Norocul si traditiile legate de nunta

Norocul si traditiile legate de nunta – ce ar fi bine sa faci in ziua nuntii tale.

Absolut toti tinerii indragostiti isi doresc sa aiba o viata prospera si o casnicie cu mult noroc, intelegere si fericire. Se spune ca nunta este oglinda casniciei mirilor. Astfel, in ziua nuntii, marea majoritate a mirilor, incearca sa indeplineasca toate traditiile, mai cu seama cele aducatoare de noroc pentru a-si asigura un viitor stralucit.

Acceptate de unii, respinse de altii, absolut toate superstitiile legate de nunta sunt multe si îmbraca intr-o aura de poveste acest eveniment foarte important. Pentru o femeie, dar si pentru un barbat, ziua nuntii este de departe una dintre cele mai importante zile din viata lor. Mireasa imbraca frumoasa rochie alba sau crem, imprumuta de la o ruda un obiect, este atenta la toate detaliile, iar mirele imbraca noul costum, in stil moderm sau clasic si alege florile norocoase pentru buchetul miresei.

Norocul si traditiile legate de nunta

Un voal împrumutat

Se stie deja ca nu este de bun augur ca mireasa sa probeze voalul inainte de ziua nuntii, insa adevarul e ca, un voal împrumutat este un semn care aduce noroc si fericire în casnicie. De asemenea, in zua nuntii, mireasa trebuie sa poarte un banut în pantof pentru a se bucura de multi bani în casnicie.

Amuzant sau nu, se spune ca, stranutul alunga certurile si neintelegerile.

Nu numai mirii sunt responsabili de aducerea norocului in casnicie. Rudele sunt si ele partase la prosperitatea mirilor. Traditia spune ca daca o ruda stranuta în dimineata nuntii, tinerii vor avea parte de mult noroc in casnicie. Se crede ca zgomotul creat alunga toate energiile negative din casa noilor casatoriti.

Forma verighetelor – Norocul si traditiile legate de nunta

Pentru a asigura o casnicie lipsita de griji si o dragoste vesnica, mirii trebuie sa aiba verighete din acelasi material, lipsite de modele care sa iasa in relief. Cel mai bine este ca verighetele sa fie netede, pentru ca tinerii sa se bucure de liniste si pace.

Ceva vechi, ceva nou si ceva albastru

Obiceiul provine din Anglia si a fost adoptat si pastrat si de romani, fiind considerat un obicei care aduce noroc si fericire nemarginita. Fiecare mireasa este atenta sa aiba toate cele trei obiecte aducatoare de noroc.

Ploaia aducatoare de noroc

Stramosii spun ca, ploaia in ziua nuntii trebuie sa fie motiv de bucurie, caci este asemenea unui plans de bucurie al naturii care le va aduce tinerilor casatoriti mult belsug si noroc in viata.

Ploaie de orez si grau – Norocul si traditiile legate de nunta

O alta traditie aducatoare de noroc spune ca este important ca nuntasii sa arunce cu orez si grau dupa miri atunci cand ies din Biserica sau din primarie, în ziua cununiei civile. Graul si orezul aduc un trai imbelsugat si o viata fertila.

Pisica neagra

Cine nu tresare atunci cand vede o pisica neagra trecandu-i calea? Ei bine, în ziua nuntii, o astfel de imagine este tot ce si-ar putea dori un cuplu de miri. Pisica neagra, vestita ca aduce ghinion, este purtatorul norocului în ziua nuntii.
Adevarate sau nu, superstitiile dau un ton magic si totodata jucaus unei nunti. Chiar daca majoritatea nu mai respecta aceste traditii, exista si nunti unde traditiile sunt inca vii. Tu vrei sa tii cont de ele?


Norocul si traditiile legate de nunta. Superstitii pentru nunta cu noroc. Ceva imprumutat, ploaie , pisica neagra, iata cateva idei.

Articole de pe blog: