Jocul „Caleasca imparateasca” sau „Birjarul” la nunta

Cum Se Joaca Jocul Caleasca Imparateasca Sau Birjarul La Nunta

Cum se joaca Jocul „Caleasca imparateasca” sau „Birjarul” la nunta? Acest joc popular se desfasoara in special dupa furatul miresei. Cei pedepsiti fiind mirele, mireasa si cei care au participat la acest obicei.

Se pun 9 scaune in forma de caleasca. Se aleg 9 persoane care se aseaza pe aceste scaune. Fiecare persoana primeste un rol. Apoi se citeste povestea despre imparat si imparateasa. Când una din cele 9 persoane isi aude numele rolului ei, trebuie sa se ridice in picioare si sa inconjoare propriul scaun, iar apoi sa se aseze din nou pe scaun. Daca una din aceste persoane nu este atenta si nu isi aude rolul, va trebui sa bea un pahar cu apa sau vin sau tuica. La auzirea rolului padurea intunecata, publicul va trebui sa spuna in cor: uuuuuuuuuuuuuuu!

Roluri:

Imparatul – Mirele
Imparateasa – Mireasa
Birjarul – o persoana cu conditie fizica buna
2 roti din fata (roata stanga si dreapta)
2 roti din spate (roata stanga si dreapta)
2 cai – doi prieteni
Padurea intunecata – publicul
Caleasca – toate persoanele care alcatuiesc caleasca

Iata cum se desfasoara jocul „Caleasca imparateasca” sau „Birjarul” la nunta

A fost odata ca niciodata, un imparat si o imparateasaImparatul calatorea cu imparateasa lui intr-o frumoasa caleasca, care era condusa de credinciosul lui birjar, cu doi cai mândri. Caleasca calatorea linistita prin padurea intunecata.

Imparatul avea incredere in birjarul lui, pentru ca birjarul ii adusese de fiecare data intregi inapoi din calatorie, la palatul lor frumos. De aceea, nici imparateasa nu se temea sa calatoreasca in aceasta seara prin padurea intunecata.

Dintr-o data s-a zguduit intreaga caleascaCaii s-au speriat si vroiau sa fuga in padurea intunecataImparatul a intrebat ingrijorat:

  • Birjarule, birjarule, dragul meu birjar, preaiubitul meu birjar…ce s-a intâmplat cu caii? S-a rupt cumva roata stânga din spate când ai trecut peste pietris?

Birjarul raspunse imparatului:

  • Nu, imparatul meu, eu cred ca a fost mai degraba roata dreapta din spate. E totul in ordine cu imparateasa?

In urma acestei intrebari, imparateasa raspunse birjarului:

  • Birjarule, birjarule, dragul meu birjar, preaiubitul meu birjar…mie mi s-a parut ca s-a rupt roata dreapta si roata stânga din fata. E totul in ordine cu caii? Ar fi pacat daca ar fugi in padurea intunecata.

Birjarul raspunse imparatesei:

  • Nu, imparateasa mea, caii sunt doar nelinistiti. Voi cobori din caleasca ca sa linistesc

Imparatul raspunse birjarului:

  • Birjarule, birjarule, dragul meu birjar, preaiubitul meu birjar… ai grija sa nu te ranesti când cobori din

Birjarul raspunse imparatului:

  • Nu, imparate, voi avea grija! Dupa ce ma voi uita la cai, ma voi uita la roti, ma voi uita sa vad daca caleasca este inca intacta.

Continuarea jocului „Caleasca imparateasca” sau „Birjarul” la nunta

Birjarul a coborât din caleasca si a mers la cai pentru a-i linisti. Apoi birjarul a inconjurat caleasca, a controlat roata dreapta din fata, iar apoi roata dreapta din spate, apoi roata stânga din spate si roata stânga din fata, si in sfârsit intreaga caleasca. Apoi birjarul s-a urcat in caleasca, a luat haturile in mâna si a inceput sa conduca caleasca.

Imparatul isi privi imparateasa si apoi il intreba pe birjar:

  • Birjarule, birjarule, dragul meu birjar, preaiubitul meu birjar…care dintre roti a fost rupta?

In urma acestei intrebari, birjarul raspunse imparatului:

  • Nu a fost roata dreapta din fata, nici roata stânga din spate, sau roata dreapta din spate, sau cea stânga din fata. Caleasca este in ordine. Probabil a fost doar o creanga mare care a atins caleasca si a speriat

Imparateasa spuse birjarului:

  • Birjarule, birjarule, dragul meu birjar, preaiubitul meu birjar…deci putem acum sa iesim din aceasta padure intunecata si sa mergem in palatul nostru?

Birjarul raspunse imparatesei:

  • Bineinteles imparateasa mea! In curând vom ajunge cu bine acasa. Voi grabi caii ca sa putem iesi cât mai repede din aceasta padure intunecata.

Birjarul a grabit caii, iar caleasca a inaintat rapid iesind din padurea intunecata si s-a indreptat spre curtea palatului. Birjarul cobori din caleasca,  ii ajuta pe imparat si imparateasa sa coboare din caleasca, a dus caii in grajd, si a controlat inca o data roata dreapta si stânga din fata, si roata dreapta si stânga din spate. Imparatul si imparateasa au fost foarte multumiti de birjarul lor.

Si daca nu au murit pâna astazi, inseamna ca imparatul, imparateasa, birjarul, caii si caleasca vor mai trai in palatul lor din fata padurii intunecate, si vor mai calatori cu caleasca lor.

Articole de pe blog:

Nunta Kronwell 100

Ce ii pot deranja pe invitatii de la nunta

Dupa sute de evenimente cu siguranta va putem impartasi lucrurile ce ii pot deranja pe invitatii de la nunta. Ca fotograf de nunta ascult vrand nevrand impresii dinainte de nunta si dupa incheierea evenimentului. …
superstitii legate de nunta

Superstitii legate de nunta

Superstitii legate de nunta, sunt o complilatie de idei pe care le-am adunat de la diferite nunti. Chiar daca nu credem in superstitii, cand vine vorba de cea mai frumoasa si importanta zi din …
Fotografia Raw

Fotografia RAW – Care sunt avantajele?

Fotografia RAW se referă la un format de fișier care poate securiza toate datele de imagine preluate de un senzor de cameră, un scaner de imagini sau un scaner de film. Este denumit RAW …
Versuri Vornic Acasa La Mireasa

Versuri vornic acasa la mireasa

Versuri vornic acasa la mireasa care sunt rostite cand mirele si nasii, impreuna cu intreg alaiul ajung acasa la mireasa sa o ceara parintilor. Orații de nuntă – Versuri vornic acasa la mireasaChemarea la …
Rochie De Mireasa Neagra (1)

Rochie de mireasa neagra

Până acum simplul gând la o rochie de mireasa neagra ar fi fost de neimaginat. Albul nu mai este singura opțiune de culoare pentru rochia de mireasă astăzi. Pentru prima dată în istoria modernă, …
Targ De Nunta Brasov

Targ de nunta Brasov

Targ de nunta Brasov este organizat pentru a ajuta cuplurile care se pregătesc pentru ziua cea mare să-și găsească furnizorii de servicii și produse necesare pentru nunta lor. Aceste evenimente adună un număr mare …
Cate fotografii vom primi de la nunta?

Numarul fotografiilor livrate este intre 2500 si 4000, in functie de numarul de persoane de la nunta si de durata evenimentului. Noi fotografiem toate momentele, fiind siguri ca vom surprinde tot ce este important din ziua nuntii. Toate fotografiile pe care le primiti de la noi din ziua nuntii, sunt editate (culori, luminozitate, contrast, incadrare).

Cand vom primi fotografiile?

Primele fotografii din ziua nuntii le veti primi la 24-48 de ore (in general mai repede), le vom posta cu acordul vostru pe facebook. In acest fel toata lumea va putea sa se bucure pentru voi si sa va transmita sincerele felicitari. Toate fotografiile de la nunta le veti primi la 3-4 zile de la eveniment, pe un link de descarcare.

De cat timp faceti foto-video?

Fotografia a fost intotdeauna o pasiune pentru noi, iar filmarea a venit ca o manusa, pentru ca se completeaza una pe cealalta. La nivel profesionist foto si video facem de mai bine de 9 ani. Experienta la nivel profesional pentru editarea foto-video fiind de peste 11 ani. Oricata experienta ai avea in acest domeniu, este important ca tot timpul sa inveti si sa iti doresti ca de la o nunta la alta sa fi mai bun decat inainte.