Superstitii legate de nunta

Superstitii legate de nunta, sunt o complilatie de idei pe care le-am adunat de la diferite nunti. Chiar daca nu credem in superstitii, cand vine vorba de cea mai frumoasa si importanta zi din viata mirilor, nu este gresit sa fiti precaut la anumite gesturi sau intamplari. Poate ca nu este nimic adevarat in aceste superstitii, dar cu siguranta o sa fie amuzant.

superstitii legate de nunta
superstitii legate de nunta

Perlele aduc lacrimi intr-o casnicie

Superstitii legate de nunta

Se zice ca este interzis sa porti perle in ziua nuntii, traditia romaneasca spune ca perlele vor aduce lacrimi in casnicie. De asemenea, ele sunt un simbol al suferintei, din cauza procesului prin care sunt formate in interiorul scoicii.

Plansul la nunta

Lacrimile de emotie si de bucurie sunt benefice pe tot parcursul nuntii. Deasemenea, daca mireasa plange in timpul ceremoniei, acelea vor fi ultimele lacrimi din viata ei.

De 3 ori domnisoara de onoare

Cifra 3 este de regula una fatidica, dar, in cazul domnisoarelor de onoare aceasta nu e cu noroc. Conform superstitiilor, tinerele care au fost domnisoare de onoare de trei ori, nu se mai marita.

Brosa sau acul cu gamaie – Superstitii legate de nunta

Femeile invitate la nunta, care poarta o brosa sau un ac cu gamalie prins la haine, vor aduce noroc tinerilor miri. Femeile maritate trebuie sa le prinda cu varful in jos, pe cand domnisoarele il prind cu varful in sus. Daca se va desprinde acul uneia dintre domnisoarele nemaritate, ea se va casatori in curand.

Ploaia in ziua nuntii

Superstitii legate de nunta

O ploaie torentiala in timpul nuntii este semn al prosperitatii, deci nicio mireasa nu trebuie sa fie suparata daca ploaia i-a dat planurile peste cap. Ploaia ofera un cadru de vis, obtinand astfel niste fotografii aparte,

Nuntile sunt bogate in superstitii. Este frumos ca dupa multi ani, chiar si in zilele noastre, traditiile se pastreaza in totalitate, sau doar partial.

Superstitii legate de nunta. Te paste norocul sau ghinionul in ziua nuntii. Afla mici indicii legate de ziua nuntii tale.

Obiceiuri si traditii imprumutate

Superstitii legate de nunta

Pe parcursul timpului, in traditiile de nunta ale romanilor au intrat usor si unele obiceiuri de nunta de la alte natii, traditii intalnite foarte des la nunti.

Vorbim aici de alegerea domnisoarelor si a cavalerilor de onoare, care se vor distinge de restul invitatilor prin costume si rochii croite in acelasi fel si in aceeasi culoare. Daca rochiile domnisoarelor de onoare sunt rosii, cavalerii pot purta papioane rosii.

obiceiuri de nunta

Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat si ceva albastru – o datina foarte importanta pentru englezi, se regaseste si in nuntile de la romani.

Superstitii legate de nunta

Acestea pot fi fotografiate in ziua nuntii de fotograf Brasov.

  • Ceva vechi poate fi o bijuterie transmisa de la o generatie la alta sau un obiect primit din partea mamei, simbolizand continuitatea familiei.
  • Ceva nou poate fi chiar rochia de mireasa, aducand prosperitate tanarului cuplu.
  • Ceva imprumutat poate fi orice si poarta noroc miresei, dar si persoanei care a imprumutat obiectul.
  • Ceva albastru este de obicei jartiera si simbolizeaza fertilitatea miresei.

Fotografii din ziua nuntii

Fotografii Nunta Zarnesti (154)

Fotografii nunta Zarnesti 

Fotografii nunta Zarnesti intr-o zi de toamana absoult superba. In pitorescul Zărnești, doi îndrăgostiți curajoși, Laurentiu…

Fotograf Nunta Bran 168 1

Fotograf nunta Bran

Ca fotograf nunta Bran am surprins cu abilitate și pasiune momentele speciale ale căsătoriei dintre…