Nunta cu distantare sociala in timpul pandemiei de coronavirus COVID-19 – GHID COMPLET

Ghidul Complet Pentru O Nunta Prietenoasa Cu Distantare Sociala In Timpul Pandemiei De Coronavirus Covid 19

Actualizat martie 2021

Nunta Covid-19 cu distantare socialase pare ca este o certitudine si in 2021. Pe masura ce numarul de infectari are fluctuatii constante, este greu sa prezici ce se va intampla in acest an. Acum, in al treilea val de infectari cu noul coronavirus, lumea se imparte din nou. Daca anul trecut, in 2020, numarul nuntilor a fost de 10% fata de normal, se pare totusi ca anul acesta, in 2021, numarul nuntilor va creste. Chiar daca restrictiile se vor mentine in vigoare si in acest an.

Multe dintre perechile de miri cu care am dialogat in ultima perioada, s-au saturat sa astepte si sunt dispuse sa organizeze o nunta mai mica, cu invitatii care le sunt apropiati. Aceasta este o alegere constienta. Mai sunt alta categorie de viitori miri care aleg sa mai amane nunta cu inca un an sperand ca se va reveni la normal cu nuntile in 2022. Aceasta categorie de miri au in medie mai multi invitati, peste 200 de persoane. Ei nu sunt dispusi „sa piarda” aceasta oportunitate. Mai ales ca in 2021, invitatii au cea mai buna scuza sa nu se prezinte la nunta lor, este pandemie, imi este frica sa nu ma infectez.

Solutia pe care o vad

La intrarea in local, se vor face verificari daca participantii de la eveniment au certificat/adeverinta de vaccinare. Daca invitatul va prezenta aceasta dovada, poate intra la eveniment, care se va desfasura ca o nunta normala, fara distantare sociala. Pentru ca toti participantii de la eveniment, fie ca vorbim de nunta, botez sau alt eveniment privat, sunt vaccinati impotriva coronavirusului.

Nunta cu distantare sociala

Nunta cu distantare sociala in timpul pandemiei de Covid-19, se poate realiza? Planificarea nunții arată puțin diferit anul acesta. Este posibil să trebuiască să faceți o nunta virtuala sau să înlocuiți cina tip bufet dorită întotdeauna pentru recepția dvs. Dar, indiferent de ce veti alege, este încă posibilă o nuntă prietenoasă cu distanțare socială. Iată ce trebuie să luați în considerare înainte de a face (sau de a schimba) orice plan de nuntă.

Puncte cheie pentru nunta cu distantare sociala:

•             Verificați legile cu privire la evenimentele în persoană.

•             Decideți care sunt punctele unde nu veti negocia.

•             Căutați opțiuni de nuntă virtuale.

Nunta cu distantare sociala si COVID-19

Verificați legile si prevederile la zi cu privire la evenimentele în persoană. Trebuie să știi câți oaspeți puteti aduna în mod legal pentru ziua ta cea mare. Dacă sperați să aveți o nuntă mare, vă recomandăm să vă schimbati data nunții. Majoritatea intalnirilor sunt limitate la 50 de persoane sau mai puțin. Dacă tocmai ai invitat familia apropiata la petrecerea de nuntă, s-ar putea adăuga cu ușurință până la 20 de persoane cel putin.

Ce contează cu adevărat? Data nunții tale este extrem de specială sau sentimentală pentru tine? Biserica pe care o alegeți este aceeași în care au fost căsătoriți părinții sau bunicii? Ai visat întotdeauna la o nuntă de toamnă și ai cumpărat deja niște decoruri care se potrivesc cu o temă de toamnă? Cel mai mare lucru pe care trebuie să-l faci este să fii deschisă și onestă cu viitorul tău soț și să te concentrezi asupra celor care nu sunt negociabile.

O nuntă virtuală este o opțiune? Dacă vreunul dintre subiectele de mai sus nu este negociabil, luați în considerare o nuntă virtuală! Multe cupluri abia așteaptă să se căsătorească, așa că au optat pentru o ceremonie online prin Google Hangouts, Zoom, Skype și chiar Facebook Live. Invitați-vă prietenii prin invitații prin Facebook sau printr-o invitație prin e-mail, trimiteți un link și rugați-i pe toți să se conecteze din confortul casei lor. (Doamnelor le va plăcea să nu se îngrijoreze de purtarea încălțămintei incomode!) Nu uitați să înregistrați apelul video – ziua nunții dvs. va fi un eveniment memorabil.

Dacă tot ești dispus să faci o nuntă în persoană, ai câteva opțiuni. Puteți ori să vă reprogramati nunta la anul viitor și să vă cumpărați ceva mai mult timp, sau puteți planifica acum o nuntă total sigură pentru distanțarea socială. Nunta ta de vis poate deveni încă o realitate dacă o planifici corect. Să dezvăluim tot ce trebuie să știți despre a vă menține în siguranță în timpul planificării nunții COVID-19.

Nunta Covid19

GĂSIȚI MODALITATEA PERFECTĂ DE A COMUNICA

Puncte cheie:

•             Alegeți un instrument online pentru a comunica.

•             Comunicati des cu furnizorii și oaspeții.

Înainte de a ajunge prea departe in planificarea nunții, vă recomandăm să găsiți o modalitate de a comunica online cu toti furnizorii si invitatii de la nunta. Acest lucru va face planificarea nunții mult mai ușoară și este aprobată total de distanțarea socială! Instrumentele online, cum ar fi Google Meet, Microsoft Teams, Whatsapp și Skype, vă permit să trimiteți mesaje instantanee unei persoane sau unui grup de persoane. Puteți configura cu ușurință un apel telefonic rapid sau chat video de pe laptop, tabletă sau o aplicație de pe telefon. În acest fel, puteți rămâne conectat și puteți adresa orice întrebări rapide sau trimite actualizari legate de planificarea nuntii.

Ce tip de nunta puteti avea?

Puncte cheie:

•             Nuntile mai mici și mai intime sunt tendința COVID.

•             Stabiliți numărul de persoane și decideți cum doriți să petreceți timp cu oaspeții.

•             Planificați o recepție mai mare la o dată ulterioară.

Multe mirese devin creative pentru nuntile lor și în cele din urmă planifică nunți mai mici. Iată câteva noi tipuri de nunți pe care le vedem în timpul COVID-19:

„Minimony” este o mini-ceremonie scurtă, cu doar o mână de oameni – adică mireasa, mirele, ofițerul de stare civila și câțiva martori sau doar părinții. Acest lucru se poate face la primarie sau intr-o locatie privata dacă doriți o ceremonie oarecum normală.

„Nunta micro” este o nuntă cu 30-50 de persoane, de obicei persoanele menționate mai sus, plus o petrecere de nuntă completă și o familie extinsă. Planificați o nuntă în curtea din spate apelati la servicii de catering pentru mâncare sau un cărucior de cafea mobil pentru ceva distractiv și diferit!

„Nuntă schimbată” este o nuntă pe tot parcursul zilei, care face ca oaspeții să vină în schimburi la locul de desfășurare. Păstrați ceremonia scurtă doar cu familia la petrecerea de nuntă. Pentru recepție, programati sosirea oaspeților la diferite intervale orare. Între schimburi, cei care se ocupa de organizarea nuntii pot curăța și igeniza fiecare spatiu pentru a vă asigura că oaspeții dvs. rămân sănătoși și în siguranță.

„Nunta multiplă” este similară cu o nuntă cu schimbare în care amesteci și asortezi invitați. De exemplu, un grup de invitați participă la cununia civila, un alt grup participă la ceremonia cununiei religioase și altul participa la petrecerea nuntii. În acest fel, puteți vedea toți invitații dvs. într-un mod sigur și nu trebuie să vă reduceți lista.

Indiferent de dimensiunea nunții pe care o alegeți, puteți planifica în continuare o recepție mai mare la o dată ulterioară.

Masuri Nunta Coronavirus Covid 19

Locatie de nunta Covid-19 cu distantare sociala

Puncte cheie:

•             Înainte de a începe căutarea, trebuie sa va cunoașteți bugetul, numărul de invitați și data preferată a nunții.

•             Căutați recenzii, fotografii și videoclipuri online.

•             Tururile virtuale sunt noua normă și sa nu vă fie teamă să puneți întrebări.

O serie de locații oferă acum tururi virtuale! Înainte de a începe căutarea, încercați să stabiliți bugetul și numărul de invitați și să cunoașteți intervalul de timp cand va doriti sa fie programata nunta voastra. După aceea, căutați online locurile dvs. preferate – căutați fotografiile lor, verificați locația prin Google Maps și citiți recenziile de la miresele anterioare. Dacă sunteți interesati să aflați mai multe sau aveți întrebări, contactați coordonatorul locului.

Odată ce vă restrângeți topul 3, cereți să vedeti locatia printr-un tur virtual în timpul zilei, astfel încât să puteți vedea spațiul în lumină naturală – chiar dacă vă căsătoriți la apus. Nu vă fie teamă să cereți să vedeți fiecare centimetru al locului. Vrei să fie perfect până la urmă! Asigurați-vă că prezentați, de asemenea, toate lucrurile importante pentru voi, cum ar fi numărul de oaspeți, spațiul interior / exterior, tipul de bautura sau mâncarea și orice politici de anulare a rezervarii. De acolo, alegeți-vă primele 2 pentru a le vizita personal dacă locul vă permite.

Fotografii Nunta In Pandemie

Alegerea prestatorilor de servicii de la nunta Covid-19

Puncte cheie:

•             Faceți cercetările online și căutați recenzii.

•             Configurați o întâlnire virtuală.

•             Solicitați cat mai multe detalii pentru a fi siguri de alegere.

La fel ca atunci când v-ați ales locul de desfășurare, căutați orice recenzii ale furnizorilor locali. Contactații și puneți-le orice întrebări aveți și vedeți dacă vă vor trimite probe. Pentru furnizorii mai mari, cum ar fi cateringul sau prajiturile, verificați dacă puteți sa le degustati. Solicitați DJ-ului să vă trimită o mostră de listă de redare! Consultați portofoliul online al fotografului și al videografului și spuneți-le ce stiluri vă plac.

Nunta cu distantare sociala

De asemenea, puteți găsi invitații digitale de nuntă superbe pe care să le trimiteți oaspeților dvs. și să economisiți bani. Trimiteți florăriei fotografii cu buchetele care vă plac, schema de culori și orice flori de sezon pe care doriți să le includeți.

Acesta este, de asemenea, un moment excelent pentru a sprijini pe intreprinzatorii mici locali. COVID-19 i-a afectat probabil destul de serios, așa că le puteti aplela la serviciile lor pentru ziua ta cea mare! Pentru orice furnizor pe care îl luați în serios în considerare, configurați un apel video in conferință. Dacă merită, vor fi de acord să se întâlnească prin Skype sau Whatsapp.             

Planificare Nunta In Timpul Pandemiei De Coronavirus

Rochie de mireasa pentru nunta cu distantare sociala

Puncte cheie:

•             Alegeți tipurile de rochii preferate online și trimiteți idei consultantului dvs.

•             Programați o consultație virtuală cu magazinul local de mireasă.

•             Alocați mai mult timp pentru o întâlnire personală, pentru ca rochia să fie făcută și pentru eventualele modificări.

Acesta este puțin dificil, dar totuși realizabil la distanță. Vom repeat din nou aceeasi placa, dar faceți mai întâi cercetarea dvs. online! Decideți ce formă și stil de rochie vă place, ce țesătură și accesorii vă plac, etc. Nu uitati bugetul! Când îți găsești rochiile preferate, vezi dacă magazinul tău local de rochii de mireasă oferă întâlniri virtuale. Multe buticuri vor organiza o întâlnire și vă vor arăta opțiuni pe ecran care se potrivesc stilului și bugetului dvs.

Vestea bună este că poți avea în continuare mama, sora și cei mai buni prieteni acolo cu tine! Invitați-i la apelul video și cereți-le să se alăture distracției. (Șampanie opțională, dar cu siguranță recomandată.) Odată ce ați găsit cele 2-3 rochii pe care le iubiți cel mai mult, programați o întâlnire personală la o dată ulterioară.

Memento: nu programați prea aproape de data nunții. Este posibil să trebuiască să faceți modificări. Dacă nu puteți ajunge la o întâlnire personală, unele magazine pentru mirese vă vor permite să achiziționați rochia online și să o returnați.

Petrecerea de burlac/burlacite

Puncte cheie:

•             Trimiteți invitații digitale la petrecerea dvs. virtuală de burlac / burlacita.

•             Configurați registrul de nunți online și distribuiți-l.

•             Găsiți modalități de a vă personaliza petrecerile pentru a face oaspeții să se simtă speciali.

Puteți avea o petrecere de burlacita uimitore, chiar dacă nu sunteți acolo în persoană. Trimiteți invitații digitale la petrecerea voastra virtuala și cereți oaspeților să se îmbrace! Dacă aveți un registru , trimiteți linkul. Mulți comercianți cu amănuntul vă vor permite să expediați cadouri direct mirilor. Sau, invitați să contribuie cu bani la un fond de numerar online. Aceasta este o opțiune excelentă dacă economisiți pentru ceva mare, cum ar fi o canapea nouă sau dacă puneți bani pentru luna de miere.

Nunta cu distantare sociala

În locul cadourilor, puteți oricând să le cereți oaspeților să împărtășească rețeta lor preferată, o amintire a cuplului sau sfaturi pentru o căsătorie frumoasă.

Este posibil să nu fie același lucru cu o petrecere obișnuită de burlaci sau burlacite, dar o petrecere virtuală poate fi singura modalitate de a evita întrunirile mari. Pentru fete, găsiți o activitate distractivă de grup pe care o puteți face online! Multe companii de evenimente organizează cursuri virtuale, cum ar fi fabricarea de lumânări la domiciliu sau un curs de gătit. Trimiteți tricouri personalizate „Echipa miresei” și o sticlă de vin! Pentru băieți, jucați poker digital sau începeți un turneu de jocuri video. Scoateți niște bere și petrecerea poate incepe.

Nunta Cu Distantare Sociala

Planuri pentru ziua nuntii in plina pandemie de COVID-19

Puncte cheie:

•             Păstrați-vă oaspeții în siguranță cu măști / mănuși ca favoruri și montați stații de igienizare.

•             Alegeti un décor simplu care poate fi realizat si strans usor.

•             Transmiteți live nunta pentru oaspeții care nu au putut participa.

În ziua ta cea mare, vrei să te asiguri că oaspeții tăi sunt în siguranță . Rugați-vă oaspeții să poarte o mască sau oferiti-le gratuit. Localul trebuie sa aibe stații de igienizare sau spălare a mâinilo, daca nu sunt prezente acestea se pot inchiria! Asigurați-vă că locul de desfășurare are o mulțime de prosoape de hârtie, șervețele, coșuri de gunoi fără atingere și săpun din abundență în băi. Puneți semne care să le amintească oaspeților să-și acopere strănuturile sau tusea și să-și păstreze măștile.

Păstrați decorul simplu pentru ziua dvs. mare – ceva ușor de configurat și desfacere ulterioara. Tot ce aveți nevoie cu adevărat pentru o nuntă uimitoare sunt florile, fetele de masa si iluminat si multe semen care se ii ghideze pe oasepetii vostrii sis a ii indemne sa pastreze distantarea sociala.

Nunta Covid19 cu distantare sociala

Pentru oaspeții care nu au putut participa personal, angajați un expert video pentru a transmite live nunta. Asigurați-vă că testează sunetul și videoclipul cu 15 minute înainte de ceremonie pentru a vă asigura că totul funcționează corect și că toți oaspeții dvs. virtuali au sosit. De asemenea, puteți avea o prezentare de nuntă pentru oaspeții dvs.

Vă puteți pregăti în continuare pentru plimbarea pe culoar cu cei mai buni prieteni! Configurați un chat video de grup și faceți-vă părul și machiajul cu domnișoarele de onoare. Puneți muzică și turnați șampanie, vin sau bere. Faceți capturi de ecran și selfie-uri pentru albumul dvs. de nuntă. Când este timpul să vă întâlniți personal, discutați cu fotograful dvs. despre fotografii interesante de grup pe care le puteți face la o distanță sigură. Asigurați-vă că obțineți o fotografie cu măștile de față potrivite!

Ceremonie Religioasa Cu Distantare Sociala

Ceremonie nunta Covid-19

Puncte cheie:

•             Păstrați-vă oaspeții în siguranță cu măști / mănuși și montați stații de igienizare.

•             Alegeti un décor simplu care poate fi realizat si strans usor.

•             Transmiteți live nunta pentru oaspeții care nu au putut participa.

Indiferent dacă vă căsătoriți în interior sau în exterior, încercați să distanțați scaunele de cel puțin 2m și permiteți doar familiilor să stea aproape una de alta. Dacă te căsătorești la o biserică, sa se stea pe grupuri bine distantate. Restul ceremoniei dvs. ar trebui să poată rămâne cât mai tradițional posibil!

Nunta In Pandemie (71)

Petrecerea nuntii in pandemie

Puncte cheie:

•             Păstrați scaunele la distanță pentru oaspeți.

•             Găsiți noi opțiuni de divertisment, inclusiv dansuri la intervale de timp sau stații de sărbătoare mai mici.

•             Sari peste bufet și allege servirea individuala la masa.

Această parte a zilei va fi cea mai greu de păstrat la o distanță socială – dar o puteți face! Probabil că nu veți putea să vă îmbrățișați, sărutați sau să dați mâna cu oaspeții dvs. și cel mai bine este să aveți un semn care să le reamintească cu blândețe. Cereți localului unde se va desfasura nunta să organizeze mese rotunde sau pătrate mari cu doar patru persoane pe masă. Puteți adăuga confortabil până la șase persoane cel mult, așa că salvați aceste mese pentru familii. Servirea este bine sa se faca la masa, pentru fiecare invitat in parte, pentru masuri sporite de igena si securitate.

Aveți câteva opțiuni pentru divertisment la recepție. Dacă dansul este o necesitate, luați în considerare dansul cu oaspeții în schimburi. Alegeți 1-2 mese la un moment dat pentru a dansa la intervale de 10-15 minute. În acest fel toată lumea are șansa de a dansa împreună cu mirii. Treci peste jartieră și aruncarea buchetului – devin oricum tradiții învechite!

Ceretile invitatilor să posteze pe rețelele de socializare și să folosească hashtagul sau filtrul dvs. personal de nuntă pentru a posta pe cartea dvs. virtuală de oaspeți. Acest lucru reduce numărul de persoane care ating pixuri sau markere pentru o carte de oaspeți tradițională.

Masuri Nunta Cu Distantare Sociala In Pandemie

Dupa nunta COVID-19

Puncte cheie:

•             În acest moment, bucurați-vă de timp de calitate ca proaspăt căsătoriți.

•             Economisiți pentru o vacanță viitoare sau o petrecere mai mare la recepție la o dată ulterioară!

Luați în considerare planificarea unei călătorii în luna de miere acum și economisiți pentru marea vacanță la o dată ulterioară. Faceți o mini excursie rutieră sau explorați propriul oraș. Timpul de calitate împreună ca proaspăt căsătoriți este cel mai important! Când vă planificați luna de miere, obțineți o asigurare. Nu știm cât poate dura coronavirusul, deci doriți să fiți protejat în caz de urgență de ultim moment.

Nunta prietenoasa cu distantare sociala – Ghidul complet de nunta COVID-19 in timpul pandemiei de coronavirus. Nunta si masurile antiCOVID.

Articole de pe blog: