Cum să alegi locul perfect pentru nuntă

Nunta Yaz Harman 90

Cum să alegi locul perfect pentru nuntă? Alegerea locului de nuntă perfect pentru ziua ta specială este unul dintre cei mai interesanți (dar uneori copleșitori) pași în planificarea nunții tale. Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă cuplurile este să știe de unde să înceapă. Există atât de multe opțiuni din care să alegeți și diverse lucruri de luat în considerare atunci când luați o decizie. Totul, de la calitatea locului de desfășurare până la numeroase alte aspecte practice, poate acru rapid experiența. Așadar, pentru a vă ajuta în călătoria dvs., am adunat aceste sfaturi esențiale pentru o căutare rapidă și fără probleme a locului de nuntă.

Fără alte prelungiri, să începem!

Fii clar cu privire la viziunea, lista de invitați și bugetul tău

Cum să alegi locul perfect pentru nuntă

Un lucru pe care trebuie să-l stabilim imediat este că aceasta este ziua TA specială. Indiferent de opiniile unei persoane pentru nunta perfectă, nunta ta este despre tine și despre persoana pe care o iubești. Este o sărbătoare a dragostei tale și o piatră de hotar în povestea ta de dragoste.

Acestea fiind spuse, este important să începi prin a avea o viziune clară în minte despre ceea ce tu și logodnicul tău aștepți de la un loc. Vă încurajăm să căutați inspirație online și să creați un panou de viziune pentru a acoperi tema sau estetica pe care încercați să o atingeți.

De asemenea, este important să discutăm cât de mare sau intimă va fi ceremonia. Finalizarea listei de invitați mai devreme va fi de mare ajutor în timp ce căutați un spațiu adecvat. Și, desigur, unul dintre primele aspecte practice majore de luat în considerare este bugetul. Oricât de descurajantă, este important să creați o estimare a cât doriți să cheltuiți.

Aceste trei componente s-ar putea să nu pară foarte multe, dar vă vor ajuta să vedeți imaginea de ansamblu – mai ales pentru următorul nostru pas, consultarea unui wedding planner.

lumanari de nunta

Consultați un organizator de nunți

Cum să alegi locul perfect pentru nuntă

Înainte de a căuta locații potențiale, ar trebui să vă gândiți mai întâi să luați legătura cu un planificator de nunți experimentat. Acum că aveți viziunea, lista de invitați și bugetul în ordine, organizatorul de nuntă va putea analiza orice ar putea avea nevoie de îmbunătățiri suplimentare.

Experiența lor vă va ajuta să vă ghidați cu informații suplimentare și sfaturi valoroase. În plus, organizatorii de nunți au o rețea vastă de contacte pentru tot ceea ce ai nevoie pentru nunta ta – inclusiv locurile de nuntă, așa că pregătește-te să fii uimit de opțiuni! Alături de alegerea optimă a locului de nuntă, ele vă pot ajuta și să obțineți asigurare pentru evenimente speciale în cazul unor pierderi financiare neprevăzute din cauza amânărilor sau în alt mod.

Cum să alegi locul perfect pentru nuntă

Ce să luați în considerare atunci când comparați locațiile

Cum să alegi locul perfect pentru nuntă

Ați ajuns la stadiul în care ți-ai restrâns alegerile pentru locul nunții. Pentru a vă ușura lucrurile, am întocmit o listă de considerente pe care ar trebui să le abordați atunci când comparați locațiile.

Ținând cont de viziunea, lista de invitați și bugetul dvs., vă recomandăm să vă uitați la diferitele avantaje și dezavantaje ale fiecărei locații într-un mod sistematic. Prin urmare, vă recomandăm să faceți o foaie de calcul în care puteți organiza diferitele locații după subsecțiunile de mai jos. De asemenea, vă recomandăm să partajați acest fișier cu organizatorul dvs. de nuntă pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine viziunea dvs

Disponibilitatea locației

Pentru unele cupluri, data nunții poate fi foarte importantă. Acest lucru depinde de credințele spirituale specifice, atașamentele sentimentale, un sezon preferat, participanții la distanță lungă de familie/prieteni și așa mai departe. Pe măsură ce comparați locațiile, țineți cont de datele disponibile și vedeți cum acestea se aliniază cu cronologia dvs. ideală.

Locația salii de nunta

Alegerea unui loc se reduce și la locație. Câteva lucruri de luat în considerare atunci când decideți asupra unei locații sunt accesibilitatea pentru participanți, caracterul practic (în interior în timpul anotimpurilor mai reci, nunți la destinație sau nunți în curte), precum și apropierea de cazare pentru oaspeții dvs. Împrejurimile exterioare ale locului de nuntă pot juca, de asemenea, un rol în experiența generală – mai ales dacă locul are vedere sau este situat pe o terasă pe acoperiș .

Servicii si preturi suplimentare la sala de nunta

Includeți un spațiu în foaia de calcul pentru serviciile suplimentare. Ați dori să includeți acest lucru, deoarece este o considerație practică majoră atunci când vă analizati bugetul. Unele locații pot avea preturi suplimentare, deoarece au mai multe servicii din care puteti alege. Unele sali de nunta pot include sau nu: ​​un serviciu de catering în parteneriat, echipamente AV, scaune, mese, fete de mese si aranjamente florale, chelneri și așa mai departe. Pe măsură ce luați în considerare tarifele din foaia de calcul, asigurați-vă că luați în considerare toate serviciile posibile.

Capacitate

Un alt aspect important este capacitatea locației. Câți invitați vor fi prezenți? Pentru recepție, ați prefera o masă așezată sau aperitive cu serviciu gen bufet suedez? Toate aceste considerente influențează capacitatea locului de desfășurare, deoarece aranjamentele pentru sezutul la masa și în picioare diferă.

mire si mireasa Cum să alegi locul perfect pentru nuntă

Aspecte posibile

Dacă intenționați să aveți toate aspectele nunții dvs. (ceremonie, cocktailuri și recepție) într-o singură locație, asigurați-vă că locul de desfășurare poate găzdui corespunzător tot ce aveti nevoie. Unele locații îți vor oferi ție și organizatorului tău de nuntă o libertate amplă de a proiecta aspectul , permițând diferite tipuri de soluții creative pentru a profita la maximum de spațiu și a-ți surprinde viziunea.

Stil și estetică

Decorarea poate merge doar atât de departe în crearea nunții tale de vis. Fațada clădirii și designul interior al locației în sine sunt esențiale în realizarea experienței dorite. Pentru mulți oameni, factorii vizuali sunt foarte importanți. Dacă acest lucru vă sună cunoscut, cu siguranță doriți să includeți note despre inspirații de stil și teme în foaia de calcul.

Accesibilitate și parcare

Un alt aspect practic în maximizarea prezenței oaspeților este alegerea unui loc accesibil, cu parcare în apropiere. Locațiile potrivite pentru persoanele cu handicap sunt un plus imens. Indiferent de destinația locației, poate doriți să includeți un ghid în invitații cu indicații detaliate și detalii legate de parcare.

Articole de pe blog: