f/1.2L USM DS poate fi o alegere mai bună. În schimb, dacă sunteți interesat de o performanță rapidă și precisă a focalizării, RF 85mm f/1.2L USM poate fi mai potrivit pentru dumneavoastră.

În concluzie, ambele obiective sunt excelente și oferă performanțe și calitate a imaginii superbe. Alegerea între cele două depinde în mare măsură de preferințele fiecarui fotograf. Eu personal am ales varianta DS, pentru un plus al fundalului cremos. De asemenea ma ajuta mult in zilele cu soare mai mult, pentru ca pot fotografia sau filma fara a folosi un filtru ND.

Articole de pe blog: